DIY Puffed Amaranth Cereal Vähään aikaan en ole ollut näin innoissani mistään! Kaupoissa aina katselen kaihoisasti puffattua amaranttia, riisiä, tattaria.. mitä näitä nyt on. Tiedän kuitenkin syöväni sen hetkessä, eikä hinta ole sen arvoinen. Googlauksen tuloksena löysin tämän blogin, jossa kerrottiin miten puffata amaranttia itse. En voinut uskoa kuinka helppoa se on! Äkkiä kattila kuumaksi ja amarantti kaapista, puoli tuntia myöhemmin minulla oli kevyen kevyttä, herkullista ja rouskuvaa amaranttimuroa käsissäni, voitto!

Olen siis henkeen ja vereen myslin ystävä. Jos pitää valita yksi heikkous, johon tartun matalan verensokerin iskiessä, se on mysli. Ja maapähkinävoi, tietenkin. Olen sanonut miehelle että meille ei saa ostaa kotiin sitä sokerista ja öljyistä muromysliä. En pidä sitä millään tavalla esim. terveellisenä aamupalana, mutta jos sitä on niin minä myös syön sen.

Itsetehdyt myslit ovat niiin hyviä, mutta kun upotan sekaan mieleisen määrän pähkinää ja kuivahedelmää niin lopputulos on myös ei niin lompakkoystävällinen. Opiskelijabudjetilla kuitenkin mennään! Amaranttia olemme keittäneet lisukkeeksi sekä puuroksi. Puuroon en lämmennyt niin paljon kuin vaikkapa hirssi tai tattaripuuroon. Nämä amaranttimurot ovat kuitenkin niin uskomattoman hyviä, että taidankin tietää mitä rupean valmistamaan myslin tilalle.

Sunnuntaiaamu ei voi paremmin alkaa, kun ensin pelataan tunnin sulkapalloreissu hyvän ystävän kanssa ja tämän jälkeen syödään ihanan raikas ja värikäs aamupala kaikill herkuilla! Rehellisyyden nimissä myönnän että peli tapahtui kyllä puolen päivän tienoilla ja loukkasin jalkani niin että jouduin linkkaamaan kotiin,  mutta kai sitä saa vähän romantisoida kertomusta..?

AMARANTH CEREAL

Amarantin Puffaaminen

Virallisesti puffaaminen taitaa tarkoittaa turvottamista yms. mutta koska sana ''puffed'' kuvaa mielestäni parhaiten  sitä mistä tässä on nyt kyse, turvottaminen antaa jotenkin erilaisen sävn. Olkoot nämä nyt suomeksikin puffattuja amarantteja. 

1) Tarvitset kattilan ja kannen. Ohje suositteli paksupohjaista kattilaa, mutta otin itse aivan normaalin kannellisen kattilan. 

2) Kuumenna kattila aivan kuumaksi!

3) Tiputa kattilaan 1rkl kerrallaan amaranttia. Ne alkavat kuumuudessä heti poksua, joten pidä kansi päällä. Parin sekunnin välein nostin kattilan ja pyörittelin sitä niin että amarantit levisivät tasaisesti pohjalle ja sekoittuivat välillä. Tässä menee hyvin lyhyt hetki. Kun poksuminen alkaa vähentyä, kaada amarantit pois toiseen kulhoon jäähtymään. 

Puffautunut amarantti näyttää vaalealta ja ilmavalta, palanut on pieni ja tumma. Jos tunutu että murosi palavan poksumisen sijaan, vähennä hiukan lämpöä ja kokeile uudestaan. 

4) Toista vaihetta 3, kunnes sinulla on tarpeeksi amaranttimuroja. 

Aamupalalautaselle tarvitset

1dl amaranttipuffeja 
Tuoretta mangoa
3 kuivattua aprikoosia
2dl soijajogurttia
1rkl maapähinävoita

Laita maapähkinävoi pienessä kulhossa mikroon, jotta saat sen kunnolla juoksevaksi. Kasaa soijajogurtin päälle muut ainekset ja koristele maapähkinävoilla. Nauti

Voit myös tehdä amaranttipuffeistasi muromysliä sekoittamalla siihen öljyä ja agavesiirappia, sekä paistamalla niitä hetken uunissa!

6 kommenttia

 1. Kuulostaa hyvältä. Mistä tota amaranttia saa? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punnarista ja ruohiksesta ainakin :) eikä oo kallista

   Poista
 2. Uskomatonta, että noita amaranttipufeja voi tehdä itse! Vähän kuin popcornien poksautusta, mutta ilman öljyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Tänään illalla mulla on suunnitteilla tehdä näitä kunnon annos lisää :)

   Poista
 3. ooh vau pakko tehä! :D hei, et varmaan siis huuhdellu noita ennen tota?

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top