Manteli Kurpitsa Scones





Eilen olin kahden ystäväni kanssa kahvittelemassa. Istuimme ystäväni kotona syöden sconsseja ja kaurapaistosta, juoden kahvia, teetä ja nauttien ystäväni pienen pojan valloittavasta seurasta :) Ei voi perjantai päivää paremmin viettää!

Tässä myös oiva idea jos vielä pähkäilet mitä tarjota isälle isänpäivänaamuna. Jos kurpitsaa ei löydy, korvaa se vaikka porkkanasoseella, toimii nimittäin näinkin todella hyvin!

Sconssien ohjeen löysin täältä. Pekaanipähkinöiden sijaan käytin manteleita. Leipomisen aikana kävi pieni kömmähdys ja vasta sconssit uuniin saatuani huomasin että mittakannussa on vielä sokeri odottamssa. Tässä siis sokerittomat kurpitsasconesit! Tämä ei oikeastaan haitannut, sillä makea kuorrutus riitti makeuttamiseen. Tulos ei ollut ihan niin jälkiruokamainen, vaan juuri sopiva esimerkiksi aamupalalle tai brunssille, jota tavallaan vietimmekin. Alla olevassa ohjeessa ei siis myöskään ole lisättyä sokeria, paitsi tietenkin kuorrutteessa.

Käytin hunajaa sillä minulla ei ollut muuta sopivaa siirappia. Hunaja on ainut ei-vegaaninen raaka-aine jota toisinaan käytän. Täysin vegaanisen lopputuloksen aikaansaamiseksi käytä esimerkiksi vaahterasiirappia.


1 cup mantelirouhetta
2 cup jauhoja
1rkl leivinjauhetta
1rkl piparkakkumaustetta
1/2tl suolaa
1/2 cup kookosöljyä
3/4 cup kurpitsasosetta
1/4 cup mantelimaitoa
1/2tl vanilja aromia

Voiteluun mantelimaitoa + vanilja-aromia

Kuorrutus:

1 cup tomusokeria
3 rkl hunajaa
1rkl kookosöljyä
ripaus suolaa
1/2tl vanilja-aromia

kookoshiutaleita koristeluun

Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita joukkoon kookosöljy kunnes seos on murumainen. Sekoita loput märät ainekset keskenään tasaiseksi ja lisää jauho-öljy seokseen. Aseta noin 5min ajaksi jääkaappiin.

Muotoile taikina palloksi ja litistä noin 2cm levyiseksi levyksi. Leikkaa veitsellä haluamasi muotoiset sconesit ja nosta leivinpaperille. Sivele mantelimaito ja vaniljaseoksella. Taikinaa kannattaa käsitellä melko nopeasti jotta se pysyy kylmänä. Näin lopputuloksen rakenne säilyy parhaana. Jos taikina pääsee käsittelyn aikana lämpenemään liikaa, laita se vain hetkeksi takaisin jääkaappiin.

Paista 15-18min kunnes pohja on kultaisen ruskea.

Tällä välin tee kuorrutus. Sekoitin taikinaa tehdessäni kurpitsasoseen ja maidon keskenään tehosekoitinta käyttäen. Kaadoin kaiken mahdollisen pois mutta pohjalle jää tietenkin aina pienet jämät. Tein kuorrutteen suoraan päälle ja pieni jämäkurpitsa antoi mukavan oranssihtavan sävyn kuorrutteeseen. Kuorrutetta varten blendasin kaikkia aineksia keskenään kunnes ne olivat aivan tasaisia.

Kaada kuorrutetta hiukan jäähtyneiden sconesien päälle ja ripottele koristeeksi kookoshiutaleita.

Tarjoile!

3 kommenttia

  1. Moikka! Mä näin sut eilen blog awardseissa ja olit ihan mielettömän kaunis! Olen luullut että olet 10cm lyhyempi ja 10kg isompi!! Oma mielikuva :D Ja näytit tosi hyvältä yhdessä sen sun kaverin(??) kanssa, kehtaako kysyä oletteko pari?

    VastaaPoista
  2. Moi!

    Mitä luulet, voikohan kurpitsasoseen korvata banaani tai bataattisoseella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, uskoisin että onnistuu mutta en ole itse kokeillut. Jos testaan niin kerro miten toimi :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top