Porkkana-Ananas Smoothie

Viimeaikojen aamupalat ovat koostuneet lähes pelkästään chia-vanukkaista tai smoothieista. Tänäaamuna minun piti tehdä mehua, siivilöimällä kuidut talteen, mutta koska vitamix hoiti hommansa niinkin hyvin, siivilään ei juuri jäänyt mitään talteen otettavaa! Harsokangasta pitäisi siis ainakin hankkia.

Porkkanamehua ostan usein Pasilan aseman k-kaupasta evääksi, varsinkin jos nälkä uhkaa. Tämä pitää minut tyytyväisenä kotiin asti, ja pystyn olemaan napostelematta kunnes saan ruoan tehtyä. Porkkanat ovat kuitenkin niin halpoja, että aivan liian harvoin tulee oma mehu itse tehtyä mukaan. Tähän pitää kyllä tehdä muutos.

Smoothiesta riittää yhdelle iso lasillinen tai kahdelle pienet. Itse join kyllä kaiken itse!

Porkkana-Ananas Smoothie

1 iso porkkana
3 ananasrengasta
2rkl hampunsiemeniä
kourallinen mielipähkinöitäsi, käytin cashew ja maapähkinää
1rkl macaa

Liota pähkinöitä 20min-2h, riippuen kuinka tehokas blenderi on käytössä. Voit myös laittaa ne edeltävänä iltana likoon. Valuta vesi pois ja kaada pähkinät sekä siemenet blenderiin. Lisää kylmää vettä ensin pari dl, ja blendaa tasaiseksi. Lisää sitten porkkanapalat ja jatka sekoittamista. Lopuksi lisää ananas ja vielä vettä niin paljon kuin haluat. Itse käytin nestettä yheensä noin 3-4dl. Sekoita täydellä teholla 20sek. 

Jos käytössä on sauvasekoitin tai vähemmän tehokas blenderi, porkkana kannattaa raastaa etukäteen. Näin saat rakenteesta hienoa. Jos käytössä on vitamix tai vastaava, voit heittää kaikki ainekset kerralla blenderiin ja antaa pyöriä. 

Nauti heti tai nappaa mukaan aamupalaevääksi. Ennen evään nauttimista, ravista muutaman kerran kunnolla ja juoma on taas kuin vasta tehty.

Itse kuljetan aamupalani ja keittoni life factoryn lasipullossa, mahtuu tarpeeksi ja korkki on tiivis! Ei tarvitse pelätä että koulukirjat ovat porkkanamehussa tai parsakeitossa. Laitoin joukkoon ruokalusikallisen macaa. Jos maku ei miellytä, jätä pois tai kokeile heittää joukkoon vaikka taateli tai tilkka agavea. Makea peittää macan maun aika kivasti. Sanotaan myös että jos mukaan heittää lucumaa puolet-saman verran kuin macaa, maku muuttuu huomattavasti pehmeämmäksi. 1 kommentti

  1. Onpa ihanan värikäs smoothie ja varmasti raikkaan makuinen :) en ole koskaan kokeillut laittaa porkkanaa mihinkään juomaan, enkä edes maistanut mitään porkkanamehun tapaista.. pitänee korjata asia tämän juoman avulla!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top