Raw Layer Cheesecake



Food bucket listallani on kolmen kerroksen raakakakku joka vihdoin toteutui. Käytin jälleen hyväkseni rakkaita ystäviäni, jotka joutuivat maistajiksi. Yksin ei ole järkeä leipoa kakkua, mutta kun kylään tulee ystäviä ja tiedossa on pikkujoulut, tilanne on aivan toinen.

Tämä on hyvin tuhtia kakkua ja riittää siis useammalle kuin saman kokoinen perinteinen juustokakku. Osan kiikutinkin yläkerran mantsanopiskelijalle ja lopun äidilleni. Omaan suuhun päätyi aika iso osa ennen jakoa...

Tämä kakku oli hyvin helppo ja nopea tehdä. Suunnittelin että odotan kerrosten välissä, jotta edellinen ehtii jähmettyä ennen kuin kaadan uuden päälle.  Tämä kuitenkin jäi ja kerroksia tuli sitä mukaan kun niitä tehtiin. Silti lopputulos oli ilahduttavan siisti. Tässä siis juhlava herkku vaikka joulupöytään tai uuden vuoden pippaloihin kuohuviinin kaveriksi.

Tätä kakkua on myös hyvin helppo kuljettaa talven pakkasilla ja irrottaa vuoassaan vasta perillä. Kokeile tehdä pieneen irtopohjamuottiin ''puolikas'' kakku ja yllättää ystäväsi tai sukulaisesti tuliaisella!



Raw layer Cheesecake

Pohja:

3dl parapähkinöitä
1.5dl taateleita
1rkl maapähkinävoita

Vaalea kerros:

1.5dl cashew pähkinöitä
1dl kaakaovoita raastettuna
0.5dl kookosöljyä
1.5rkl hunajaa tai agavea
2dl appelsiinimehua
0.5dl sitruunamehua
hiukan raastettua appelsiinin kuorta
Vaniljaa mausteeksi
1tl lesitiiniä

Suklaakerros:

7 taatelia
3rkl kaakaovoita raastettuna
2rkl kookosöljyä
1/2rkl hunajaa tai agavea
1dl cashew pähkinöitä
2dl appelsiinimehua
1rkl maapähkinävoita
0.5dl kaakajauhetta
1tl lesitiiniä

Mustikkakerros:

2dl mustikoita
0.5dl cashew pähkinöitä
(1rkl kaakaovoita)
1rkl chia siemeniä

Tarvitset tämän tekemiseen tehokkaan blenderin. Itse käytin vitamixia. Jos blenderisi on heikompaa tekoa, suosittelen tekemään ainakin pohjan käsin. Lisäksi liota cashew pähkinöitä ainakin yön yli ja pidä myös taateleita vedessä ainakin 30min ennen käyttöä. Anna blenderisi levätä välillä jotta se ei ylikuumene. 
Käytin tuoreita taateleita ja kaikista poistettiin luonnollisesti kivet. Jos käytät kuivattuja, liota niitä kunnes ne ovat pehmeitä ja turpeita. 

Pohja:
Blendaa kaikki ainekset sekaisin ja painele vuokaan. Taateleiden asemasta voit käyttää myös esim. rusinoita.
Vuoan halkaisija oli noin 23cm.

Vaalea kerros:
Purista appelsiineista mehu, ise käytin koko kakkuun noin 4 appelsiinia. Purista myös sitruunasta mehu ja kaada blenderiin. Lisää hiukan liotetut cashew pähkinät, vanilja, lesitiini ja appelsiinin kuori. Blendaa tasaiseksi. Sulata vesihauteessa kaakaovoi, kookosöljy ja agave. Anna blenderin pyöriä ja kaada joukkoon. Kun seos on tasaista kaada pohjan päälle ja aseta jääkaappiin. Jos teet seuraavan kerroksen heti, voit laittaa pohjan pakkaseen, jotta se jähmettyy hiukan nopeammin.

Suklaakerros:
Kaada blenderiin pähkinät, maapähkinävoi, taatelit, appelsiinimehu, kaakaojauhe ja lesitiini. Blendaa tasaiseksi. Sulata vesihauteessa kaakaovoi, kookosöljy ja agave. Norota muiden ainesten joukkoon. Tarkista maku ja lisää mielesi mukaan vielä kaakaojauhetta tai agavea, riippuen haluatko suklaisemman tai makeamman. Kaada vaalean pohjan päälle.

Mustikkakerroks:
Blendaa kaikki ainekset sekaisin ja levitä suklaakerroksen päälle. Oma kerrokseni jäi melko pehmeäksi, jos haluat jämäkämmän lopputuloksen tai kuljetat kakkua, lisää vielä 1rkl kaakaovoita. Tämän kerroksen voi myös tehdä kaksinkertaisena näyttävämmän lopputuloksen saamiseksi. Levitä suklaakerroksen päälle ja anna olla jääkaapissa.

Anna kakun jähmettyä ainakin 4h, mieluiten yön yli. 
Tätä voi myös pakastaa!





3 kommenttia

  1. yläkerran opiskelija11. joulukuuta 2013 klo 9.44

    Oli hyvää!
    Nim. kaivoin viimeisenkin palan pakkasesta ja söin kaiken yksin :D

    VastaaPoista
  2. Upea kakku! Tosi kauniisti olet saanut tasaiset linjat noihin kerroksiin. Myös edellinen kommentti todella kirvoitti naurunremakan - voin vaan kuvitella, että olisin tehnyt itsekin juuri noin :D Pitänee muuttaa teidän naapuriin asumaan, jos tällaisilla kakkupalasilla aina silloin tällöin lahjotaan...

    VastaaPoista
  3. Vau, hienon näköinen ja herkullisen kuulloinen! :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top