Bataatti-Cashew Keitto




Bataattikeitto on tuttu juttu ja itsekin olen siitä tänne laittanut ainakin kaksi tai kolme ohjetta. Suosittelen kuitenkin testaamaan tätä simppeliä versiota pähkinöillä! Ideana sama kuin tässä tekemässäni keitossa, jättää kermat laittamatta ja pistää joukkoon hiukan pähkinöitä. Jos et voi syödä pähkinöitä mutta pinjansiemenet menee, käytän niitä. Kun olen tätä menetelmää alkanut käyttää keittojen tekoon, paluuta ei ole. Kyllähän lopputulos on kermaista ja täyteläistä sellaisenaankin, mutta cashewit tekee kyllä arjesta juhlaa niin monessa mielessä. Puhumattakaan terveellisyydestä ja mausta ennen kaikkea!

Vaikka pähkinät ovat kalliita, niitä ei tähän ohjeeseen loppujen lopuksi tarvita kovin paljon. 1.5dl tulee helposti jo yhdestä kauhallisesta. Ostan omat pähkinäni useimmiten cittarista, pähkinöiden irtomyynnistä. Kun kaikkien pähkinöiden hinta on noin 17e/kg, cashewpähkinöiden kohdalla tekee selvää voittoa!

Bataatti-Cashew Keitto

1 pieni bataatti
1-2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1.5dl cashewpähkinöitä
1rkl tahinia tai mantelivoita
2rkl appelsiinimehua
1 kasvisliemikuutio
1 rkl sitruunaoliiviöljyä
1 pkt marinoitua tofua
Persiljaa
Mustapippuria

Laita puolet pähkinöistä likoamaan. Keitä bataatti ja sipuli pehmeiksi. Kun ne kiehuvat, kuori valmiiksi valkosipuli, purista appelsiinimehu ja kuutioi tofu. Paista tofua ja loppuja pähkinöitä pannulla kunnes ne saavat pintaan väriä.

Kun bataatti on kypsää, kaada noin 5dl keittovedestä kasvisliemikuution päälle erilliseen kulhoon ja loput vedestä pois. Sekoita kasvisliemikuutio kuuman veden joukkoon ja odota hetki, kunnes se liukenee. Valuta pähkinät vedestä. Tein keiton blenderissä, mutta voit käyttää myös sauvasekoitinta. Lisää bataatin joukkoon kasvisliemi, valkosipuli, valutetut pähkinät, sitruunaoliiviöljy, mantelivoi ja appelsiinimehu. Soseuta ja lisää tarvittaessa nestettä.

Kun keitto on valmis, nostele lautasille ja kaada tofukuutiot päälle. Koristele persiljalla ja pyöräytä päälle mustapippuria. Tarjoile!


3 kommenttia

  1. Kuinkahan liotettujen manteleiden kanssa mahtaa käydä ihan tavis obh Nordican sauvasekoittimella..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mantelit ovat liotettuinakin hiukan kovempia kuin cashewit, joten suosittelen liottamaan vaikka ihan yönkin yli. Uskoisin että onnistuu, kun ne ovat keiton seassa, vaikka mantelivoin teko voisi olla haastavaa :D Pidät vaan taukoja kun tuntuu että alkaa kuumenemaan liikaa ja sitten jatkat hetken päästä. Minulla oli aikaisemmin sama vehje käytössä, kyllä sillä muutamat pähkinäkeitot tuli surautettua ihan onnistuneesti.

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top