Nana Icecream Addiction



Yllä olevassa jäätelössä: pakastettuja banaaneja, persikoita, vaniljaprotskua ja taateleita. Lisäksi muutama tippa english toffee makua.

Banaanijäätelö on viimeaikoina ollut säännöllinen ilmestys lautasellani. Banaaneja tulee muutenkin syötyä aika paljon. Ne ovat yksiä lempihedelmiäni niin maun, monipuolisuuden ja hinnan puolesta. Erityisesti töissä tunnun aiheuttavan huvitusta banaanivälipalojeni kanssa. Saa nähdä milloin minua ei enää pidetä hedelmätyttönä, ja aletaan suosiolla vihjailemaan jotain apinansuuntaista...?

Puolet banaania ja kookosmaitoa, toiseen puoliskoon on lisätty kirsikoita ja vadelmia.

Banaanien lisäksi lemppareita ovat tietenkin mangot, aprikoosit, taatelit, viikunat ja persimonit. Vielä en ole duriania maistanut mutta se on suuri unelmien kohde jo pidemmän aikaa. Bongasin sitä Helsingin itämaisista ruokakaupoista, pakasteena tosin. Kilohinta oli kuitenkin suolainen ja yksi kokonainen durian painaa aika paljon. Olin myös näkevinäni valmiiksi kuorittua tuoretta duriania pienemmissä paketeissa, joten sitä on ehdottomasti ensi kerralla ostettava.

Banaaneja ja mansikoita, sekä mantelimaitoa. Hiukan proteiinijauhetta ja vaniljatippoja. Päälle tuoreita mansikoita.

Hedelmien suhteen olen aivan älytön tarjoushaukka. Mikäli ostan jotain kalliimmalla kilohinnalla, sen on oltava jotain erikoista ja uutta. Yleensä kyttään alle euron kilohintoja, ja mikäli sellaisen löydän ostan löytämääni aarretta niin paljon kuin vain jaksan kantaa. Yleensä pidän hedelmän hintaa hamstrauskelpoisena jos se maksaa 0.5-3e/kg. Toisaalta, mikäli banaani maksaisi 3e/kg, jättäisin ne kauppaan. Riippuu siis toki hedelmästä. Lidli on osoittautunut oikein hyväksi kauppakumppaniksi. Olempa kerran kysynyt kassalta, että maksaako laatikollinen banaaneja tietyn verran, vai onko ne punnittava kaikki erikseen. Kassa totesi että kyllä ne on kaikki punnittava erikseen, ja koko olemuksellaan antoi ymmärtää, kuinka kovasti toivoi, että en päätä raahata hänen jonoonsa banskulootaa.

Banaani halkaistu kehikoksi. Keskellä pelkästä banaanista koostuva jäätelö. Suklaakuorrutteessa tilkka kookosöljyä ja raakakaakaojauhetta. Makeutin english toffee steviatipoilla. Päällä vatkattua kookoskermaa. 

Banaaneja on aina kotona, odottamassa kypsymistä. Mikäli bansku kolhiintuu tai olen hamstrannut niitä enemmän kuin jaksan kerralla syödä, pilkon niitä pakkaseen. Banskujäätelöä varten banaaeja on muutenkin aina pakastettuna ainakin yhteen annokseen, mutta ne säilyvät siellä ihan mukavasti ja yhteen jäätelöannokseen uppoaa useampikin banaani. Pakastettua banaania ei kannata toisaalta sulattaa, sillä se muuttuu vetiseksi ja epämääräiseski mömmöksi.

Banaaneja, pakastettuja mansikoita ja kookosmaitoa.

Kuori banaanit ja pilko ne valmiiksi. Laita palat muovirasiaan tai folioon. Pakasta. Pilkkominen helpottaa myöhempää jäätelöprosessia, sillä ainakin oma tehosekoittimeni toimii paremmin pienempien palojen kohdalla. Käytä järeintä laitetta keittiössäsi. Oli se sitten yleiskone, tehosekoitin tai sauvasekoitin. Tarvittaessa norota valitsemaasi nestettä jäätelöprosessin helpottamiseksi. Itse käytän usein kookosmaitoa, vetteä, soijamaitoa tai mantelimaitoa.

Banaaneja, vettä ja kanelia. Parasta ikinä!

17 kommenttia

  1. Ihanan raikkaita kuvia! :) Hedelmät ovat niiiin herkkua ja banaanijäätelö on ihan vakkarikamaa meilläkin. Miten siitä voikaan tulla niin pehmismäisen hyvää! Upea tuo banana split -variaatio, ehdottomasti tehtävä tuollainen joku päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Siis ihan totta, mäkin aina ihmettelen miten on mahdollista että siitä tulee niin täydellinen koostumus! Joskus kun yrittää selittää jollekkin mistä on kyse ja saa vastaukseksi että ''niin mä en oikein tykkää banaanista enkä sorbeteista''. Siinä sitten hypettää että levottomana että ei ei ei sorbettia vaan KERMAISTA jäätelöä!! :D

      Poista
  2. Ihania kuvia ja annoksia, sulla on kiva blogi!:)

    VastaaPoista
  3. Ah, tulipa hirve banaani nicecream himo! Taidan heti kotiinpäästyäni heittää pakastimeen lenkin ajaksi pari banskua :)

    Vielä kun jaksaisi tehdä noista yhtä nättejä kuin sulla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa odottaa, että banskut ovat ihan täysin jäässä, niin lopputulos on jäätelömäisin ja kermaisin ;)!

      Poista
  4. Heh, muitakin banaanihamstraajia on siis olemassa! Tämän asian kanssa olen tuntenut olevani niiiin yksin ;D
    Banskujätski on ihan kaiken hehkutuksen arvoista. Itsekin kaikin voimin yritän sen ilosanomaa suitsuttaa, joskus jopa onnistuenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et todellakaan ole yksin :) Täällä taloudessa asuu kaksi banaanien suurkuluttajaa. Tämä on tosiaan sellainen asia mitä kannattaa suitsuttaakkin. Monella on jäätelökone keittiössä, ja itse tehdyt jäätelöt ovatkin varmasti parempia vaihtoehtoja kuin kaupan. En kuitenkaan ole sellainen, jolle riittäisi vain vähän ja toisinaan. Ja kyllä mielummin valitsen banskut, marjat, taatelit ja kookosmaidon, sen kerman ja sokerin sijaan ;) Ja tosiaan, kun tätä voi syödä ihan joka päivä!<3

      Poista
  5. Eikäää! Nämä näyttävät niin herkulliselle... :( Kohta pistän itsekin banaania pakkaseen ja testaan, jospa se lapsuuden allergia olisi kadonnut. Mitä nyt mahdollisista hengitysvaikeuksista tuollaisten herkkujen rinnalla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua :D Varaa ainakin epipenit viereen sitten! ;) Mikäli banaaniallergia on vielä tallella, mutta tehokas blenderi löytyy niin kokeile tehdä muista hedelmistä, heitä joukkoon taateleita ja kookosmaitoa tuomaan kermaisuutta ja makeutta :)

      Poista
  6. Ihania kuvia! Nyt on pakko kyllä kokeilla kun olet näin uutterasti dokumentoinut (banaani)herkkujasi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes jes! Kaikki vaan nicecreamia tekemään! Työkaveri tänään mainitsikin tästä mun dokumentoinnista että ei kestä mun instagramia ja jäätelöitä, kun tekee kokoajan mieli ruokaa :) hedelmäaivopesua parhaimmillaan.

      Poista
  7. Kiva blogi sinulla. Löysin vegaani-blogi -listauksesta. Banaanijätskit on tuttuja. olen tehnyt mehukoneella (omega). Mutta toivon, että saat maistaa duriania. Saimme kerran vietnamilaiselta tuttavaltamme puolikkaan. Se oli todella herkullista, hajusta huolimatta. Se taisi olla myös pakastettu. Ostakaa tuttavien kanssa yhdessä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Tosiaan hyvä idea ostaa porukalla yksi durian. Siinä voisikin järjestää hedelmäiltaman kun porukalla tuhottaisiin duriania ja muita herkkuja :)!!

      Poista
  8. Ihanaa, että joku muukin on banaani-intoilija!:D aina pitää olla banaaneja kipossa tai on ihan orpo olo!

    VastaaPoista
  9. Hei, voitko vielä vähän avata tätä banaaniasiaa... Onko parempi pakastaa sellasia jo kypsähtäneitä ruskeapilkkuisia banaaneja vai käykö ihan sellaset pelkät keltaiset? (Siis ilman ruskeita pilkkuja kuorissa...) Tai onko huono jos pakastaa nimenomaan niitä kypsempiä?

    Entä miten tymäkän koneen tuo vaatii? Mulla ei häävi ole toi blenderi... Olen joskus banaanijäätelöä tehnytkin, mutta en enää muista mikä oli paras konsti.

    Alan kyllä seurailla blogiasi, tämä on kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moips Heli!

      Mä pakastan juuri niitä kypsiä, pilkullisia. Ehkä aavistuksen vähemmän kypsinä kuin niitä söisin.

      Jos blenderi on vähemmän tehokas, pilko banaani ennen pakastamista pienemmiksi paloiksi. Jos blendaamiseen (tai sauvasekoittamiseen) menee kauan ja massa ehtii pehmentyä liikaa,.voit.laittaa sen jälkikäteen vielä hetkeksi pakkaseen saamaan rakennetta, ja nauttia vasta sitten :)

      Kiva kun tykkäät, tervetuloa seurailemaan!

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top