RAW. Macadamia Cream CheeseMinä miehelle: Menetkö sä yhtä sekaisin näistä pähkinäjuustoista kuin minä?
Mies: No en mä yhtä sekaisin mene, mutta on ne hyviä.

Niinpäniin. Minäpä menen aivan sekaisin! Niin sekaisin että en saanut illalla unta kun tiesin että tätä on vielä jäljellä. Joten heräsin syömään loput pähkinäjuustot, jonka jälkeen sain nukuttua vasta rauhassa. Kyllä se vaan on niin että macadamioista tulee paras juusto!

Tätä juustoa nautimme iltapalaksi, parsakaalin ja salaattiveneiden lisukkeena.


MACADAMIA CREAM CHEESE

2.5dl macademiapähkinöitä
1 valkosipulin kynsi
2-3rkl sitruunan mehua
2-5rkl ravintohiivahiutaleita
mustapippuria
1rkl kookosöljyä
(Aurinkokuivattuja tomaatteja)

Jos käytössä on vähemmän tehokas blenderi tai sauvasekoitin, liota pähkinöitä muutaman tunnin, tai yön yli. Jos saat idean tehdä pähkinäjuustoa 30min ennen kuin aiot syödä sen, unohda liotus ja heitä ne blenderiin. 

Blendraa macademiapähkinät, mustapippuri, valkosipuli ja öljy sekaisin. Käytin kookosöljyä, mutta mikä tahansa muu öljy käy myös. Norota joukkoon ruokalusikallinen kerrallaan vettä, kunnes massa näyttää ehkä kaukaisesti raejuustolta. Lisää sitruunamehua ja ravintohiivahiutaleita muutama rkl kerrallaan, tarkistaen maku. Minä pidän hyvin hiivahiutaleisesta ja hyvin sitruunaiesta lopputuloksesta, toisille maistuu miedompi. 

Laitoin joukkoon yhden aurinkokuivatun tomaatin, siitä tuo punertava väri. Jos pidät näiden mausta, heitä vapaasti joukkoon niin monta kuin haluat.

Kaavi pois blenderistä ja tarjoile salaattiveneiden täytteenä.

1 kommentti

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top