Hälsans kök kasvismureke


Ostin kokeeksi Hälsans Kökin kasvismurekkeen. Muut tuotteet sisältävät kananmunaa mutta tässä sitä ei ole. Koska tämä tuote tehdään siinä muiden joukossa, paketista löytyy kuitenkin maininta että tuote saattaa sisältää kananmunaa.  Täytyy sanoa että ruokani ei ole koskaan näyttänyt enemmän lihalta... itselleni ei  ole väliä (niin kauan kun se ei maistu lihalle), toisia voi kiinnostaa. Kunhan panin merkille että on poikkeuksellisen lähellä jauhelihan ulkonäköä.

Maku oli hyvää ja koostumus ihan mukavaa. Tämä oli kokonaisuudessaan onnistunut ruoka mutta ei niin maansa mullistava ettäkö unohtaisin soijarouheen täysin ja tekisin patani tästä jatkossa. Tässä on siis selkeästi enemmän koostumusta kuin soijarouhessa, ja ei ole niin puuroutuvaa. Mukavaa vaihtelua ja tätä voisin ostaa toistekkin ja yhdistää johonkin munakoiso uuniruokaan tai pizzan päälle?

Kasvismurekekastike


1pkt kasvismureketta
1/2prk tulista salsakastiketta
400g tomaattikastiketta
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi murskattuna
300g vihreitä papuja

Kuulota sipulia ja kasvismureketta pannulla. Lisää muut ainekset ja hauduta noin 10min. Lisää tarvittaessa myös hiukan vettä. Tarjoile!

Olihan tämä aika herkkua.

0

Maissikeitto suolapähkinöillä

Tämä hekullinen keitto syntyi kun päätin apinoida Palmiaa. Palmia siis tarjoaa koulussamme ruoat ja tätä hauskaa ideaa päätin ehdottomasti testata kotonakin. Keitto oli siis maissikeitto mutta hyvin erilainen kuin tämä. Nappasin kuitenkin tarjoiluvinkiksi suolapähkinät. Aikaisemmin olen tehnyt vain nacholisukkeella.

Keitto on helppo ja maukas. Jätin tarkoituksella koostumuksen hiukan rakeiseksi sillä tuntui että tähän ei ihan sovi silkinsileä rakenne. Jos minulla olisi vitamix niin olisin kyllä tehnyt silkin sileän sopii se tai ei! Hinta tuntuu pahalle mutta pari kymppiä kuussa osamaksuna ei olisi niin kamalaa?

Maissikeitto suolapähkinöillä


200g maissia
1tlk go green punaisia linssejä
2 porkkanaa
3rkl tulista salsakastiketta
1 valkosipulin kynsi
nippu persiljaa

Suolapähkinöitä

Keitä porkkanat kypsiksi. Kaada joukkoon muut ainekset persiljaa ja pähkinöitä lukuunottamatta. Soseuta ja silppua joukkoon persilja. Ripottele suolapähkinöitä päälle ja tarjoile. Niin nopeaa, helppoa ja hyvää!
2

Kissan BARF ruokinta

Pedoille pedon ruokaa!

Luokkakaverini kysyi minulta kissojen raakaruokinnasta. Tässä siis ’’lyhyt’’ postaus siitä. En ole koulutettu tähän ja kaikki tieto tulee oman kokemuksen ja tiedonhaun pohjalta. Olen siis lukenut aiheesta paljon ja monesta eri näkökulmasta. Korjatkaa toki jos jossain kohti näyttää olevan epäjohdonmukaisuuksia tai virheellistä tietoa. En lähde myöskään erottelemaan miksi tähän pitäisi ryhtyä, vaan syyt ovat jokaisella omansa. Kissat ovat yksilöitä niin kuin ihmisetkin. Mikä toimii toisella, ei välttämättä ole toisen kohdalla paras ratkaisu.

Suosittelen barffiin siirtymistä pikkuhiljaa. Ensin tuttuun ruokaan sekoitettuna, sitten yksi annos päivässä raakana jne. Meillä on molempien kissojen kanssa barffattu 12vk ikäisestä lähtien, ja ongelmaa ei ole ollut. Kaikki katoaa mitä tarjotaan edelleen. Joidenkin kissojen maha on hiukan herkempi joten totutteluaika voi olla paikallaan. Joskus uusia makuja pitää hiukan houkutella maistamaan, kissat kun voivat olla nirsouteen taipuvaisia. Jokaiselle tietenkin oma herkkupala mutta ensimmäisenä lihana tarjoaisin ehkä kanaa, kalkkunaa tai sydäntä.

Toinen syy hitaalle aloitukselle on oma perehtyminen asiaan. Suosittelen aloittamaan hitaasti ja lisäämään raa'an liha määrää ruokavalioon kun asiat alkavat selkeytyä itselleenkin.

Tässä siis muutamat tärkeät pääkohdat joista olisi syytä lukea ennen barffiin ryhtymistä.


Mitä voi antaa?Kissalle voi periaatteessa antaa lähes kaikkea. Kana, possu, nauta, kala, kalkkuna, poro ja jänis... Listaa voisi jatkaa. Kana on kuitenkin usein parhaiten sulavaa ravintoa koska se on lähempänä kissan luontaista ravintoa kuin esimerkiksi poro tai nauta. Sisäelimiäkin voi antaa toisinaan. Maitotuotteet ovat monelle herkkua ja kananmunan keltuainen maistuu. Raakaruokintaan liittyy kuitenkin muutamai seikkoja joihin olisi hyvä perehtyä. Suosittelen siis alla olevan lukemista ja esimerkiksi kissamaailman foorumeilla pyörimistä, jossa on yllättävän fiksua porukkaa. Suomi24 yms sivustot kiertäisin kaukaa.

Luinen liha

Luisesta lihasta ja sen tärkeydestä olen jo kirjoittanut täällä. Tässä kuitenkin vielä lyhyesti.
Raaka liha sisältää paljon fosforia. Elimistö tarvitsee kalsiumia tasapainottaakseen tätä. Jos kalsiumia ei ole saatavilla, elimistö ottaa sitä luista ja kehittyy paperiluutauti joka muistuttaa osteoporoosia. Tämä voi johtaa kuolemaan, joten kalsiumista on tärkeä huolehtia. Kissan ruokavaliossa kalkki-fosforisuhteen  on oltava n. 1,2:1. Huomaa että riista saattaa sisältää hiukan enemmänkin fosforia.

Aluksi tämä vaati hiukan pohdintaa. Tein asian vaikeimman kautta ja punnitsin parin päivän ajalta tyypilliset ruoat, laskin finelin kautta fosforit ja kalsiumit, ja suhteutin nämä keskenään.  Tässä sitten pohditaan että annetaanko joka päivä luista lihaa vai toisinaan vain multicattia. Vaatii vähän säätämistä mutta kun sen oppii niin voi olla ainakin  varma että kalsiumia tulee tarpeeksi ja kissa voi hyvin.

Luisena lihana toimii siis luineen jauhetut kanansiivet ja kana joka on meillä suosikkia!  Naos pistelee poskeensa pieniä hornet-kokoisia siipiä ihan sellaisenaan. Ovat edullisia ja kätevä pakastaa kun ei tarvitse jäisenä ostaa. Näitä olen saanut ainakin Jumbon citymarketista ja Kampin k-marketista. Silakka on myös lempparia ja siinäkin taitaa olla aimo annos kalsiumia!

Luista lihaa aikuiselle noin 1/3 ruoasta, pennulle jopa puolet. Jos luinen ei maistu, voi kalsiumia antaa vaikka munankuorijauheesta tai multicat valmisteista. Olen antanut multicattia joka tapauksessa, sillä siinä on muitakin tärkeitä vitamiineja.  Tietenkin niin että ei tule liikaa kokonaismääräksi. Multicat menee meillä herkkupalana, mutta toiset murskaavat tabletin purkin pohjalla ja sekoittavat ruokaan. Toimii sekin!

Sitten tärkeä seikka! Kissalle ei missään nimessä saa antaa kypsennettyä linnun luuta! Se muuttuu sälemäiseksi ja voi olla hengenvaarallinen. Olen törmännyt ohjeeseen kypsentää kana luinen salmonellan takia mutta tätä en suosittele noudatettavan. Kissat syövät tulkut ja varpuset ulkonakin sen koommin grillaamatta, joten eiköhän ruoansulatus ole kehittynyt sen verran järeäksi että selviää myös ihmisruoaksi kelpaavasta kanasta.

Kala

Kalaa voi kissalle antaa, mutta suositellaan että maksimissaan kerran viikossa. Meillä pidetäänkin kalapäivä jolloin on tarjolla pakkasesta seiti tai turskakuutioita, silakkaa jne. mitä sattuu olemaan tarjouksessa ja kaapissa. Järvikalassa on loisvaara joten sitä en tarjoa raakana.

Sisäelimet


Sisäelimiä voi kissalle antaa, mutta pennulle ei suositella maksaa ja munuaisia suuren A-vitamiinipitoisuuden vuoksi. Aikuiselle kissalle kerran viikossa on ok. Munuaiset on ennen tarjoamista viilleltävä ja annettava liota vesiastiassa yön yli. Vettä voi välillä vaihtaa. Tätä en harrasta hirveästi sillä munuaiset eivät ole lempiruokaa,
se säätäminen ja haju eivät vain ole sen arvoista. Maksa sen sijaan maistuu! Mikä sitten on pentu? Itse pitäydyin 1-vuotiaaseen saakka pennun ruokavaliossa. Silloinhan kissan pitäisi olla täysikasvuinen.  8-12kk ikäisenä saivat jo vähän harvemmin ruokaa ja toisinaan maistaa maksaa. Virallista ohjetta tähän en tiedä mutta meillä toimittiin näin.

Sydän on suuri suosikki kissojen keskuudessa yleensä, ja sitä ei lasketa sisäelimeksi. Tätä meillä onkin tarjolla sitten noin 4 kertaa viikossa! Ostan kaupasta kokonaisen sydämen, tai pakastettuina kanan sydämiä ja jauhettua sydäntä. Sydän sisältää arvokasta tauriinia joka on kissalle hyvin tärkeää!

Kanan kivipiira, eli lihasmaha on myös suosittua täällä kotona. Sitä saa valitettavasti vain pakasteena jolloin se on pilkottava jäisenä.

Kieltä voi tarjota, mutta se on ravintoarvoiltaan aika köyhää. Tätä pilkon isoiksi paloiksi ja annan kissojen jyystää toisinaan hampaiden puhdistumisen kannalta.

Muut herkut?

Kananmunan keltuainen on lemppari ja sitä saavat joskus kun joku tuliaisiksi tuo. Noin kerran viikossa on ok sääntö jos asiaa ei jaksa miettiä sen koommin. Toisinaan useamminkin ei vahingoita ketään. Keltuainen siis raakana ja sellaisenaan tai vaikka jauhelihaan sekaisin.  Keltuainen on ravintoarvoiltaan hyvää ja sulaa täysin hyödyksi ruoansulatuksessa. Valkuaista ei suositella annettavan raakaan, mutta jos sitä nyt tippa joukkoon sattuu, niin mitään ei varmasti tapahdu.

Joskus voi herkkuna antaa vaikka kermaviiliä, raejuustoa, maitoa, piimää, jogurttia, mitävaan… kaikki tietenkin maustamattomana ja mielellään hylana. Useiden kissojen masu ei pidä laktoosista mutta kestää hylaa.

Maitotuotteet ja kananmuna eivät kuulu omaan ruokavalioomme, joten kissat saavat näitä herkkuja jos vaikka äitini haluaa omasta kaapistaan yhden munan luovuttaa. Kissojakaan varten ei valitettavasti kennollista munia tule ostettua.

Vilja


Kissat eivät luonnossaan syö viljaa enemmän kuin hiiren mahassa sattuu olemaan. Joskus kuitenkin maha saattaa olla kovana ja tällöin pieni viljalisä voi olla paikallaan. Itse annan nokareen aamupuurostani ennen kuin lisään suolaa. Hyvin maistuu ja maha toimii. Tätä herkkua on tarjolla ehkä kerran viikossa.

Mistä sitten lihaa?


No itse otsan ihan ruokakaupasta, kyttään tarjouksia ja -30% lappuja. Kalatiskiltä saa kerralla isomman erän silakoita. Pakastealtaasta saa kalakuutioita ja katkarapuja (huuhdeltava huolellisesti) ja aina tutuilta kannattaa kysellä jos joku on vaikka metsälle menossa ja tuo puolikkaan poron kotiin! Pakastan lihat sopiviin minigrip-annospusseihin ja aina iltaisin otan sulamaan seuraavan päivän ruoan.
Eläinkaupat, hyvinvarustetut ruokakaupat ja raakapakastekaupat myyvät lihoja mielettömiä valikoimia valmiiksi pakastettuna. Kerran pakastettua lihaa ei suositella uudelleen pakastettavaksi, joten nämä me käsittelemme jäisinä. Eli pötkö kirveellä tai puukko+ vasara tempulla sopiviksi paloiksi ja minigrip pusseihin. Tämä vie hiukan aikaa mutta itse olemme ainakin tottuneita tähän lihanleikkuusessioon kerran kuukaudessa.
Kerran kuussa tulee käytyä Murren murkinassa,  mutta myös mustin ja mirrin pakastevalikoima on kiitettävä ainakin Kampin liikkeessä!
Täältä saa myös vaikka mitä herkku hiirulaisia!

Muuta?


Kissojen barffia ei kannata sekoittaa koriin. Koirat siis syövät kasviksia ja vihanneksiakin ja pakastekaupat myyvät näitä valmiina sekoituksia. Etsi siis sellaisia joissa on vain sitä lihaa itseään. Monet barf ohjeet unohtavat kissat kokonaan ja puhuvat vain koirien ruokavaliosta.

Barffaustaki on monen muotoista.  Toiset barffaavat puoliksi, jolloin yli puolet päivän ruoasta on vitaminoitua märkäruokaa. Tällöin välttämättä vitamiinilisä ei ole tarpeen. Meilläkin on märkäruokaa kuivakaapissa pahan päivän varalle kun ruoka on unohdettu ottamaan sulamaan tai se on loppu. Märkäruoka jota käytämme ei toisaalta ole vitaminoitua joten vitamiini ja kalsiumlisät mietitään edelleen ihan samalla tavalla. Märkäruokamerkeistä kissat saavat applawsia tai almo naturea yleensä. Muutamaa muutakin merkkiä löytyy aina sitä mukaan kun olen ihmetellyt niiden tuoteselosteita. Hiukan hintavampaa mutta ei ainakaan ole mitään epämääräistä. Tilaan tätä yleensä isommat erät zooplus.com verkkokaupasta. Märkäruoassa olen hyvin tarkka siitä että se ei sisällä viljaa eikä muutkaan epämääräistä ja kissalle tarpeetonta. Tuoteselosteet kertovat kaiken. Listan pitää ainakin alkaa jollain lihalla, tämä tarkoittaa että sitä on siinä eniten.

 Kuivamuovaa käytämme leikeissä ja kouluttamisessa. Tarjoan Orijenia tai Acanaa. Täällä siitä lisää.

Kaikki liha ei aina kaikille kissoille maistu. Olen kuullut että usein kissat nirsoilevat jauhelihasta. Vega ei meillä tykkää possusta, mutta nauta menee. Naos syö kaikkea. Silakkaakaan Vega ei oikein syö, mutta seiti on taas herkkua. Kokeilemalla löytyy mutta varsinkin barffin alussa kannattaa antaa totuttelulle aikaa.
Kuinka paljon ja kuinka usein kissa syö on aivan itsestä ja kissasta kiinni. Meillä syödään niin usein kuin annetaan. 1 vuotiaaseen asti saivat 3x vrk, nykyään 2x kun alkoi paino nousta muuten liikaa. Sopiva annos löytyy kokeilemalla. Pentuna söivät ihan järkyttäviä määriä, nykyään pienempikin riittää. Molemmille kissoille on tiedossa ''ihannepainot'' joissa heidän olisi hyvä pysyä. Naos siinä viiden kilon paikkeilla ja Vega on taas noin neljäkilonen kisu.

Kannattaa lukea myös maarun kotisivut. Hyvää ja asiantuntevaa tietoa.

Toivottavasti oli apua ja toivon ehdottomasti huomautusta kaikista mahdollisista virheistä!


5

Terveellinen suklaavanukasTämä vanukas on huipputerveellinen, mutta voittaa kaupan vanukkaat mennen tullen! Ihanan silkkinen koostumus ja herkullinen maku. Voi syödä hyvällä omatunnolla parikin annosta...

Sain töistä joululahjaksi neljä ihanaa marimekon mukia. Teemukini muistuttavat kooltaan lähinnä kattilaa joten nämä söpöläiset ovat päätyneet tarjoiluastioiksi. Hyvin toimii!

Sain anonyymiltä hiljattain kysymyksen, että miksi en kuvaa hienommin ja taidokkaammin, vaan laiskasti ja tylsästi? Vastaus siihen siis tässä: En oikeastaan osaa kuvata ruokaa kovinkaan hyvin ja tiedän sen itsekin. Tämä taito varmaankin harjaantuu tulevaisuudessa kun kuvaaminen jatkuu. Toiseksi, minulla ei ole aikaa aina paneutua tähän. Nappaan äkkiä pari kuvaa ennen kuin on pakko iskeä kiinni ruokaan. En siis vietä pitkiä kuvaussessioita pohtien taustaa ja valaistusta. Pidän tärkeämpänä reseptiä ja sen laatua ja toimivuutta. Minulla pää tulvii ideoita uusista resepteistä, kakkujen koristeluista ja makuyhdistelmistä. Kun on aika tarttua kameraan, tämä ideatulva katoaa nopeasti olemattomiin. Ehkä se joskus sieltä vielä tulee...? En itse lue ollenkaan ohjetta, jos siinä ei ole kuvaa mukana joten ymmärrän hyvin miksi ohjeeni voitaisiin skipata huonojen kuvien tähden. Aina ei voi voittaa :)

Tässä taas yksi herkullinen ohje huonoineen kuvineen, suosittelen!

Annoksia tuli noin kolme pientä... tai yksi iso!

Terveellinen suklaavanukas


1 suuri banaani
1/2 kypsä avocado
1/3pkt silken tofua
3rkl kaakaojauhetta
3 vedessä liotettua taatelia
2rkl vahvaa kahvia
1rkl kookoskermaa
2rkl vaniljaproteiinijauhetta
1rkl chia siemeniä

koristeluun kookoshiutaleita

Soseuta kaikki sekaisin ja maista. Jos taatelit eivät makeuta mielestäsi tarpeeksi, lisää muutama tippa vaikkapa steviaa tai tomusokeria. Suklaaproteiinijauhe voisi toimia tässä paremmin, sitä ei vain ollut käsillä. Ensi kerralla tilaan kyllä sekä suklaan että vaniljan!  Kaada tarjoiluastioihin ja anna olla jääkaapissa puolisen tuntia. Tarjoile!
8

CashewpähkinäpullatOlen koukussa aika moneenkin youtube leipuriin. Laura in the kitchen on yksi lemppareista ihan vain päähenkilön takia. Jos kokki ärsyttää minua, en luultavasti katso hänen ohjeitaan olivat ne minkälaisia tahansa. Lauran ohjeet taas katson kelaamatta eteenpäin ja odotan innolla loppua, jossa hän maistaa itse tekosiaan. Todella herttainen, juuri sopivan spontaani ja rento kokki.

Poiketen perinteistä, tein nämä pullat Lauran ohjeen mukaisesti, hiukan muunnellen tietenkin jotta sain näistä vegaaniset. Lisäsin myös cashewpähkinärouhetta joukkoon, ihan vain koska teki mieli! Pullista tuli ihania ja suuria! Taikina oli koostumukseltaan täydellistä! Saatoin jopa innostuksissani kuvailla sitä seksiksi ja kaulitsemista ruokapornoksi...Äitini loi muutaman hymähtävän katseen ja minä keskityin ihailemaan taikinan koostumusta.

Lisäksi rupesin pohtimaan, että Suomessa ei taida olla mitenkään kovin yleistä että kanelipullien päälle tehdään kuorrute? Videossakin Laura antaa ymmärtää että tietenkin tehdään... Kun laittaa googlen kuvahakuun cinnamon rolls hakusanaksi, lähes jokaisessa on kuorrute päällä. Ehkä sitä pitää alkaa itsekin enemmän kuorruttelemaan näitä?

Käytän jälleen cup mittaa joka on noin 2.4dl. Suosittelen hankkimaan tämän mitan vaikkapa stokkalta, helpottaa leipomista kovasti kun ei tarvitse muunnella yksiköitä jatkuvasti.

Cashewpähkinäpullat


Taikina

2 pss kuivahiivaa
3/4 cup kookosmaitoa
1/4 cup sokeria
1/4 kädenlämpöistä vettä
1/4tl vanilja-aromia
1 tl no egg jauhetta + 2rkl vettä
1/4 cup margariinia
4 cup vehnäjauhoja

Täytteeksi

2 kourallista cashewpähkinöitä rouhittuna 
1/3 cup margariinia
3/4 cup fariinisokeria
1/4 cup norm. sokeria
2 rkl kanelia

voiteluun vahvaa kahvia

Kuorrutteeksi tein löysähkön tomusokeri + soijamaito kuorrutteen johon sulatin joukkoon hienosokeria tuomaan väriä ja kinuskista makua!

Sekoita 1rkl sokeria, kuivahiiva ja lämmin maito keskenään. Siirrä syrjään.
Sekoita keskenään munankorvike, maito, suola, sokeri ja sula margariini. Sekoita huolellisesti ja lisää puolet jauhoista ja hiivaseos. Lisää vielä loput jauhoista ja vaivaa massaa usean minuutin ajan kunnes se on tasainen ja kiinteä pallo.

Anna kohota 2h. Tunnustan että hiukan tuli lintsattua kohottamisten kanssa, sillä aikaa ei ihan näin paljon ollut.

Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen. Sekoita täytteen ainekset margariinia lukuun ottamatta keskenään. Levitä margariini tasaisesti kaikkialle ja ripottele täyte tasaisesti päälle. Rullaa taikina pötköksi ja leikkaa samankokoisiksi paloiksi.

Asettele voideltuun uunivuokaan muutaman sentin päähän toisistaan. Kohota vielä 1 ja puoli tuntia. Tästäkin hiukan kyllä luistin...

Voitele runsaasti vahvalla hyvällä kahvilla.

Paista 175 asteessa kunnes ovat valmiita!

Sirottele hiukan kuorrutetta päälle ja nauti!1

TortillapizzatOlen himoinnut tällaista pizzaversioita jo päiviä. Töiden jälkeen kuurasin koko kodin, puhdistin kissoille annoksen kalaa ja valmistin tortillalettujen päälle pizzatäytteen. Ainakin kymmenen kertaa parempia kuin ''perinteinen'' pizza.

Tortillapizzat

4kpl

1/2prk tulista taco kastiketta
1 rasia kirsikkatomaatteja
4 artisokansydäntä
1/2pkt marinoitua tofua
1/2pkt cheezly juustoa
4 kourallista baby pinaatin lehtiä

tuoretta oreganoa ja persiljaa

Jaa tacocastike neljälle tortillaletulle. Pilko päälle artisokka ja kirsikkatomaatit. Murustele tofu tasaisesti päälle ja silppua pinaatti. Raasta juusto ja paista 200 asteessa kunnes juusto on sulanut ja tortillalettujen reunat ovat kultaisia.

Silppua oreganoa ja pinaattia päälle.

Syöminen sujui sormin kun taitoin letun kahtia taskuksi.


7

Kissojen aamun kuningashetki


Tätä kannattaa odottaa ja tätä varten kannattaa huutaa kurkku suorana... Naos ei ainakaan tiedä mitään parempaa (paitsi leipäkaapille pääsy) kuin puurolautasen nuoleminen. Siksi kannattaakin huutaa ja ulvoa jaloissa koko puuron keiton ajan, että se ihminen varmasti ymmärtää mitä haluaa. Jos viesti ei mene perille niin kuumalle liedelle hyppäämällä saa varmasti huomion.

Tätä juhlaa ei todellakaan tapahdu usein mutta toisinaan kissojen mahallekin tekee ihan hyvää pieni puuronokare. Tämä siis muuten barf ruokinnalla oleville kissoille. Puuromäärä on noin tl per kissa, ja se on suolatonta. Jos kissasi vatsa ei meinaa toimia, niin tilkka öljyäkin puuron kera voisi hoitaa hommansa.
2

Welsh cakes


Eksyin googlen kuvahakuun hakusanalla welsh cakes. Yhtään reseptiä en auki klikannut, joten minulla ei ole hajuakaan mitä näissä on alunperin. Nimeän nämä kuitenkin törkeästi alkuperäisen mukaan, tietämättä kuinka paljon näillä on oikeasti yhteistä.

Kaipasin aamupalaksi jotain muuta kuin puuroa. Teki mieli lettuja mutta samalla sconsseja. Teki mieli muffinssia mutta kuitenkin jotain terveellistä. Kehitin lennosta ohjeen joka toimi yllättävän hyvin. Ainut kriteeri oli että ne nättäisivät jotenkin edes alkuperäiseltä veljeltään. Olkoot nämä nyt proteiinipitoiset welsh cakesit!

Käytän mittayksikkönä cup mittaa joka on pyöreästi siis 2.4dl. Pahoittelen mittojen sekavuutta, heittelin aineksia joukkoon aika vapaasti. Sekoitusastia oli kuitenkin vaa'an päällä joten osa aineksista on grammoissa.

Welsh cakes

6kpl

1/2 cup mantelijauhoja
1/2cup vehnäjauhoja
steviaa makeutukseen
jos käytät sokeria, laita noin 1/4cup
100g silken tofua
1/4cup soijamaitoa + vettä tarpeen mukaan
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1tl piparimaustetta
20g vaniljaproteiinijauhetta
15g goji marjoja
30g rusinoita
1rkl chia siemeniä

Laita gojit, rusinat ja chiat juomalasiin. Lisää vettä juuri niin paljon että ne peittyvät ja siirrä hetkeksi syrjään.
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää tofu ja soijamaito ja vatkaa kunnes seos on murumaista. Sekoita joukkoon rusinat, gojit ja chiasiemenet. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Koostumuksen pitäisi olla sconesimainen, tahmea mutta niin kiinteä että voit muotoilla sen levyksi ja leikata paloja.

Nosta massa jauhotetulle alustalle ja painele 1.5cm paksuiseksi levyksi. Leikkaa muotilla tai vetisellä mieluisesi palat. Itse käytin pyöreää crumpets muottia. Paista tilkassa öljyä noin 2-3min molemmin puolin. Tarjoile mieleisesi lisukkeiden kera. Ensimmäinen annos sisälsi cashew pähkinöitä, hiukan tomusokeria ja tietenkin maapähkinävoita. Toiseen laitoin suuren kasan mustikoita.

Ravintoainesisältö, ei sisällä tarjoilulisukkeita
1 kpl sisältää

194kcal
proteiinia 8.1g
hiilihydraatteja 17g
rasvaa 11g
kuituja 2.6g


0
Back to Top