Fresitasta Drinkkejä Kesään
Vietin perheeni naisten kanssa ihanaa vappubrunssia, johon kuului ruokaa, kakkua ja kesän raikkaita drinkkejä.
Kakuksi tein cashewpähkinöistä mangokakkua, joka oli hyvin moussemainen ja raikas. Päälle lusikoin rennosti yhden passioinin ja kasan vadelmia!

Koska olen ruokaihmisiä, vappubrunssi tietenkin pyöri myös ruoan ympärillä. Minulla ei ole tapana juoda kauheasti, eikä keskustaan meno isossa porukassa ole ensimmäisenä mielessä. Raikkaiden juomien kehittely, syöminen ja kuulumisten vaihtaminen rauhallisessa seurassa on taas vappu minun mieleeni. Söimme salaattia ja uunijuureksia ja jälkkäriksi kakkua. Seura oli hyvää ja ajanvietto sujui rennosti ja iloisena alusta loppuun. 

Drinkkejä en ole kauhesti ennen tehnyt, mutta yritin pitää mielessä minkälaisia itse joisin mielelläni. Kerron myös heti alkuun että minulla ei ole hajuakaan miten drinkkejä nimetään tai mitä ne muistuttavat sisällönsä puolesta. Nimesinkin ne seksikkäästi numeroiden ;) Sehä ei kuitenkaan ole pääideana, vaan inspiroitua väreistä, kesästä ja ehkä saada vinkkejä tuleviin kesän juhliin tai jopa ovella olevaan äitienpäivään? 

Pidän raikkaista mauista enkä innostu makeasta. Olen myös melko nirso drinkkien suhteen ja lämpenen hyvin hitaasti uudelle idealle, joten otin itsekkäästi ohjat käteeni ja tein juuri niistä aineksista joita voisin itse kuvitella tilaavani. Kun pitää ruokablogia saa onneksi päätösvallan makuratkaisuissa! Usein drinkkeihin laitetaan sokeria, mutta itse jätin sen vaiheen täysin väliin, fresitan ollessa makea ja mansikkainen jo itsessään. Sokeria voi toki jokainen lisätä oman makunsa mukaan. Tein kuusi erilaista kokeilua ja maistelimme kaikki kaikkia juomia. Oma suosikkini oli metsämansikkadrinkki, mutta jokaiselle taisi muodostua oma suosikki. Toiset olisivat kaivanneet lisää makeutta, mutta kun rinnalla syötiin makeaa raakakakkua, sokerin tarve katosi nopeasti ja raikas juoma täydensi kivasti kakun makeutta.

Jos olet viemässä tuliaisia vegaanille tai tiedät että seurueessa on mukana henkilö, joka välttelee eläinperäisiä tuotteita, fresita on yleensä aina turvallinen valinta. Itse en pidä makeasta, mutta kylmä lasillinen fresitaa toimii silti! Se ei ole liian makea ja siitä saa raikkaan drinkin vain muutamalla helpolla lisällä. Kun viet illan emännälle tai isännälle tuliaisia, kokeile kirjoittaa jokin raikas drinkki kortille ja kiinnittää se nauhalla pulloon. Viemisestä tulee hetkessä uniikki ja annat vaikutelman, että olet ajatellut asiaa ja panostanut tuliaiseesi. Syödessä ja juodessa tietenkin juteltiin myös näistä drinkeistä ja todettiinkin että mikäli haluaa fresitaa napata esimerkiksi äitienpäiväksi tai juhannukseen, se kannattaa hankkia hyvissä ajoin. On kuulemma käynyt niinkin että alkoon päästyään huomaa fresitahyllyn olevan tyhjä, jep suosittua!

Nyt drinkkeihin. Lähes kaikkiin halusin välttämättä laittaa minttua, sillä se on mielestäni numero yksi, mikä tulee raikkaaseen kesäjuomaan. Toinen on tietenkin sitruksiset maut ja jää! Kun tämän perusrakenteen pitää kasassa, ei voi mennä pieleen vaikka olisikin vähemmän kokenut baarimikko. Mintun rinnalle voit napata myös sitrunnamelissaa!

Lisää aina ensin muut ainekset ja täytä lasi viimeiseksi fresitalla. Maistelu on sallittua tekemisen aikana, jotta saat omaan makuun sopivan koostumuksen.


 Drinkki 1. 

1 limen mehu
Hiukan sitruunaa
Kourallinen tuoretta minttua
3cl vaaleaa rommia
Jäitä
Fresitaa

Purista limemehu ja sitruuna lasiin ja lisää joukkoon kourallinen minttua. Kaada jäitä niin paljon että lasi on melkein täynnä. Lisää rommi ja kaada lasi täyteen fresitasta. Drinkki 2.

1 limen mehu
4cl sourz applea
Jäitä 
Minttua
Fresitaa

Kaada lasi täyteen jäitä ja lisää minttu.. Lisää lime ja sourz apple ja anna niiden valua lasin pohjalle. Kaada lopuksi fresita päälle. Juoma kerrostui kauniisti vihreään ja punaiseen raitaan.


Drinkki 3.

1/2 sitruunan mehu
4cl vaaleaa rommia
Minttua
 Fresitaa

Sekoita ainekset ja koristele sitruunan kuorella! Drinkki 4.

3cl cointreauta
1 limen mehu
Maustettua vissyä
 1/2dl jäisiä vadelmia
Fresitaa

Purista lime lasiin ja lisää vadelmat, cointreau ja vissyä niin että vadelmat peittyvät. Kaada lasi täyteen fresitasta ja nauti.Drinkki 5. 

3cl cointreauta
1dl jäisiä metsämansikoita
1/3 sitruunan mehu
1/3 limen mehu
Fresitaa

Lisää cointreau ja metsämansikat. Purista joukkoon vajaa puolikas sitruuna, ja limemehua. Lisää fresita!Drinkku 6

1/2 dl jäisiä vadelmia
Vissyä
Minttua
hiukan sitruunaa ja limeä

Tästä tuli myös alkoholiton versio, sillä joukossa oli yksi vappua edellispäivänä hiukan rajummin juhlinut. Teemassa kuitenkin mukana!

En tosiaan ole ekspertti drinkeissä, mutta näistä tuli mukavan raikkaita! Vietä hauskaa ystäviesi kanssa ja kokeile erillaisia makuyhdistelmiä. Kun raaka'aineina on ainesosia joista itse pidät ja vahvaa alkoholia ei laita liikaa, pieleen ei oikein voi mennä! Jos kaikki muu epäonnistuu, nauti fresitasi sellaiseaan! Lisää ideoita löydät fresitan nettisivuilta tästä linkistä.

Hyvää kevättä!


1 kommentti

  1. Ah, sekä ylempi täydellinen suklaakakku että tämä mango-cashew-kakku näyttävät taivaallisilta! Munkin pitäisi kokeilla jotain tuollaista hedelmäistä/marjaista cashew-raakakakkua, nämä näyttävät sun tekeminä aina niin raikkailta ja herkullisilta :)

    Drinkkejä tai muitakaan ihmeellisiä juomia ei kyllä tullut paljon vappuna vedettyä, mutta nämä yksilöt näyttävät kyllä sangen herkullisilta! Minttu raikastaa kyllä varmasti hyvin Fresitan makeutta.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top