Mokkasuklaa proteiinipatukat

Edelliset proteiinipatukat jotka tein olivat hyviä, mutta nämä olivat PALJON parempia! Ohje ei niinkään paljon eronnut edellisestä mutta tulos oli pehmeämpi ja mehukkaampi. Omenasose piti massan mehukkaampana ja tulos oli suklainen ja makea! Tällä kertaa laskin jopa ravintoainesisällön ja sekin miellytti silmää ja masua! Kuorrutteesta tein pehmeämmän kuin edellinen ja lisäsin siihen pikakahvijauhetta tuomaan makua, nams! Jos patukoita on tarkoitus kuljetella enemmänkin, suosittelen tekemään kuorrutteen pelkästä suklaasta. Näin pinta kovettuu enemmän ja patukan voi kääriä vaikka folioon mukaan otettavaksi.

Pahoittelen kun osa on dl ja osa on grammoissa, en vain saanut kirjatuksi ylös kaikkia dl + g mittoja joten nyt näin. Keittiövaa'alla kuitenkin onnistuu parhaiten :) Ravintoainesisältö luonnollisesti vaihtelee sen mukaan minkä merkkisiä aineksia käytät, mutta uskon että erot ovat melko pienet. Olen aivan innoissani näistä!!




188g (n. 3dl)  suklaa-proteiinijauhetta
100g (n.1dl) kookosjauhoja
35g (n.3rkl) kaakaojauhetta
50g maapähkinävoita 
100g omenasosetta
3dl soijamaitoa

Kuorrute:
50g tummaa suklaata
30g (n.2rkl) kaurakermaa
1dl tomusokeria
1tl pikakahvijauhetta

pinnalle kanelia

+ valitsemiasi sattumia
Käytin pähkinäsekoitusta ja kookoshiutaleita, ei laskettu mukaan energiasisältöön.

Sekoita kaikki patukka ainekset keseknään. Muotoile hieman kostutetuilla käsillä haluamasi kokoisia patukoita. Tein itse 13 isompaa patukkaa. Kaada kerma ja suklaa vesihauteessa olevaan kattilaan ja kuumenna kunnes suklaa on sulaa. Lisää kahvijauhe ja sekoita hetki. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Valuta patukoiden päälle ja mausta kanelilla. Anna jähmettyä jääkaapisa.

Ravintoainesisältö:
1/13 patukasta

77g
Kcal 183
Proteiini 18g
Hiilihydraatti 12g
Rasva 7.2g
Kuitu 4.7g

Voitttaa kaupan patukat mennen tullen! Seuraavaksi kokeiluun hedelmäinen ja raikas patukka, unohtamattakaan bountya matkivaa prodepatukkaa!


3

Proteiinipitoinen sosekeitto

Proteiiniruoat tuntuvat olevan vähän trendiä joka paikassa. Erityisesti proteiinileivonta on nostanut päätäään ja blogeista löytyy mitä ihanempia reseptejä proteiinipitoisista kakuista, kekseistä ja leivoksista! Itse pyrin tarkkailemaan että saan kaikki tarpeelliset ravintoaineet ruoasta. Kun viikkoon sisältyy usea treenikerta, ei ''terästetty'' keitto ole yhtään pahitteeksi. Mielestäni tämä terveellisempi leivonta ja ruoanlaitto on oikein hyvä innostus, kunhan se ei mene liian pitkälle. Kuulun niihin joiden mielestä vehnäjauhoja ja valkoista sokeria ei tarvitse ihan joka paikkaan laittaa, mutta ei niistä tarvitse kokonaan pidättäytyä. Kaikkea kohtuudella niin hyvä tulee. Teen mielelläni piirakat toisinaan hiukan terveellisempänä versiona, mutta kun pullaa leivotaan niin vehnäjauho nousee pöytään huonoja omatuntoja potematta. Eihän pullaa joka päivä syödäkkään!

Ostin ruohonjuuresta herneproteiinijauhetta, mutta en oikein innostunut siitä smoothien seassa. Sanoo ihmiset mitä tahansa niin minä maistan sen ja mustaherukkasmoothieni maistui herneelle... Siispä se saa paikkansa suolaisissa ruoissa johon se sopi mitä parhaiten.



1 parsakaali
2 pientä perunaa
0.5dl vihreitä linssejä
2-4rkl hernerouhetta
1rkl sweet chili kastiketta
2tl soijakastiketta
1/2tl valkosipulijauhetta
mustapippuria ja tilliä
15g herneproteiinijauhetta
1dl kaurakermaa

koritsele persiljalla ja suolapähkinöillä

Laita parsa, peruna, hernerouhe ja linssit kiehumaan. Kun parsa ja peruna on kypsää, valuta liika vesi pois ja soseuta. Lisää kerma ja muut ainekset. Sekoita ja anna kiehahtaa vielä hetki. Kaada lautasille ja lisää persiljaa ja ruokalusikallinen suolapähkinoitä. Tarjoile!
0

Suklaa-maapähkinä proteiinipatukat

Olen pitkää kuolannut protein pow(d)er blogin ohjeita, mutta valitettavasti hyvin moneen reseptiin tulee useampi desi munanvalkuaista, jota on vähän hankala korvata. Päädyin kuitenkin tekemään näitä proteiinipatukoita, sillä meni hermot siihen että hyviä vegaanisia proteiinivälipaloja ei oikein ole markkinoilla. Kun löytyy patukka joka on tehty soijaproteiiniin eikä sisällä munaa, se sisältää hydrolysoitua kollageenia = eläintä. Tästä olen tainut nillittää ennenkin joten jätetään se nyt sikseen. Näistä tuli hyvinkin maukkaita, tiiviitä mutta pehmeitä. Ei yhtään jauhoisia niin kuin epäilin ja pelkäsin. Nestettä jouduin käyttämään ehkä hiukan enemmän kuin ohjeessa joten jos taikina tuntuu kuivalta, lorauta rohkeasti lisää joukkoon. Ensi kerralla meinaan ehdottomasti kokeilla vaikka kurpitsasta tai bataatista tehtyjä patukoita.

Omani eivät ole myös yhtä nättejä kuin alkuperäiset mutta minkäs voit kun kiireessä tekee! Kaapissa odottaa myös pussi herneproteiinia testausta. Täytyy nimittäin myöntää että en ole koskaan sitä maistanut, vaikka onkin tullut monissa ohjeissa vastaan. 





3.5dl suklaaproteiinia, käytin soijaproteiinia
1.7dl kookosjauhoja
0.7dl maapähkinävoita
0.5dl kookoshiutaleita ja kourallinen cacao nibsi rouhette
3.5dl soijamaitoa

päälle sulatin 50g suklaata ja sivelin muutaman tl per patukka. 

En ole laskenut energiasisältöjä sillä en jaksanut punnita ainesosia. Listasta voi kuitenkin päätellä että kyseessä on melkoisen proteiinirikas ja terveellinen välipala. Alkuperäisessä ohjeessa on ravintosisällöt laskettuna mutta taisin käyttää hiukan eri aineksia ja tehdä aika paljon pienempiä patukoita, joten se on hyvä ottaa huomioon.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile patukoiksi. Sulata päälle hiukan suklaalta ja koristele mielesi mukaan. Säilytä jääkaapissa ja nappaa kiireessä ja menossa evääksi!
0

Kevyempi suklaalevite

Tämän ohjeen matkin The Good Morning blogista jonka ihanaan tunnelmaan jäin hetkessä koukkuun! Toinen mitä kyseisessä blogissa fanitan on kirjoittajan puurohulluutta! Puurot on parhaita ja kaikki jotka niistä bloggaa noin ihanasti pääsee helposti lempparilistoille. Alkuperäinen ohje tästä levitteestä siis sisälsi maitorahkaa mutta minäpäs veganisoin tämän. Lisäsin myös hiukan proteiinijauhetta sillä soijajogutti ei ole yhtä jämäkkää kuin maitorahka ja näin se sai hiukan rakennetta lisää. Eihän tässä nyt oikeasti suklaata ole, mutta menee ehdottomasti sen nimisestä. Leipänä käytin Wasan gluteiinitonta ja laktoositonta näkkäriä jotka ovat nykyään vakkaria kaapissa. Seuraavaksi meinaan matkia samasta blogista kesäkurpitsapuuron, vaikkapa heti huomenna aamupalaksi!


yhden herkuttelijan annos

1/2dl maustamatonta soijajogurttia
1rkl suklaan makuista kasvisproteiinijauhetta
1 1/2tl makeuttamatonta kaakaojauhetta
Makeutukseen käytin English Toffee makuista steviaa, nams!

Sekoita ainekset keskenään ja levitä valitsellemasi leivälle. Buustaa vielä viipaloimalla päälle vaikka banaania tai koristele vadelmilla. Koska unohdin omistani ikisuosikin eli kookoksen, söin niitä lusikallisen jälkikäteen. Kaikki ne sekaisin mahassa kuitenkin menee :)


Ihana herkku!
1

Chiapuuro

Lemppariaamu-iltapala viimeisen kuukauden aikana. Chiasiemeneni ovat huvenneet silmissä kun mitään muuta ei oikein tee mieli syödä kuin tätä herkkua! Nesteeksi voi laittaa kasvimaitoa, mehua, mehukeittoa tai mitä vaan! Mantelimaito ja mehukeitto ovat mielestäni parhaita vaihtoehtoja. Olen puuron ystävä ja meillä syödäänkin puuroa hyvin usein aamupalaksi. Tämä kuitenkin pitää nälkää uskomattoman hyvin ja en ole perinteistä puuroa kaivannutkaan hetkeen. Sekaan voi ripotella myös puurohiutaleita turpoamaan jos sellaiselle päälle sattuu. Kuvassa oleva puuro syntyi puolukoista ja mehukeitosta.




1dl marjoja
2rkl chiasiemeniä
1tl psylliumia
2dl nestettä
1 banaani
pähkinöitä, siemeniä, leseitä ja kuivahedelmiä maun mukaan

Laita marjat kulhoon ja ripottele chia ja psyllium päälle sekä lisää valintasi mukaan muita sattumia. Kaada neste ja jätä jääkaappiin yöksi tai vähintään tunniksi. Pilko banaani viimeisenä päälle ja nauti heti!
3
Back to Top