Vegan Key Lime Pie





Juhannus on takana ja olen takaisin kotona. Mökillä oli hauskaa, vaikka kesken souturetken satoikin rakeita ja grillata sai tihkusateessa. Kun seura on hyvää, pikkuseikat eivät haittaa. Miinuspuolena reissussa on kyllä se, että kamerani hajosi lopullisesti. Se on vedellyt viimeisiään jo parin vuoden ajan, joten tämä oli väistämätöntä, mutta olin toiveikas että se kestää valmistumiseeni asti. Silloin minun oli tarkoitus luvata itselleni uusi kamera valmistujaislahjaksi. Toivottavasti saan uuden hankittua mahdollisimman pian. Olen luonteeltani hiukan ''kaikkimulehetinyt'' tyyppiä, ja kun päätin että uusi kamera on hankittava, haluan tehdä sen myös heti! Kovasti kiinnostaa markkinoilla olevat mirkojärkkärit ja tällä viikolla menenkin niitä hypistelemään. Onneksi mies ymmärtää kaikesta elektroniikasta jotakin (minun silmissäni tietää siis kaikesta kaiken) ja auttaa varmasti valitsemaan sopivan yksilön. Ehkäpä jo tällä viikolla minulla voisi olla uusi kamera käsissäni!

Tässä vanhempi leivontakokeilu mutta koska uusia kuvia ei ole hetkeen luvassa, pitää kaivella arkistojen kätköjä. Tein tämän kakun syntymäpäivilleni, kun halusin jotain selkeästi erillaista. Perinteinen täytekakku ei houkuttanut, ja halusin tehdä jotakin raikasta ja sähäkän näköistä. Harkitsin raakaversiota, mutta olen niitä tehnyt viimeaikoina melko usein. Tofutista ja soijajogurtista tulee myös hyvä juustokakku, tässä ja tässä aikaisemmat kakut näin tehtynä. Key lime pie ei kuitenkaan ole ihan juustokakku joten kokeilin hiukan uutta ratkaisua.  Ohjeen löysin täältä. Olin kovin epävarma kakun onnistumisesta, mutta täytyy sanoa että oli hyvän makuinen ja raikas. Koostumus on jotain juustokakun ja hyydykkeen välimuotoa. Värinä kauniin vihreä, jota hiukan buustasin vihreällä elintarvikevärillä. Joukkoon voisi myös hienontaa tuoretta minttua seuraavalla kokeilukerralla.


Vegan Key Lime Pie

Täyte

360ml mantelimaitoa
2rkl perunajauhoja
1rkl agar jauhetta*
400g kookosmaitoa
100g sokeria
160ml limemehua
1.5rkl limekuorta raastettuna
1tl vanilja-aromia ja minttuaromia
(Vihreää elintarvikeväriä)

Koristeluun kiiviä ja mustikoita

Tee mieleisesi pohja. Tein pohjan taateleista ja parapähkinöistä. Heittelin molempia joukkoon kunnes massaa oli tarpeeksi. Taateleita kannattaa laittaa noin puolet tai kolmasosan verran pähkinöihin nähden. Painele irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin.

Sekoita kattilassa mantelimaito, perunajauho ja agarjauhe. Keitä miedolla lämmöllä ja sekoita jatkuvasti viiden minuutin ajan, kunnes seos paksuuntuu. Vatkaa hitaasti joukkoon kookosmaito, sokeri, limemehu ja limekuori. Käytin tummaa ruokosokeria ja kookossokeria puolet ja puolet. Sekoittele noin kymmenen minuutin ajan. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää vanilja- ja minttu-aromi ja elintarvikeväri, mikäli päätät käyttää sitä.

Kaada täyte pohjan päälle ja anna jäähtyä puolen tunnin verran. Siirrä jääkaappiin ja anna jäähtyä ainakin kolme tuntia, mielellään enemmän tai yön yli. Omani jäähtyi noin kuusi tuntia ennen tarjoilua. 
Koristele kiivi-viipaleilla ja mustikoilla. Tarjoile kookosvaahdon kanssa.

*käytä nimenomaan agarjauhetta. Agar hiutaleita pitää laitta kolminkertainen määrä. 



7 kommenttia

  1. Tämäpäs on innovatiivinen ja suoraastan cooli resepti! Tuo väri on niin hauska, sopisi erinomaisesti St. Patric's Dayhin hihi!

    Miten iso vuoka sulla oli muuten käytössä? Vähän kuumottaisi kokeilla agar-agarin käyttöä, tässä olisi oiva pohja kokeiluille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli käytössä 25cm halkaisijan vuoka. Agar on tosiaan hirmu kätevä, erityisesti se jauhe. Agar hiutaleet vaativat pidemmän sekoittelun ja keittelyn ja itse en ainakaan jaksa niiden kanssa touhuta.

      Poista
    2. Siis miten teet sen pohjan. Blendaatko vai hä :) t. Tietämätön :D

      Poista
    3. Oho, olempas minä huonosti selittänyt asian.

      Siis juu blendaan. Käytän tehosekoitinta, ja mikäli tätä käyttää, kannattaa hienontaa ensin pähkinät ja sitten taateleita joukkoon. Jonkinlainen yleiskone voisi olla paras tähän tarkoitukseen, mutta sellaista minulla ei ole. Myös tehokkalla sauvasekoittimella pitäisi onnistua. Kunhan antaa välineiden levätä välillä, etteivät ne ylikuumene. Olen myös tehnyt tällaista pohjaa käsin, eli hienontanut ensin pähkinät ja sitten mussannut haarukalla taatelit.

      Tässä olen kertonut vähän tarkemmin pohjan teon: http://liisalla.blogspot.fi/2013/09/suklaamoussekakku.html

      Toivottavasti oli apua :)

      Poista
    4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  2. Olisi kiva jos kirjottaisit joskus sun miehestä ja susta juttua? Vähän enemmän minkälaista teidän elämä on vegaaneina ja minkälaista arki on? Missä tapasitte? Käsittääkseni siirryitte yhdessä vegaaniruokan, siitä olisi kiva kuulla tarkemmin.

    VastaaPoista
  3. Eikä miten ihana kakku! Tuollaista pitää kyllä tehdä viimeistä ensi kesänä! :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top