Tomaattiset kasvispihvit


Sen jälkeen kun ostin omakseni kasvishampparipihvi-kirjan myöhemmin lisää tästä, olen onnistunut tekemään myös parhaita kasvispihvejä. Olen luopunut kokonaan ideasta että paistaisin ne pannulla, vaan luotan suosiolla uuniin. Onnistuminen on taattua.

Nämä pihvit ovat muutaman kokeilun tuloksena jalostuneet alla olevaan muotoonsa. Tulos on murea mutta tietyllä tavalla sitkeä gluteiinijauhojen ansiosta. Ei siis lötköä pihviä joka rikkoutuu heti kun sitä yrittää siirää, vaan kunno paksuja hampparin väliin sopivia pihvejä joista ei protskuja puutu.

Tomaattiset kasvispihvit

2 isoa herkkusientä
1 suuri tomaatti
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi

2dl vaaleaa soijarouhetta
1dl gramjauhoja
1.5-2dl gluteiinijauhoja
1dl ravintohiivahiutaleita

2rkl soijakastiketta
3rkl tomaattipyrettä tai bbq kastiketta
2rkl oliiviöljyä
1-2rkl mieleistä pähkinä tai siemenvoita
(Muutama tippa savuaromia)
2tl paprikajauhetta
2tl juustokuminaa
chiliä mielen mukaan

Hienonna herkkusieni, tomaatti, sipuli ja valkosipuli joko käsin tai koneella. Käytin itse vitamixia tähän tarkoitukseen. Jos käytät jotain yleiskonetta tai blenderiä, lisää joukkoon myös öljy, tomaattipyre ja soijakastike ja pähkinä/siemenvoi. Itse käytin tahinia. Jos hienonnat kaiken käsin, sekoita lopuksi maustekastikkeet joukkoon.

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Eli jauhot, hiutaleet ja mausteet. Käytä ensin vain 1.5dl gluteiinijauhoja ja lisää myöhemmin tarvittaessa. Tarvittava määrä riippuu kuinka paljon nestettä irtoaa sienistä, tomaatista sipulista. Itse käytin koko 2dl mutta aikaisemmilla kokeilukerroilla on riittänyt 1.5.

Yhdistä ainekset ja vaivaa taikinaa käsin muutaman minuutin ajan. Massa saa olla melko kiinteää, mutta silti tahmaista. Oma taikinani oli valmista kun märin käsin pystyin muotoilemaan siitä helposti palloja jotka litistin pihveiksi. Taikinasta tuli noin 9 suurehkoa pihviä.

Taikinan voi myös tehdä valmiiksi ja säilyttää jääkaapissa paistoa odotellessa. Oma taikinani vietti jääkaapissa muutaman tunnin ennen kuin ryhdyin paistamaan sitä.

Paista 200 asteessa n.20-30min kunnes huomaat pinnan ja pohjan tummuvan.
Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top