Chocolate Orange Muffins


Toinen ei-niin-terveellinen ohje heti perään! Mutta olivat kyllä kaiken arvoisia. Ihan mielettömän meheviä ja muhkeita. Tällaista ohjetta olen etsinyt sitä varten, kun kylään pitää viedä jotain herkullista, joka on helppo kuljettaa ja nopea tehdä. Nämäkin menivät kylään viemiseksi, mitä nyt muutaman säilytin myös itseä varten. Säilytin ylimääräisiä pari päivää leipäkaapissa ja maistoin yhtä myöhemmin. Voitte vain kuvitella yllätyksen. Ei kovaa ja kuivaa muruista muffinssia, vaan edelleen herkullinen ja mehevä leivos! Tällainen ohje kannattaa pistää takataskuun tulevien juhlien varalle!

Ohjeen löysin Tofu for two blogista. Piti ihan erikseen mennä kauppaan hakemaan margariinia ja uusia vehnäjauhoja. Korvaan mielelläni margariinin kookosöljyllä tai muulla kasvisöljyllä, mutta kun aloin leipomaan samana aamuna kun muffinssien pitäisi olla valmiita, päätin että on helpompaa hakea ainekset kaupasta, kuin muunnella reseptiä ja jännittää lopputulosta. Ensi kerralla kun minun pitäisi leipoa korillinen muffinsseja jollekkin, tarttuisin miettimättä tähän ohjeeseen! Suosittelen todellakin!

Suklaa-Appelsiini Muffinssit

4dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa
1/2tl soodaa

1dl juoksevaa margariinia
1.5dl sokeria
2dl soijamaitoa, käytin lidlin
2dl maustamatonta soijajogurttia, käytin alpron
100g tummaa sulatettua suklaata, käytin pandan
1 appelsiinin raastettu kuori
2.5rkl appelsiinilikööriä tai appelsiinimehua
1.5tl vaniljasokeria

1.5dl suklaarouhetta

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Täytä 12-muffinssin muffinssipannu paperivuoilla valmiiksi. Suosittelen käyttämään muffinssipannua, sillä se pitää muffinssit paremmin muodossa kuin pelkkä paperivuoka. Mikäli sinulla ei ole pannua, laita ainakin kaksi paperivuokaa päällekäin.

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa joukkoon margariini, sokeri, soijamaito, soijajogurtti, appelsiinikuori ja mehu sekä vaniljasokeri.

Sekoita kuivat ainekset keskenään ja yhdistä seokset. Sekoita joukkoon rouhittu suklaa. Jaa seos tasaisesti 12 muffinssivuokaan ja paista 25min. Anna jäähtyä rauhassa.

Mikäli haluat, päälle voi sirotella tummaa suklaata koristeeksi.

4 kommenttia

  1. Kuulostaa hyvältä! Harvoin enää leivon mitään ilman soijajugua. Sen kanssa tulee aina mehevää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tulee! Hyvää tavaraa, en tiedäkkään mitä tekisin jos joskus tuon alpron maustamattoman jogrutin valmistaminen lopetettaisiin!

      Poista
  2. Appelsiini ja tumma suklaa on kyllä ihanan hienostunut yhdistelmä. Näitä muffineita katselin sillä silmällä jo instassa, nam!

    Tosi hyvä kuva muuten, josta juurikin näkee Paulankin mainitseman mehevyyden. Soijajuguvinkki pitää ottaa kyllä talteen mehevyyden kannalta! Muistikuvana soijajugun mausta sellaisenaan on vaan, miten sen nyt sanoisi, ei kovin ylevä... mutta maku taitaa taittua kivasti leivonnaisissa, näin uskoisin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei hätää, soijajogurtti ei maistu millään tavalla leivonnaisissa, mutta saa tosiaan ihanan rakenteen aikaiseksi :) Suosittelen kokeilmaan!

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top