RAW LUNCHBOX Kermainen Porkkanasalaatti
Raakalinja jatkuu lounaan puolella. Tässäkin salaatissa on oikeasti kunnolla energiaa ja voimaa, olematta silti liian raskas. Nälkä lähti hyvin ja työpäivän jälkeen lähdin vielä kaverin kanssa Hakaniemeen tofumetsälle. Ennen vakkarikauppaa Vii Voania törmättiin toiseen aasialaiseen kauppaan. Huvin vuoksi kurkattiin sisään, ja sitten minä näin sen. Tofuhyllyn! Ainakin 4 uutta tofua, mihin en ole ennen törmännyt. 400g tempehiä ja 500g tofua sai molemmat alle 2e hintaan. Kauppalaskuni loppusumma oli hiukan alle 20e, joten se kertonee tofumäärän jota raahasin kotiin. 

Lounaaksi oli siis valehtelematta makurikkain ja paras salaatti vähään aikaan. Epäilin hiukan, kun heitin joukkoon myös rusinoita, mutta epäilykset osoittautuivat turhaksi, ja salaatista tuli loistava! Näin tämänkaltaisen ohjeen jossain raakaruokablogissa, mutta en yrityksistä huolimatta löydä alkuperäistä. Tässä ohjeessa oli myös käytetty ananasta, joka olisi kieltämättä erinomainen lisä.

Menetelmänä on siis edelleen salaatin valmistaminen blenderissä. Tietenkin myös käsipeli + sauvasekoitin toimii myös, mutta vie tällöin vain pilkkomisen verran enemmän aikaa.

Kermainen Porkkanasalaatti

1 porkkana
0.5dl rusinoita
kourallinen pinaattia
Basilikaa ja minttua
2 aurinkokuivattua tomaattia
1/2 avocado

0.5-1dl cashewpähkinöitä
1-2rkl ravintohiivahiutaleita
2rkl sitruunamehua

Raasta porkkana, tai paloittele blenderiin. Lisää pinaatti, yrtit, aurinkokuivatut tomaatit ja 1rkl sitruunamehusta. Hienonna rouheiseksi. Pilko joukkoon avocado ja lisää rusinat. 

Laita cashewpähkinät blenderiin ravintohiivan ja 1rkl sitruunamehun kanssa. Lisää vettä noin puoli desiä, tai enemmän, riippuen siitä kuinka paljon pähkinöitä käytät. Mitä enemmän pähkinöitä, sitä kermaisempi salaatti. Tämän voi tehdä kokonaan ''kermaksi'' mutta koska pähkinöitä on melko vähän, rakenne jää herkemmin rouheiseksi, kuin jos tekisi suuremmalla määrällä pähkinöitä tai nestettä. Mikäli haluat tähän vielä lisää rakennetta, niin voit laittaa avocadon pähkinöiden sekaan, sen sijaan että vain pilkkoisit sen salaattiin.

Sekoita pähkinäkastike muun salaatin joukkoon. Älä murehdi jos nestettä tuntuu olevan hiukan liikaa, rusinat imevät itseensä myös nestettä ja ylimääräinen vetisyys katoaa.

Anna muhia eväsrasiassa ainakin tunnin verran, jotta maut tulevat hyvin esille. 

Nauti salaattisi!

Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top