Mungopapu Fettuccine


Tämän päiväisellä Punnitse & Säästä reissulla oli aivan pakko ostaa testiin pavuista tehtyä pastaa. Al a eco sarjalla näytti olevan mungopapupastan lisäksi myös soijapavuista ja mustapavuista tehtyä pastaa. Raaka-aine luettelossa on tosiaan pelkkä: luomu adukipapu.  Kyseessä on siis täysin gluteeniton ja proteiinirikas pastavaihtoehto! Proteiinia olikin huimat 44.8g/100g!

Keittoaika oli vain 6-8min ja pastan rakenne oli miellyttävä myös keitettynä. Jos en olisi tiennyt tämän olevan papupastaa, olisin voinut kuvitella sen olevan jotain luomu täysjyväpastaa. Maku oli aika mieto, raakana tuoksahti hiukan pavuille, mutta mausta ei voinut päätellä mitään. Toisaalta, ei papujen maku minua olisi juuri haitannutkaan.

Kastikkeeksi tein simppelin pinaattipohjaisen linssisoosin. Tätä voisin ehdottomasti suositella kenelle vain. Kerrankin terveellinen pastavaihtoehto! Suosittelen kokeilemaan. Seuraavaksi meinaan testata tuota saman sarjan mustapapuspagettia. Kiinnostaisi kovasti miten tällaista pastaa tehdään.Olisikohan jonkinlainen oma versio kovin vaikeaa, kun ainesosia on tasan yksi...7 kommenttia

 1. Itse loihdin viime vuonna pastaa soijajauhoista. Kurkkaappas tämä postaus http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/2013/04/proteiinipitoisempaa-ja-sopompaa-pastaa.html . :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule kun mä oon jo tarkastellut tota sun ohjetta tässä sillä silmällä vaikka kuinka pitkään! Menee testiin kyllä!!

   Poista
 2. Näyttää todella hyvältä, varsinkin tuo kuva kastikkeen kera! Ah, ei pitäisi lueskella ruokablogeja ruoan valmistumista odotellessa, tulee nimittäin järjetön nälkä ;) Tuota taikka sisartaan mustapapupastaa pitää ehdottomasti kokeilla! Protskupitoisuus on kyllä kiva plussa, jäätävä hinta taasen aika iso miinus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Ruokakuvien kuolaus nälkäisenä kuuluu täälläkin harrastuksiin. Ja samoilla linjoilla, maku ja protskut +++ mutta hinta ---

   Poista
 3. En oo tiennytkään et tollasta on! Kuulostaa niin hyvältä, paljon toi suunnilleen maksaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hintaa löytyy ja yhdestä pussista voi joutua pulittamaan noin 5e. Mutta oli kyllä hinnan arvoistakin vaikka en ihan joka viikko tätä kyllä saisi budjettiin mahtumaan: )

   Poista
 4. Hei! Olisi kiva jos voisit pitää vaikka ruokapäiväkirjaa viikon ajan? Nyt tuntuu olevan näitä vegaanihaasteita ilmassa ja konkreettisiä vinkkejä ainakin minä kaipaisin.

  T. vakkarilukija/Kia

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top