Pumpkin Challenge: Coconut-Pumpkin Pie






Minua on kyllä koulittu viimeaikoina oikein urakalla. Olen saanut niin intensiivistä valokuvaus- ja kuvanmuokkausopetusta että pää on aivan pyörällä! Kuten varmaan huomaattekin, blogini on saanut uuden bannerin ja ulkoasu on muuttunut raikkaammaksi. Parempi kuin olisin koskaan osannut itse tehdä, ja kaikki kiitos kuuluu hyvälle ysävälleni Natalialle. Hänen otoksiaan pääsee kurkkimaan tarkemmin hänen omasta blogistaan Light that once was. Hänet tunnetaan täällä toisinaan nimellä ''yläkerran mantsanopiskelija'' tai ''11 kerros''. Samassa talossa asuminen on kätevää, kun voi raahautua omaisuutensa kanssa kaverin luo kuvausoppiin ja teekupille.

Kuluneen viikon aikana olen kuullut mm. seuraavia lausahduksia:

''Tuossa kuvassahan näkyy varjot, ei sitä voi käyttää''
''Pue jotain mikä sopii kurpitsan kanssa, vaikka vihreää''
''Säädät (tähän valokuvauskiinaa) asetukset ja sit otat vaan sen kuvan!''

Jep, helpommin sanottu kuin tehty. Mutta nyt meinaan opetella homman kyllä kunnolla, ja menee jalustakin tilaukseen. Onneksi on oma tukihenkilö lähellä, jolta voi aina kysyä. Myös tämän postauksen kuvat sekä kuvankäsittely on Natalian käsialaa, kuten varmaan laadusta näkee.


Tämä kurpitsahaaste on hyvä aloittaa klassikolla. Kurpitsapiiras on niin minun kuin mieheni suosiossa. Aina kun sellaisen pyöräyttää, katoaa se hyvin nopeasti lautaselta. Tälläkin hetkellä, kakusta on jäljellä vain tyhjä vuoka ja muutama muru. Tästä tulikin erinomainen, vaikkakin hiukan erilainen mitä olen aikaisemmin tottunut tekemään. Pohjana toimii jo pidempään testauksessa oleva gluteeniton mantelipohja, joka saa kyllä kymmenen pistettä ja papukaijamerkin! Ohje on hyvin murea ja maukas, mutta ei lainkaan liian makea eikä mureneva.

Ohje on saanut vaikutteita Oh She Glows blogin kurpitsapiirakan pohjasta, mutta siihen on ajan mittaan syntynyt myös omaa kädenjälkeäni. Täyte on syntynt vähän vahingossa, kun leivoin aineksia blenderiin heittämällä ja parasta toivomalla. Pikkuhiljaa siitä kehkeytyikin tämä versio. Vink vink, sopii myös ihanasti joulupöytään!!



Gluteeniton mantelipohja:

1 cup (eli 2.4dl) kaurajauhoja*
2 cup manteleita, tai muita pähkinöitä
3rkl chia-siemeniä
1tl kanelia
1/2tl ruususuolaa
1/4 cup hunajaa*
2rkl kookosöljyä

Hienonna mantelit tehosekoittimessa tai muulla tavalla hienoksi. Rakenne saa olla hyvin hienoa, mutta älä anna massan muuttua mantelivoiksi. Sekoita joukkoon chia (tai pellavasiemenrouhe), kaneli ja suola. Lisää joukkoon kaurajauho ja sekoita huolella. Lämmitä hunaja ja kookosöljy mikrossa, ja kaada kuivien ainesten joukkoon ja sekoita. Painele vuokaan tiiviisti reunoja möyten, ja pistele haarukalla reikiä pohjaan.

*Käytin valmiita kaurajauhoja, mutta voit myös käyttää kaurahiutaleita tehosekoittimessa, kunnes niistä tulee hienojakoista jauhoa.

*Hunajan tilalla voit käyttää mitä tahansa siirappia. Se toimii sidosaineena, joten mikäli hunajasi on kiinteää, lämmitä se mikrossa juoksevaksi.

Kurpitsa-kookos täyte:

1 cup kurpitsasosetta
1 cup kookosmaitotölkistä päälle noussutta kermaa
4rkl appelsiinista puristettua mehua
2tl no-egg jauhetta 
1.5rkl perunajauhoja
1/4 cup hunajaa*
1-2rkl kookosöljyä
2tl kanelia
1/2tl kardemummaa
1/2 tl vanilja-aromia

Kaada kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaiseksi.

*Hunajan tilalla voi käyttää myös sokeria. Käytä tällöin hienojakoista sokeria tai laita se ensimmäiseksi tehosekoittimeen ja anna karkean rakeen pyöriä hienommaksi. Olen leiponut myös erytriolilla onnistuneesti kurpitsapiirakkaa, mutta tähän en ole sitä vielä kokeillut. Käyttäisin ehkä tomuerytriolia koostumuksen takia.

Kaada massa tiiviisti painellun pohjan päälle ja paista 175 asteessa 1h ajan. Pidä kakun yläpuolella toista peltiä, jotta pinta ei pääse palamaan. Pellin voi ottaa pois viimeisen 15-10min aikana, mikäli pinta tarvitsee lisää väriä. Itse pidin peltiä koko tunnin. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään, sillä silloin koostumus tiivistyy lopulliseen muotoonsa! Kärsivällisyys kannattaa tämän kohdalla.

Koristele syksyn marjoilla ja kookoshiutaleilla!

8 kommenttia

  1. hahahah, muista jatkossakin sitten valita vaatteet ruoan mukaan :'D

    Mutta joo, tää oli hyvää.. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai! Ei näy kun sotkee puolet ruoasta päällensä, niinkuin mulla on tapana tehdä!

      Ihanaa että maistuu ja hei kiitos vielä! Toteutan yhteistyössä mielelläni muitakin projekteja :D

      Poista
  2. Näyttää ihanalta! Ja valokuvaus on palkitseva harrastus siinä missä ruuanlaittokin, kehityksen huomaa taatusti, tapahtuipa se sitten hitaammin tai nopeammin :) Sun insipiroimana uskaltauduin itekin ostamaan kurpitsaa tällä viikolla! Kutkuttais kans tehdä jotain makeaa siitä seuraavaksi, hmmm...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeassa olet. Ja kun on ihan ok kamerakin, siitä on hyvä opetella ottamaaan hyöty irti. Mahtava juttu että ostit kurpitsaa! Kaikki onnistuneet reeptit ja kuvat jakoon sitten ;)

      Poista
  3. Kiva blogi! Ja erittäin herkullisen näköinen kurpitsa-kookospiirakka, täytyisipä kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Kannattaa testata, oli aika herkkua :)

      Poista
  4. Aika herkun näköistä, tätä haluuuun! Pitää varmaan leipoa jo nyt viikonloppuna, ihan oikeasti miten ihanaa että sulla on näin täydellinen terveellinen kurpitsapiirakan resepti jemmassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerro ihmeessä miten onnistui! Kannattaa leipoa vaikka illalla, niin pääsee aamulla syömään :) Mulla käy usein niin, että kun kakun pitää vetäytyä jääkaapissa, niin leivon aamulla ja käyn pitkin päivää sörkkimässä ja ihmettelemässä sitä :D Vaikka ohjeessa sanottaisiinkin että anna sen olla siellä!

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top