RAW LUNCHBOX Spagettia Marinara Kastikkeessa



Työharjoittelussa ihmettelivät, miten ihmeessä jaksan vaivautua tekemään tällaista ruokaa. Vaikka tykkäänkin laittaa ruokaa ja käytän siihen mielelläni aikaa, tämä ei kyllä ollut millään tasolla hidasta. Aikaa menee saman verran, jos tekee vaikka voileivän, tai pilkkoo salaatin itsellensä valmiiksi. Puhumattakaan lämpimän ruoan valmistamisesta. Resepti 2. Kategoriassa LUNCHBOX: Näppärät mukaan otettavat eväät.

Helppoa se on kahdesta syystä:

1) Valmistamiseen tarvitset vain blenderin, ja astian jossa meinaat ruokasi kuljettaa. Ei siis kattiloita, patoja, sekoittamista ja ruoan vahtimista.

2) Vaikka ruoka on usealle erikoisempi ollessaan raakaa, se koostuu ihan arkisista ainesosista, joita moni sekoittaisi salaattiin. Nyt ainekset vaan uuteen muotoon ja lounastaukoon jännitystä!

Alla olevat määrät ovat yhteen annokseen, joka valmistui käden käänteessä klo 06.15-06.22.



Spagettia Marinara Kastikkeessa
 

 1 suuri tomaatti
5 aurinkokuivattua tomaattia
1 valkosipulin kynsi
5 parapähkinää*
1rkl sitruunamehua
1/2 porkkana
2 oliivia
(1rkl ravintohiivahiutaleita)
 Mausteeksi mustapippuria 
Mielen mukaan tuoreita yrttejä

Spagetti:

10cm kesäkurpitsaa**

Viherlisuke:

kourallinen pinaattia
1/4 basilikapuskasta
1rkl sitruunamehua

Tee ensin viherlisuke. Hienonna joko käsin tai blenderissä ainekset silpuksi ja lisää sitruunamehu tuomaan makua.  Jos teet blenderissä, sitä ei tarvitse huudella välissä. Ei haittaa jos marinaraan joutuu yksittäisiä pinaattipaloja. Voit tietenkin lisätä nämä ainekset myös marinaraan. Pidän kuitenkin pinaatin mausta, joten halusin sitä vielä erikseenkin.

Pistä kaikki marinara ainekset blenderiin. Lisää öljyä jos haluat, itse koin että aurinkokuivatuista tomaateista sitä irtosi tarpeeksi. Blendaa kunnes kaikki on sekaisin, mutta ei aivan mössöä. Loppu kannattaa tehdä sykäyksittäin, jotta saat mieleisen suutunutman. Mikäli käytössä on vähemmän tehokas blenderi tai sauvasekoitin, voit joko raastaa porkkanan käsin, tai pilkkoa sen valmiiksi hiukan pienempiin paloihin. Tällöin myös pähkinät kannattaa laittaa edellisenä iltana likoamaan, jotta niitä on helpompi käsitellä.

Spagettia varten viipaloi kesäkurpitsa joko spiraalileikkurilla tai kuorimaveitesllä suikaleiksi.

* Parapähkinät ovat isoja ja siksi niitä riittää viisi kappaletta. Voit myös käyttää muita pähkinöitä ja siemeniä. Lähes kaikki käyvät! Olen käyttänäyt tähän myös valmista siemensekoitusta, hyvin toimi sekin. Tällöin määrä voisi olla noin 0.5dl.

** Mikäli haluat, voit marinoida tai maustaa kurpitsan jollakin. En ole tähän mitään kaivannut, sillä kastikkeessa on makua runsaasti ja pidän kesäkurpitsan mausta sellaisenaankin.

Nyt kun eväänäsi on raakaruokaa, et voi ahmia! Syö rauhassa nauttien :)

6 kommenttia

  1. Tätä täytyykin kokeilla miehelle evääksi töihin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti miehelle raakapöperöt maistuu :)

      Poista
  2. onpa vähäkalorista..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se totta että tällainen salaattiaineksista koottu ruoka sisältää vähemmän kaloreita kuin esim. oikea spagetti. Laskin huvikseni että annos sisältää noin 370-400kcal kuitenkin, että ei nyt sentään missään surkeissa lukemissa pyöritä :) Luonnollisesti esim pähkinöitä lisäämällä saa tähän kivasti energiaa lisää.

      Poista
  3. Ei surkeissa, mutta hyvin niukoissa lukemissa silti pyöritään, ellei tarkoituksena ole painonpudotus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tämä kevynepuoleinen, sitä en lähde kiistämään :) Painonpudotus ei kuitenkaan ole ensimmäisenä mielessä. Tarkastelisin mielummin kaloreita kuitenkin kokonaisuutena, vuorokaudessa, kuin yhdessä ruoassa, jos niitä ylipäätänsä lähtisin pohtimaan. Onneksi lounaalle voi ottaa vaikka smoothien tai muutaman hedelmän kaveriksi ;)

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top