Oranssi Keitto Rakkaudella

Oli vaikea keksiä, miksi kutsuisin tätä keittoa. Tuhat makua, lämmitävää, hymyillyttävää, makeaa mutta tulista, kermaista, pehmeää, täyttävää!

Tämän voi tehdä simppelisti, keittämällä kaikki ainekset, ja silloinkin tämä on hyvää. Suosittelen kuitenkin tekemään kaikki vaiheet jotta saat maut parhaimmilllaan esille. Vaivannäkö palkitaan ensimmäisellä lusikallisella, aivan varmasti.

En ole käyttänyt tässä mitään kasviskermaa, sillä koostumus ja maut ovat sellaisenaan todella edukseen. Jos macadamiapähkinöitä ei löydy, käytä tilalla vaikka pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä. Ilmankin onnistuu ja myös pähkinätön rakenne on suussa sulavaa!

Oranssi Keitto Rakkaudella

1 1/2 punainen paprika
3 porkkanaa
3dl kurpitsasosetta
1 suuri sipuli
2rkl tuoretta appelsiinimehua
1/2 raastettua appelsiinin kuorta
2 valkosipulin kynttä
2rkl ravintohiivahiutaleita
4rkl macadamianpähkinöitä
Mausta, paprikajauheella, runsaalla chilillä ja mustapippurilla.

Pinnalle,
2rkl hampunsiemeniä
2rkl kuivattua sipulia
Kookosbalsamicoa

Laita macadamiapähkinät likoon. Pilko paprika lohkoiksi ja aseta leivinpaperin päälle pellille. Laita ylimmälle tasolle 200 asteeseen ja anna paahtua, kunnes kuoreen on ilmestynyt mustia pilkkuja. Voit tämän jälkeen kääriä paprikat folioon kunnes ne jäähtyvät ja saada näin kuoret pois. Minä en tätä vaihetta koskaan jaksa tehdä ja pistän paprikat käyttöön kuorineen päivineen.

Voit paahtaa sipulin ja valkosipulin uunissa paprikoiden kanssa, mutta jos millään jaksat, suosittelen että ne paahdetaan pannulla erikseen.

Keitä porkkana pehmeäksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Ota porkkanoista keitinvettä talteen noin 4dl. Kaada loput pois ja nostele porkkanat tehosekoittimeen tai jätä kattilaan sauvasekoittamista varten. Lisää joukkoon paprikat, sipuli ja valkosipuli sekä kurpitsasose.  Valuta macadamiat vedestä ja lisää joukkoon. Lisää myös appelsiinimehu ja kuori. Soseuta aivan tasaiseksi ja lisää prokkanoiden keitinvettä kunnes koostumus on paksu mutta keittomainen.

Lisää mausteet ja ravintohiivahiutaleet ja sekoita vielä.
Lopuksi koristele hampunsiemenillä, kuivatulla sipulilla ja pirskottele maustettua balsamicoa päälle. Itse käytin kookosbalsamicoa.

Tarjoile!




Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top