Vegan Yogurt With Probiotic Capsules
Maitoa en halua käyttää, mutta se ei tarkoita etteikö jogurtteja tekisi mieli! Onneksi vegejogurtit maistuvat niin paljon paremmalle kuin muistan maitojogurttien koskaan maistuneen. Olen joskus aiemminkin tehnyt pähkinä ja marjajogurtteja maitohappobakteeria apuna käyttäen. Yleensä päädyn ostamaan valmiin yosan kaupasta. Miinuspuoli itsetehdyssä on, että pitää muutaman päivän olla kärsivällinen ennen kuin saa maistaa. Onneksi odotus palkittiin ja tänään pääsin syömään tätä ihanan kermaista ja paksua jogurttia! Aamupala klo 5. Mustikka-chiavanukasta ja pähkinäjogurttia! Tästä on hyvä lähteä töihin.

Vegan Yogurt with Probiotic Capsules

3dl keitettyä vettä
1dl manteleita
0.5dl cashewpähkinöitä
2rkl kookosta, voit myös käyttää kookskermaa
Muutama taateli, hunajaa tai agavea makeutukseen
Voit myös käyttää steviatippoja *
1-2 maitohappobakteerikapselia
ripaus vaniljaa

Kaada pähkinät kulhoon ja lisää vettä. Anna liota ainakin tunnin verran, mielellään yön yli. Valuta sitten vesi pois ja keitä vesi jota käytät jogurtin teossa.

Puhdista myös purkki jossa aijot jogurttia säilyttää keitetyllä vedellä ennen kuin kaadat valmiin jogurtin siihen.

Blendaa keitetty vesi, pähkinät ja kookos sekä makeutus ja mausteet aivan tasaiseksi.  Lisää joukkoon 1-2 maitohappobakteerikapselin sisältöä ja sekoita vielä. Koostumus saa olla jo tässä vaiheessa paksuhkoa joten lisää pähkinöitä tai taateleita tarvittaessa. Kaada kannelliseen purkkiin ja anna olla muutama tunti huoneenlämmössä, siirrä sitten jääkaappiin. Jogurttisi on valmis 1-2 päivän sisällä.

*Käytin itse tähän erään steviatippoja. Koska en halunnut makeaa lopputulosta, vaan taittaa makua vaan hiukan. Mikäli olisin tekemässä jälkiruokamaisempaa jogurttia, käyttäisin ehdottomasti taateleita, hunajaa tai agavea.

Nauti!


Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top