Marraskuun terveyshaaste!


Mihin mä ryhdyin?! Ja heti on päästävä hehkuttamaan sitä täällä, etten vaan voi muuttaa mieltäni tai unohtaa asiaa.

Jep, menin tekemään herkkusuun painajaisen ja liityin mukaan Pipsan heittämään haasteeseen. Terveen Hyvää blogissa tästä hiukan lisää sen alkuperäisessä muodossa. Tämä haaste tulee julmasti juuri äksen postaamani taivaallisen porkkanakakun perään! Ehkäpä sitä voisi opetella tekemään myös terveellisemmän porkkanakakun tässä :)

Oma sokerittomuus tarkoittaa sitä että en yksinkertaisesti pistä sitä sokeria ruokiin ja opettelen käyttämään luontaisempia makeutuskeinoja. En myöskään meinaa syynätä kouluruokaa, mutta kotona ruoanlaitto joutuu todellisen suurennuslasin alle ja jälkkäreistä opetellaan tekemään terveellisempiä ja luonnollisempia.

Oma ei-listani näyttää siis melko samalta kuin haasteen antajan. Olen etukäteen päättäntyt että minulla on muutamia fuskupäivä jolloin en tätä noudata. Tämä siksi että on tulossa juhlia ja pikkujouluja joihin olen jo etukäteen suunnitellut leipovani. Näitä muutamia ennalta sovittuja päiviä lukuunottamatta, olen sokeriton ainakin joulukuuhun saakka ja ehkä jopa jouluun. Jouluna sitten voikin herkutella ja ehkäpä herkut maistuvat myös vähemmän makeina?

Sokerin lisäksi pannaan menee nyt se valkoinen vehnäjauho. Ne kulkevat käsikädessä ja mulla menee jo hermot miten sitä tulee mukamas kaikkialle. Tässä kohti poikkeus tapahtuu siinä että kotona olevat leivät saa käyttää loppuun, mutta uusia ei saa leipoa. Olen jo pitkään suunnitellut miten opettelen urakalla käyttämään enemmän muitakin jauhoja, mutta olen ollut aivan liian laiska tämän suhteen. Nyt puhun siis siitä vehnäjauhosta sellaisenaan ja erityisesti valkoisena ja puhdistettuna.  Meinaan opetella käyttämään esim. spelttiä, kauraa, tattaria ja ruista oikein runsaalla kädellä. Gluteiinittomasta ei ole kyse ja esimerkiksi seitania tulee varmaan tehtyä.

Olen aina innoissani tällaisista haasteista, sillä yksin ei ole läheskään yhtä kiva toteuttaa kuin porukalla, ja vertaistukijoiden blogeja lukemalla. En meinaa olla liian tiukka ja tästä ei pidä muodostua ongelmaa vaan tuottaa hyvää oloa ja parempia valintoja. Raakaviikkoni jälkeen olen tehnyt enemmänkin raakavalintoja. Tämän haasteen jälkeen yritän saada paremmat valinnat osaksi arkea entistä paremmin. Tämän haasteen ajan tehdyt postaukset löytyvät Marraskuun terveyshaaste tunnisteen alta.

Yleensä kun kuitenkin lähden haasteisiin mukaan, niin tapana ei ole ''no jos mä tämän kerran'' meininki. Olin nuorempaan siskopuoleni kanssa 5 vuotta karkkilakossa, niin että vain jouluna sai syödä karkkia. Ei tullut mieleenkään  vähän fuskata ja ottaa ''vain yksi nami'' kun joku tarjosi. Kun se on lakko niin se on lakko, enkä usein jää miettimään tai jossittelemaan asiaa sen enempää.

 Jos siis mietit että pitäisikö lähteä mukaan, niin minä voin vastata puolestasi. No pitäisi!
4 kommenttia

 1. Hei Liisa ootko koskaan kokeillut spagettikurpitsaa? Oon nähnyt sitä paljon jenkkiblogeissa ja nyt näin sellaisen K-marketissa ja tulit heti mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ANNI! Mitä sä oot täällä ja sulla on blogi ja kaikkea! :D Olen kokeillut, ja kannattaa. Kun sen kypsyttää ensin uunissa halkaistuna, niin sen ''spagetin'' voi vaan kaapia ulos sieltä. Rakenne on siis sellaine säikeinen että muistuttaa spagettia :) Ja on hyvän makuistakin, ihan riittää kun maustaa vaikka pippurilla suolalla ja tilkalla sitruunaa.

   Poista
 2. Jee mahtavaa että lähdit mukaan! :) Tuo 5 vuoden karkkilakko - hurjat rispektit sinulle ja siskollesi! Aikamoista, varsinkin lapselle/nuorelle, sillä ainakin itselleni "vanhemmiten" karkki ei ole enää niin ihmeellinen juttu ollut, mutta lapsena en olisi kyllä voinut tuollaista kuvitellakaan tekeväni... Tämä kaksi viikkoa tulee olemaan sinulle, jolla on noin hurja itsekuri, tooosi helppo ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mulla voi olla hurja itsekuri karkin suhteen mutta tällasissa leivonta jutuissa olen aina vähä tuuliviiri.. Idean saatuani juoksen keittiöön ja leivon silmät kiiluen jotain ''uutta ja jännittävää'' tai ''maailman parasta keksintöä''. siinä voi unohtua että nyt pitäisi keksiä jauholle ja sokerille vähän vaihtoehtoja :D

   Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top