Ihana Tom Yam!




Thairuoka on aivan ihanaa, mutta sellaista on kovin vaikea tehdä kotona. En tiedä olenko se vain minä, mutta yritykseni jäävät usein laimean makuisiksi, tai ne ovat vain todella tulisia. Erityisesti punainen curry on suosikkini, mutta saman makuista mitä Thaimaassa saa, en  vain osaa tehdä. Tämä tom yam on kuitenkin toiminut ihanasti ja maku tuo ihania reissumuistoja mieleen! Maku on mieto, joten mikäli kaipaat tulisempaa, hienonna hiukan chiliä joukkoon. Älä missään nimessä unohda korianteria ja limeä, ne luovat makumaailmasta täydellisen!

Kirjoitin aikaisemmin, että kamerani meni vaihtoon. Nyt olenkin ostanut itselleni paljon blogeissakin esillä olleen Olympus Pen Lite e-pl5 mikrojärjestelmäkameran. Tähän mennessä olen todella tyytyväinen valintaani. Vielä on kiikarissa toinen putki, jonka ajattelin hankkia ainakin ennen elokuussa tulevaa Kreikan reissua. Mikäli joku etsii pientä ja näppärää kameraa, suosittelen ehdottomasti!

Vegaani Tom Yam 

2 paksoivartta + lehdet
1 suuri sipuli
200g kirsikkatomaatteja
1 pkt maustamatonta tofua
2 suurta herkkusientä
2 valkosipulin kynttä

1/2prk Spice Up! Tom yam tahnaa
1.5dl kookosmaitoa
1-2dl vettä
2tl soijakastiketta

1/2 korianterinippu
1/2 limen mehu
Hiukan raastettua inkivääriä

Pilko sipuli, paksoi, herkkusienet ja tofu. Kuullota pannulla, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää hienonnettu valkosipuli ja halkaistut kirsikkatomaatit. Sekoita joukkoon tom yum tahna, vesi ja kookosmaito. Kuumenna välillä sekoittaen kunnes tomaatit ovat pehmenneet. Nosta pois levyltä, lisää hienonnettu korianteri, inkivääri ja limen mehu. Tarjoile riisin kera ja nauti.

4 kommenttia

  1. Mitä on paksoi ja mistä sitä saisi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paksoi on pinaattikiinankaali. Englanniksi siis chinese cabbage. Miedon makuinen ja rapsakka, jota voi pilkkoa sellaisenaan salaatteihin tai paistaa ruokiin. Ostin sitä itse vihanneskojusta Malmista, mutta uskoisin että ihan isompien ruokakauppojen vihannesosastolta löytyy. Mikäli et löydä tätä, pistä tilalle vaikka sipulia, kaalia tai pinaattia.

      Poista
  2. Hei,

    en tiedä näetkö näitä vanhoja kommentteja, mutta mielestäni tosi hyvään thairuokaan ei kaupan tahnoilla ole koskaan päässyt. Ihan hyvää saa, mutta ei sen enempää. Enemmän tahnaa tekisi homman jo överisuolaiseksi. Mulle esimerkiki The encyclopedia of Asian cooking -kirja avasi ihan eri tavalla nuo maustemaailmat ja ei oo makua puuttunut. Chilin määrä tietysti on syytä säätää joka tapauksessa omien tulisuusnystyröiden mukaan niissäkin, voi olla aluksi muuten turhan tulista :)

    (Toki kohtalokas seuraus tuollaisen kirjan hankinnasta ja vaatimus resepteille oli, että maustehyllyyn tuli pari purkkia lisää... Mutta kuivat mausteet säilyvät onneksi pitkään, ja kyllä niitä aika reippaasti noihin ruokiin kuluukin.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips! Samaa mieltä siitä, että kaupan tahnoilla ei samaa saa, mitä paikan päällä. Mulla on sattunut myös vähän pliisut kokemukset thai ravintoloissa täällä suomessa, tai sitten olen vain tilannut vääriä ruokia. Tuo maustetahna on minusta kiva ja helppo ratkaisu, mutta siis itse kunnolla maustamalla ja varsinkin tuoreilla mausteilla saa sata kertaa parempaa! Tuo kirja kuulostaa tosi mielenkiintoiselta, pitää ehdottomasti tutustua!

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top