Kesäkurpitsarullat Cashewjuustolla



Ostin pitkästä aikaa ison pussillisen cashew pähkinöitä. Vaikka arkijuusto valmistuukin edullisista maapähkinöistä niin nämä olivat kyllä niin paljon parempia! Onneksi täytettä jäi hiukan ylikin ja sitä sai syötyä vielä ruisleivän päällä keiton kera.

Kesäkurpitsarullat Cashewjuustolla

1 kesäkurpitsa
2.5dl cashewpähkinöitä
1 valkosipuli
3rkl ravintohiivahiutaleita
1rkl oliiviöljyä
1rkl sitruunamehua
mustapippuria
1 pkt pakastepinaattia tai muutama suuri kourallinen tuoretta

Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi levyiksi. Voit käyttää esim leveää kuorimaveistä tai terävää fileerausveistä. Minulla on mandoliini ja suosittelen ehdottomasti käyttämään sellaista jos löytyy. Asettele kesäkurpitsalevyt pellille ja laita uuniin 200 asteeseen, kunnes ne pehmenevät ja kypsyvät hiukan.

Liota cashewpähkinöitä vedessä ainakin vartin verran. Pidempään jos käytössä on heikompitehoinen blenderi. Valuta vesi pois ja kaada kaikki ainekset blenderiin. Sekoita sykäyksittäin kunnes saat aikaan mieleisesi koostumuksen. Tarkista maku ja lisää mielesi mukaan sitruunamehua, ravintohiivaa tai mausteita. Voit myös heittää joukkoon esimerkiksi aurinkokuivattuja tomaatteja, oliiveja tai yrttejä. Jos massa tuntuu liian paksulta, norota vettä vähän kerrallaan joukkoon kunnes saat sopivan koostumuksen. Itselläni tätä ongelmaa ei ollut sillä pakastepinaatista irtosi tarvittava neste.

Aseta lusikallinen kesäkurpitsan päälle, ja kääri rullalle. Asettele rullat uunivuokaan, sivele päälle oliiviöljyä ja pyöräytä mustapippuria. Paista kunnes kesäkurpitsarullat pehmenevät lisää ja näyttävät kypsiltä. Itse pidin uunissa 15-20min.

Tarjoile alkupalana tai vaikka salaatin kera.

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top