Single Serve - Mehevät Letut
Eilen sain tehtyä toisenkin tentin pois alta, jonka olen laiskuuttani jättänyt roikkumaan. Olisin siis voinut ilmoittautua jo aikaisemmin suorittamaan tätä, mutta ei vaan huvittanut. Olen huomannut itsessäni opiskelijana uusia piirteitä. Kun aikaisemmin jätin tenttiinluvut viimetinkaan mukamas vahingossa, teen nyt sitä ihan tarkoituksella. Viimetinka ei ole valitettavasti viimeisen viiden kahden tentin aikana tarkoittanut edellistä viikkoa tai paria edeltävää päivää, vaan tenttiaamua (tentti iltapäivällä). Melkein hävettää myöntää oma laiskuuteni. Tämä on tietenkin myös aiheesta riippuen, mutta kun omaksuttavana on ei-niin mielenkiintoista, paukutan vaan kaiken äkkiä ulkoa ja jäljennän kiltisti tenttipaperiin niillä sanamuodoilla, ja sillä järjestyksellä kuten kirjassa. Omaa ajattelua ilmenee siis pyöreät nolla.

Toisaalta tällä valinnalla, että luen vasta viimehetkellä, on myös positiivisia vaikutuksia. Minulle todellakin merkitsee se, että pärjään tenteissä hyvin. Jos olen lukenut paljon ja aloittanut reilusti aikaisemmin, olen tyytyväinen vitoseen. Jos taas jätän viimehetkeen ihan tietoisesti, en voi syyttää ketään muta kuin itseäni ja hyväksyn numeron kuin numeron. Onneksi tähän mennessä ei ole tuota hyväksymistä hirveästi tarvinnut toteuttaa, tentit ovat menneet kuitenkin aina hyvin. Eikö muutenkin ole ihan looginen yhtälö ''jätän viimehetkeen - haluan osata hyvin''. Näen tuon hiuksenhienon ristiriidan kyllä itsekin.

Nyt on koulussa sellainen vaihe, että toivon että lukukausi on ohi ja syksy jo käsillä. Silloin alkaa ihka oikeat terkkarihommat mm. neuvolassa, koulu- ja työterkkarissa!

Nyt reseptiin! Mies oli eilen kaverinsa luona saunomassa ja minä päätin juhlistaa tenttiahkeruutta sitä että jaksoin tehdä tentit. Sekoitin hiukan tunteen mukaan tehosekoittimessa aineksia, idealla että toivottavasti onnistuu. No onnistuhan se! Makeutin hiukan erytriolilla, mutta sen voi jättää kokonaan poiskin, tai korvata hunajalla, parilla taatelilla, siirapilla, sokerilla...

Single Serve – Mehevät letut

1/2 banaani
0.5dl kookosjauhoja
0.5dl kaurajauhoja
0.25dl polenta suurimoita
2rkl psylliumia
ripaus suolaa
vaniljaa
2rkl erytriolia
2dl mantelimaitoa
Vettä kunnes koostumus on sopiva

Öljyä paistamiseen
Päälle 1rkl agavea ja marjoja

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa keskenään. Norota vettä kunnes taikina pyörii hyvin, mutta on silti jähmeä. En esimerkiksi pystynyt kaatamaan sitä suoraan pannulle, vaan nostelin lusikalla jähmeiksi keoiksi. Taikina oli siis melko paksua, ja tekemäni letut pienehköjä, kämmenen kokoisia. Näin niitä on helpompi kääntää ja letuista tulee meheviä.

Nostele siis lusikalla kuumalle öljytylle pannulle, tasoita hiukan letun pintaa jotta se leviää. Anna paistua hetki ja käännä. Kun pinta on sopivan värinen, nosta talouspaperille ja anna ylimääräisen öljyn imeytyä pois. Kasaa lautaselle, koristele agavelle ja marjoilla. Rakenne tiivistyy hiukan levätessään, joten odota 5min ennen syömistä. Käytin itse jäisiä marjoja, ja nekin ehtivät kivasti sulaa tässä 5min aikana. Nauti yksin, omien koko annos!

3 kommenttia

 1. Ihanan kuohkean näköiset pannarit! Vegaaniset pannarit on tuottaneet mulle vaikeuksia koossa pysymisen vuoksi, mutta lieneekö tuo polentasuurimot + psyllium ratkaisu tähän pulmaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Psyllium on se juttu ainakin näissä, ei kannata jättää pois. Polenta mielestäni tekee sen, että nämä eivät ihan niin tartu pannulle kiinni, vaikka kääntäessä saakin olla hiukan varovainen. Jos vehnäjauhoja haluaa laittaa niin sekin yleensä hoitaa homman :) Myös ruokalusikallinen kikhernejauhoja tai viipale silkkitofua toimii kasassapitoon.

   Poista
  2. Vaude, kiitos paljon lisävinkeistä :) Näillä varmasti onnistun ensi kerralla!

   Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top