Vihreä samettikeitto



Keittojen kuvaaminen on mielestäni todella vaikeaa. En yksinkertaisesti osaa sitä, vaikken tiedä kuvaamisesta kyllä paljon muutenkaan. Olen tässä haaveillut, että kun valmistun niin ostan itselleni lahjaksi uuden kameran. Pienen mutta tehokkaan. Valtavaa järkkäriä en siis tarvitse, kun nykyään hyviä järkkärilaatuisia kuvia saa myös pienemmän paketin versiolla.

Tämä keitto on uusi lempparini! Onhan sitä sosekeittoja tullut tehtyä, keitä ja soseuta. Tässä se esipaistaminen on kuitenkin se juttu. Olen tehnyt tätä nyt pari kertaa lähiaikoina ja ei voi muuta sanoa, kuin että tämä on todellakin paras sosekeitto vähään aikaan.

Cashewpähkinät tekevät tästä sen samettisen!  Voit myös käyttää esimerkiksi kaurakermaa mutta suosittelen pähkinöitä kuusnolla!

Vihreä samettikeitto

1 pieni kesäkurpitsa
1dl vihreitä linssejä
100g tuoretta baby pinaattia
2 pientä sipulia
2 valkosipulinkynttä
1dl cashewpähkinöitä
3rkl ravintohiivahiutaleita
1/3 nippu basilikapuskasta
2rkl kuorittuja hampun siemeniä + lisää koristeeksi
Puolikas kasvisliemikuutio

Laita pähkinät likoamaan ja linssit kiehumaan. Pilko sipuli, kurpitsa ja valkosipuli. Jos jaksat, voit myös idättää linssit valmiiksi tätä varten. Paista kurpitsaa ja sipulia kunnes ne saavat hiuakn väriä. Lisää joukkoon pinaatti ja valkosipuli. Pinaattia tuntuu olevan paljon mutta se häviää nopeasti joukkoon, kun laitat sen pannulle. Paista sekoittaen muutama minuutti.

Kuumenna muutama dl vettä ja liota kasvisliemikuutio siihen. Valuta linssit ja pähkinät nesteestä. Kaada linssit, pähkinät ja pannulla olevat ainekset sekä basilika ja kasvisliemi tehosekoittimeen ja soseuta. Voit käyttää myös sauvasekoitinta.

Lisää hampunsiemenet ja ravintohiiva. Sekoita, koristele ja nauti!





2 kommenttia

  1. Nämä kuvathan ovat aivan mahtavia ja vihreä väri pääsee maniosti oikeuksiinsa! :)

    VastaaPoista
  2. Ainesten perusteella vaikuttaa maukkaalta. Ja vihreä väri on ihana. Tässä juuri mietinkin, että mitä tekisin ruuaksi. Pitäisiköhän uhmata Vekaran ennakkoluuloja ja koittaa kelpaisiko sosekeitto. Tuo kun ei ole koskaan minkäänlaisista soseista innostunut.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top