Raw Easter Chicks For Two





Hetken mielijohteesta päätin osallistua CocoVi pääsiäiskisaan!
Keksin nimittäin miljoona ja yksi asiaa mitä kaikkealla tekisin palkintopussukalla. Kisasta voi lukea täältä!

Tarjolla raikkaita single serve juustokakkuja jotka siis esittävän hulluineen silmineen ja nokkineen pääsiäistipuja. Mieheni kyllä vihjasi ystävällisesti että hän ei näitä tipusiksi tunnistanut, mutta sellaisia ne kuitenkin nyt ovat :D! Pääsiäisenä on kaikenlaista herkkua tarjolla joten kannattaa tehdä vain kaksi leivosta, jotta välttyy siltä pakottavalta tarpeelta ravata jääkaapilla ja ottaa ''ihan vain pienen palan vielä''. Toisaalta, kyllä tällaisia tipusia vähän paremmalla omatunnolla voi popsia useammankin.

Maku oli ihanan raikas, mutta niiin täyteläinen ja moussemainen. Popsimme nämä yhdeltä istumalta mieheni kanssa, ja sitten suuntasimme kävelylle aurinkoon. Mango nousi ehdottomasti suosikiksi raakaleivonnaisissa.

Iloista pääsiäistä!

RAW EASTER CHICKS FOR TWO

Pohja

12 parapähkinää
4 liotettua taatelia tai 0.5dl liotettuja rusinoita
1rkl kookosöljyä

Kakkuosa

2dl cashewpähkinöitä
1 mango
2rkl kaakaovoita
2rkl kookosöljyä
1rkl hunajaa/agavea tai muutama tippa steviaa
1tl soijalesitiiniä
1dl sitruuna-/appelsiinimehua
(2tl macaa ja tocoa)
Keltaiseen väriin väriainetta tai sahramia

Koristelu

Kookoshiutaleita
4 silmää

Laita aivan ensimmäiseksi cashewpähkinät likoon veteen ja siirrä sivuun odottamaan.

Vuoraa kaksi mukia kelmulla pohjaa myöten. Jätä mukin yli menevä osa tarpeeksi pitkäksi jotta saat siitä myöhemmin hyvän otteen jolla kiskoa leivokset ulos. Jos sinulla on sopivan kokosia silikonimuotteja ja pieniä leivosmuotteja, käytä niitä. 

Tee ensin pohja. Blendaa pähkinät hienoksi ja lisää joukkoon valitsemasi hedelmä. Pohjan teossa voi käyttää sekä taateleita että rusinoita. Myös viikunat tai kuivatut aprikoosit varmasti toimivat, kunhan ne on ensin liotettu pehmeiksi ja tahmaisiksi. Jos blenderi ei ole tarpeeksi tehokas käytä yleiskonetta tai jauha käsipelillä, sekin onnistuu! Lisää sula kookosöljy ja sekoita vielä kunnolla. 

Painele pohjamassa kunnolla muottisi pohjalle ja aseta jääkaappiin odottamaan.

Laita kaakaovoi ja kookosöljy kattilaan ja kuumenna matalalla teholla välillä sekoittaen. Jos käytät hunajaa tai agavea, lisää sekin joukkoon. Yleensä suosin hunajaa mutta tällä kertaa makeutin steviatipoilla, lisää nämä vasta lopussa. 
Kuori mango ja heittele palat blenderiin, lisää joukkoon myös valutetut cashewpähkinät ja soijalesitiini.Tämä ei ole pakollinen mutta tekee rakenteelle hyvää. Lisää halutessasi muita boosteja. Itse laitoin hiukan macaa ja tocoa. Lisää myös sitruuna- tai appelsiinimehu vähän kerrallaan. Massa saa olla paksuhkoa mutta sen tulisi kuitenkin pyöriä lähes ongelmitta, välillä sekoitussauvalla avittaen. Jos massa ei pyöri, lisää vielä hiukan appelsiini- tai sitruunamehua.

Sekoita kaakaovoi ja kookosöljy pähkinämassaan, ja lisää tässä vaiheessa steviaa, mikäli käytät sitä makeuttamiseen. Maistele välillä jotta lopputulos ei ole liian makea. Koska lopputulos ei ollut tarpeeksi keltainen, käytin värjäämiseen vielä sahramia. Se on miedon makuinen joten voit huoletta laittaa sitä kunnes saat mieleisesi keltaisen.

Kun täyte on valmis, kaada se pohjien päälle. Halutessasi noroa loppu täyte niin, että päälle jää ''nokka''. Aseta jääkaappiin odottamaan mielellään yön yli. Kun kakut ovat jähmettyneet, nosta ne muoteista pois kelmun reunoja apuna käyttäen. Älä pelkää pientä epätasaisuutta, sillä pintaa voi tasoittaa helposti kuumassa vedessä käytetyn veitsen avulla. Pyörittele kookoshiutaleissa ja lisää silmät. Käytin kuivattuja mansikoita hiukan hullun vaikutelman saamiseen :D Puolikas cashew antaa kivat hymysilmät.

Nauttikaa auringosta ja herkuista! Kurkatkaa myös instagramista miten Naos nauttii pääsiäisherkkunsa. Terveisin instasta innostunut.


6 kommenttia

  1. Mua kiinnostaisi tehdä raakakakkua mutten tiedä oikeasti aiheesta juuri mitään. Mulla on pähkinäallergia, voin syödä vain cashew pähkinöitä. Kuuluuko raakakakkuun aina pähkinät oleellisena osana? Selviänkö ilman pähkinöitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos voit syödä cashewpähkinöitä niin ongelmasi on ratkaistu, sillä niillä saa juurikin parhaat kakut aikaiseksi. Pinjansiemenet toimivat myös hyvin, jos pähkinät ei käy mutta niitä voi syödä, sillä ne ovat kermaisia pehmeitä. Raakakakkuja voi tehdä toki myös ilman pähkinöitä tai käyttämällä vain vähän pähkinöitä. Esim avocadosta + banaanista saa ihanaa mutaakkua kun siihen yhdistää kookosöljyä ja raakakaakaojauhetta. Voisinkin sellaisen ohjeen seuraavaksi laittaa tänne blogin puolelle.

      Raakakakkujen maailma on siitä helppo että tekovaiheessa saa maistella juurta jaksaen ja näin säätää makua sopivaksi. Kookosöljy ja kaakaovoi sitten jähmettävät kakut jääkaapissa. Jos jähmettää pakkasessa ja syö kylmänä, ei välttämättä tarvitse laittaa noita rasvojakaan kauheasti. Ideana on blendata aineksista maistuva kokonaisuus, vain mielikuvitus on rajana! Jähmettää voi myös psyllium jauheella ja chia siemenillä.

      Poista
    2. Kiitos tiedoista :) Ehkä mä jossain vaiheessa uskaltaudun tekemään raaka-kakkua kun siitä nyt niin kovin pölistään ja terveellistäkin lienee :)

      Poista
  2. Onpa söpöt tipuset! :) Onnea kisaan!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top