Peanut Butter Coconut Cake


 Vietimme tyttöporukkalla viikonloppuna aivan ihanaa iltaa. Väsyttävän kouluviikon jälkeen on ihana istua ystävien kanssa alas, nauttia viinistä ja kakusta sekä vaihtaa kuulumisia.

Olen halunnut kokeilla raakajuustokakkua muutenkin kuin cashew- tai muilla pähkinöillä tehtynä. Vaikka maku onkin ihana, ovat ne aika kalliita. Erityisesti silloin, kun haluaa tehdä hiukan isomman kakun. Nyt pysyin jälleen pienessä vuoassani, jotta leipomusta ei tulisi liikaa. Mikäli haluat tehdä isoon vuokaan, ainekset kannattaa tuplata.

En käyttänyt makeutusta kakkuun, sillä pohjassa olevat taatelit riittävät mainiosti. Mikäli haluat makeampaa täytettä, lisää siihen vanilja-stevia tippoja tai rkl hunajaa. Tein kakun samana päivänä, joten se ei ollut ihan täysin ehtinyt jähmettyä. Muutaman tunnin jääkaapissa olon jälkeen, kakku oli hyvin leikattavissa, mutta rakenteeltaan pehmeä ja ilmava. Seuraavana päivänä se oli taas hyvin juustokakkumainen ja tiivis. Itse pidin enemmän tiiviimmästä koostumuksesta, joten suosittelen että kakku tehdään edellisenä päivänä valmiiksi.

Tämä valmistustapa ja kakku jää kyllä suosikkilistoille! Ihanan täyteläistä ja tuhtia kahvin kanssa. Samalla taas tästä ei jää samanlaista kakkuöverioloa kuin esimerkiksi täytekakusta tai uunissa käyneestä jauhokakusta. Mikäli et halua käyttää tölkissä olevaa kookosmaitoa (ei tietoa kuinka raa-aksi se mielletään?) niin tilalla voi käyttää nuorta kookospähkinää. Se ei välttämättä vatkaudu samalla tavalla, mutta kookosöljy jähmettää massan jääkaapissa. Kookosöljyä kannattaa tällöin lisätä 1-2rkl.

Vaikka et olisikaan raakaruoasta kovin innostunut, raakakakut kannattaa pitää korvan takana. Mikäli kylään tulee vegaani, maitoallergikko, gluteeniton syöjä tai terveysintoilija, raakakakku on ratkaisusi ongelmaan. Ihan takuulla saa pisteesi nousemaan, sen sijaan että tarjoaisit kaupan valmis gluteenittomia-keksejä muiden syödessä suklaakakkua. Toisaalta, mikä sen parempi kuin tehdä kaikille syöjille herkullinen raakakakku, kehut ovat taattuja!

Peanut Butter Coconut Cake

Pohja

3dl parapähkinöitä
2dl tuoreita taateleita
1rkl maapähinävoita

Täyte

1tlk kookosmaitoa, josta käytetään kerma
2rkl maapähkinävoita
3rkl kookosöljyä
1/2 lime-mehu
Vanilja-aromia tai vailja-stevia tippoja

Koristeluun 2 kiiviä ja kookoshiutaleita.

Laita leivinpaperi irtopohjavuokasi pohjalle.

Hienonna parapähkiät blenderissä tai yleiskoneessa. Lisää maapähkinävoi ja kivettömät tuoreet taatelit yksitellen. Sekoita massaa kunnes se on muotoiltavissa. Jos taatelit ovat kovin kuivia tai kuivattuja, niitä kannattaa liottaa hetki. Tämän jälkeen aseta ne siivilään hetkeksi, jotta ylimääräinen vesi valuu pois. Kun massa on valmis, painele se vuokaan ja aseta jääkaappiin.

Täytettä varten ota jääkaappikylmä kookosmaito. Kun se on ollut kylmässä, kerma kerrostuu päälle ja se on helppo erotella. Kaavi lusikalla kerma kulhoon. Alla oleva kookosvesi jää käyttämättä, joten voit käyttää sen vaikka smoothieeseen myöhemmin. Vatkaa kermaa kunnes se kuohkeutuu ja siitää tulee ilmavaa. Tässä saattaa mennä useampi minuutti.

Lisää kuohkeaan vaahtoon kookosöljy ja vanilja-aromi. Vatkaa vielä hetki ja erottele noin 1/4 vaahdosta erilliseen kulhoon. Aseta sivuun odottamaan. Lisää suurempaan kermamäärään maapähkinävoi ja vatkaa kunnes se on sekoittunut hyvin. Mikäli haluat laittaa maapähkinävoita enemmän kuin 2rkl, voit laittaa sitä vapaasti. Kaavi seos pohjan päälle.

Purista limestä mehu ja vatkaa se sivuun asetetun kerman joukkoon. Tämä voi hiukan vedeltää sitä, mutta sillä ei ole merkitystä. Lusikoi se toisen kerroksen päälle vuokaan ja aseta kakku jääkaappin.

Kun kakku on jähmettynyt, koristele haluamallasi tavalla. Alunperin ostin granaattiomenan koristeluun, mutta koska se oli kuivahtanut, sooloilin äkkiä kiivin ja kookoksen kanssa. Ratkaisu toimi todella hyvin ja kiivi olikin ihanan kypsä ja raikas!

Vinkki! Mikäli lompakko näyttää punasta taateliden ja parapähkinöiden kohdalla, kokeile käyttää kuivattua taateleita tai rusinoita! Liottamalla saat niistä pehmeitä ja mehukkaita. Valuta vain ylimääräinen vesi pois. Parapähkinöiden sijaan voit käyttää mitä tahansa pähkinöitä. Myös idätetty tattari sopii korvaamaan osan pähkinöistä. Pohjaa tulee sen verran, että se riittää reunustamaan kakun. Määrää voi vähentää ja tehdä pohjan, joka on vain kakun alapuolella, mutta ei reunoilla.

4 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Siis mä en pysty ymmärtämään, että kaikki ei rakasta maapähkinävoita :D

      Poista
  2. mitä maapähkinävoita tähän kannattaa käyttää? entä mistä maapähkinävoista tykkäät muuten eniten. terveisin henkilö joka ei ole koskaan ennen kokeillut kyseistä tuotetta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostan usein ihan peruskaupoista sellaista, jossa ei ole lisättyä sokeria tai suolaa. Ostelen eri merkkejä vaihdellen sen mukaan, mikä on missäkin edullisinta Yleensä käytän Amona, Biona Organic tai Urtekramin maapäkinävoita :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top