RAW. Luksustattaripuuro

Olen alkanut haaveilemaan uudesta blogin nimestä. Kissoja & Kasvisruokaa tuntuu kyllä omalta, mutta ehkä jokin kansainvälisempi nimi houkuttaisi. Tai sitten vaan lyhyemmin K&K, joka on tuntunut tähän mennessä parhaalta. Toisaalta haluaisin että siinä selviäisi blogin sisältö lyhyesti mutta kansainvälisesti. Enpä tiedä, mutta idea pyörii päässä. Ehkä senkin takia, että tuo nimi tuli hätäpäissään, kun en muutakaan keksinyt. Sen piti olla väliaikainen, v.2010. Nyt v.2014, nimi on vieläkin ja parempaa ideaa ei ole tullut. Niinpä niin. Kaikki ideat ja mielipiteet otetaan kyllä vastaan ja avosylin.

Nimiä en keksi mutta aamupuuron osaan tehdä, joten nyt siihen!

Tämä aamupala koostuu useammasta osasta, mutta jokainen on kyllä vaivan arvoinen. Toteutin tämän siinä mielessä helposti, että jos käytät blenderiä, sitä ei tarvitse pestä välissä. Näin saat tehtyä kaiken muutaman minuutin aikana, kunhan esivalmistelut on hoidettu.

Alla olevasta ohjeesta tulee yksi annos. Tattarin määrä riipuu oikeastaan siitä, kuinka paljon puuroa haluat. Itse tein puolen desin annoksen, ja nälkä lähti oikein hyvin. Toistaalta, tiedän toisten haluavan aamupalaksi selkeästi ison annoksen, joten tällöin 1dl voisi olla parempi. Mustikoiden tilalla voit luonnollisesti käyttää mitä tahansa muita marjoja.
Hampunsiemenistä tulee lisukemaito. Halutessasi puuron kaveriksi paksun ''kerman'', valitse cashewpähkinä, pinjansiemen tai macademiapähkinä tilalle. Tällöin haluat laittaa niitä myös kaksinkertaisen määrän, eli ainakin 4rkl.. Jos pidät maitomaisesta koostumuksesta, kuten minä tässä puurossa tein, voit käyttää mitä tahansa pähkinää tai siementä jonka mausta pidät, mutta säilytä 2rkl määrä.

Jos teet vain pari desiä siemenmaitoa tätä puuroa varten, siemenkuitua ei kannata alkaa siivilöimään pois. Jos kuitenkin päätät valmistaa samalla erää suuremman satsin, kuidun voi ottaa talteen vaikkapa leivontaan tai seuraavan päivän puuroon lisättäväksi.

LUKSUSTATTARIPUURO

0.5-1dl tattarisuurimoita
1 pieni banaani
0.5tl psylliumia
Tippa vanilja-aromia
0.5dl mustikoita
1rkl chiasiemeniä
2rkl kuorittuja hampunisemeniä

Iltavalmistelut. Huuhtele tattari kunnolla ja laita likoamaan jääkaappiin. Sekoita mustikat ja chia keskenään, ja kaada päälle vettä niin että ne ovat peittyneet. Laita jääkaappiin. Laita myös hampunsiemenet (tai muu valitsemasi siemen tai pähkinä) pienen vesimäärän kanssa likoon.


Aamulla. Suosittelen noudattamaan tätä järjestystä, niin et joudu pesemään blenderiä välissä.

1. Ensiksi valuta hampunsiemenistä vesi pois ja kaada ne blenderiin. Lisää vettä n.2dl ja anna pyöriä täydellä teholla kunnes neste alkaa näyttää vaalealle maidolle. Makeuta halutessasi esim. taatelilla. Kaada lasiin ja laita sivuun.

2. Huuhtele tattarit siivilässä juoksevan veden alla. Kaada ne blenderii ja lisää banaani, vanilja sekä psyllium. Jos haluat makeampaa lopputulosta lisää myös makeutus.

Kaada ensin 0.5dl tekemästäsi siemenmaidosta joukkoon. Jos puuro tuntuu liian paksulle, lisää vielä 0.5dl. Jos teit ''kermaa'', säästä se mielummin puuroa varten ja norota joukkoon vettä tai muuta valmismaitoa 0.5dl kerrallaan. Kaada tarjoilulautaselle, kaavi lusikalla blenderistä niin pajon puuroa kun saat.

3. Kaada blenderiin chia-mustikkaseos. Sekoita ja kaavi tarjoilulautaselle, tattaripuuron päälle.

4. Kaada siemenmaitosi tai kerma puuron reunoille ja nauti heti!


Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top