Kaura-Quinoa Teeleivät



Päätin testata ostamaani kaurajauhoa. Koska kaurahiutaleet olivat loppu, tilalle käytin quinoahiutaleita. Syntyi siis puolivahingossa gluteenittomat teeleivät iltapalaksi! En ole kovin paljon käyttänyt kaurajauhoja, mutta näillä kokemuksilla pidän kovasti niiden mausta. Riisijauhoja en ole vielä päässyt testaamaan joten niitä varmaan seuraavaksi. Quinoajauhon päälle en ymmärrä, mutta hiutaleet ovat kiva vaihtelu muiden hiutaleiden joukossa.

Alla oleva ohje on tuplattu, ja sillä syntyi neljä suurta leipää. Ohje ei ole kovin monimutkainen ja on hyvin sovelluskelpoinen. Olen tehnyt teeleivistä ties kuinka monta variaatiota ja olen melko pitkälle sitä mieltä että kunhan hiutaleiden, nesteen ja jauhojen suhde pysyy samana, niitä voi vaihdella melko vapaasti. Hiutaleina kauraa, ruista, quinoaa... jauhona tattaria, ruista tai vaikka vehnää.

Nämä ovat meidän vakkari ei keksitä mitään muuta pientä mutta on nälkä ruokaa! Koskaan eivät kyllä jätä pulaan. Jos päälle ei ole mitään laittaa, voi joukkoon heittää myös vaikka oliiveja, aurinkokuviattua tomaattia ja pähkinöitä tuomaan makua.

Kaura-Quinoa Teeleivät

4dl quinoahiutaleita
1dl gluteenitonta jauhoseosta
3dl kaurajauhoja
1dl mantelimaitoa
3dl vettä
2rkl oliiviöljyä
3 pientä porkkanaa
2rkl chia siemeniä
1rkl leivinjauhetta
Suolaa, pippuria, yrttejä

Kuori porkkanat ja raasta tai tehosekoita ne. Itse en jaksa raastaa enää ollenkaan, vaan heitän porkkanan paloina tehosekoittimeen ja silppuan sitä kunnes se on haluamani rakenteista silppua. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja mausta haluamillasi mausteilla. Sekoita maito, vesi, öljy ja porkkanasilppu keskenään ja yhdistä kuiviin aineksiin.

Lusiki leivinpaperille neljä suurta kekoa ja painele ne jauhotetuin käsin littaniksi. Pistele haarukalla reikiä ja paista 200 asteessa 20-30min.

Viipaloin päälle sekalaisesti vain sitä mitä kaapista ensimmäisenä sattui käteen. Avocadoa, paprikaa ja tofua.

5 kommenttia

  1. Kauran maku on minustakin hyvä, jos ei jopa paras. Tällaisia teeleipäsiä minäkin tein hiutaleista ja jauhoista, mutta kun ruokin tällaista ahnasta porukkaa, josta minä olen se ahnain ;) päädyin lopulta tekemään teeleipäni pellin kokoisina. Avokado on ihana leivänpäällinen ja nykyisin olen tykästynyt sen päälle lisäämään myös hapankaalta, nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaura on kyllä hyvää! Siis laitatko avocadoa ja hapankaalia pelkästään? Kuulostaa hyvälle, hapankaali on kyllä ihanaa! Isovanhemmat tekee maailman parasta lämmintä hapankaalia<3

      Poista
    2. juu, avokadoa muussaan haarukalla leivän päälle. Siihen painettuna pysyy hyvin kiinni hapankaalit tai vaikka paprikasiivut. Rasvanhimoisena herkuttelijana saatan myös ensin laittaa alimmaiseksi margariiniakin, vaikka terveysintoilijana toki haluaisin sille vaihtoehtoja.

      Poista
  2. Pystyisikö tän tehdä siis niin, että korvaisi quinoahiutaleet kaurahiutaleilla? :) Mistä olet ostanut kaurajauhoja? Mulla ei kyllä ole noita chia siemeniä vieläkään :'D Pitäisi suunnistaa punnariin.

    T. Naapuri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi naapuri :)

      Eli siis joo, quinoahiutaleet voi korvata kaurahiutaleilla! Ja kaurajauhot myöskin punnarista ostettu :) Jos chia siemenet haluaa jollain korvata niin pellava varmaan tomii myös. Noissa ei niin paljon tarvitse tuota sidosta että niillä olisi niin iso rooli, ilmankin onnistuu :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top