Pumpkin Challenge: Pumpkin Spice Latte



Viikko kaksi.

Tiedostan hyvin miten oudolta se kuulostaa, että pitäisi laittaa kurpitsaa kahviin. Luota minuun, se sopii sinne juuri niin hyvin kuin se sopii piirakkaan tai keittoonkin. Eli siis loistavasti! En tiedä kuka tämän idean on keksinyt, mutta kiitos hänelle!

Pumpkin spice latte on varmaan tullut tutuksi Starbucksin juomana. Jos ei sitä ole siellä juonut, niin varmasti kuvia on ainakin nähty? En ole koskaan käynyt suomen Starbucks kahvilassa ja muutenkin olen asioinut koko ketjussa elämäni aikana vain kaksi kertaa. Rehellisyyden nimissä siis täytyy myöntää, että minulla ei ole aavistustakaan miltä aidon ja alkuperäisen kurpitsalaten kuuluisi maistua. Jos se maistuisi yhtään samalta, kuin tämä juoma, se olisi varmaan vakkarivalintani!

Tässä ohje, joka on ajan mittaan muodostunut sellaiseksi kuin se on nyt. Voit toki nauttia tällaisen aamupalaksi aamukahvin sijaan, mutta minulle tämä toimittaa enemmän jälkiruoan virkaa. Kahvi on minulle todellinen herkku, ja tässä juomassa sitä ei ole läheskään tarpeeksi, jotta kahvihampaan kolotus ei vaivaisi koko loppupäivää. Jälkkärihammas sen sijaan on oikein tyytyväinen.

Kurpitsajuomat kannattaa pitää mielessä varsinkin sellaisina hetkinä, kun sinulla kurpitsajämät, joita et osaa oikein upottaa mihinkään. Mikä loistava tekosyy lusikoida jämät blenderiin ja juoda vielä yksi kupillinen kahvia. Kuvat nappasin jo aikaisemmin, mutta tätä kirjoittaessa piti käydä pyöräyttämässä yksi latte lisää. Olen liian heikko vastustamaan mitään näin hyvää. Kuumasta kaakaosta en niin paljon innostu, mutta kun kyse on tästä, olen jo matkalla keittiöön.


Isoon mukilliseen,

2dl mantelimaitoa
1dl+3rkl  kookoskermaa
3rkl kurpitsasosetta
muutama tippa vanilja-aromia
1 shotti espressoa
1/4tl kanelia
ripaus inkivääriä ja kardemummaa
1rkl hunajaa*

vaahdotettua kookoskermaa ja kanelia

Lisäksi: Päälle voit raastaa appelsiinin kuorta.

*Voit makeuttaa mieleiselläsi tavalla. Käytin tässä hunajaa mutta usein käytän myös stevia-tippoja joissa on mukana vanilja-aromi. Oikeastaan mikä tahansa sopii tähän, kunhan se on itselle mieluinen. Tämä juoma kuitenkin kaipaa makeutusta, joten suosittelen ettet skippaa tätä vaihetta kokonaan.

Kaada mittakannuut mantelimaito ja kurpitsasose. Kuumenna ne mikrossa tai kattilassa melkein kiehuvaksi.Valmista espresso.

Sillä aikaa kun espresso valmistuu, ota kookoskerma ja vaahdota se jämäkäksi. Tämä onnistuu parhaiten kylmillä välineillä ja kunnon teholla. Kookoskerma nousee tölkissä veden päälle, kun sitä säilyttää jääkaapissa. Olen huomannut, että joissain merkeissä tätä tapahtuu hiukan vähemmän. Tällöin olen vaahdottanut sitä ihan samoin, mutta lopputulos on vain vähän löysempää. Makua se ei onneksi haittaa!

Kaada ainekset blenderiin, mutta säästä 3rkl kookoskermasta koristeluun. Sekoita tasaiseksi ja kaada mukiin. Lusikoi loppu kookoskerma päälle, ripottele kanelia ja nauti kuumana!

Pue villasukat jalkaan ja nauti syksystä!

...ja tee opinnäytetyötä.

6 kommenttia

  1. OMG. Tämä = täydellistä! Kurpitsa on ihanaa, kahvi on ihanaa, kaneli on ihanaa... en kestä, liian ihanaa!

    Upeita kuvia muuten, oletko vaihtanut kameraa? Oot saattanut mainita, mutta blogien lukeminen on jäänyt vähän vähälle välillä niin olen ehkä missannut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin!! Liian ihana on välillä ihan ylivoimaista :D Mun on varmaan pakko tehdä tätä taas huomenna...

      Kiitos! Olen vaihtanut kameraa, mutta siit on jo vähän aikaa. Vanha järkkäri vaihtui Olympuksen mikrojärkkäriin. Todella tyytyväinen olen kyllä. Vanha hajosi ja halusin pienemmän vehkeen, jotta sitä tulisi otettua enemmän mukaan. Isoa järkkäriä kun en koskaan jaksanut ottaa. Uskon että kameraa enemmän kuvien laadussa näkyy se, että mua on oikeasti opetettu käyttämään sitä :)! Kaveri on pitänyt mulle tiukkaa kuvaus ja kuvankäsittelykoulua ja se alkaa vihdoinkin tuottamaan tulosta.

      Poista
    2. Wuhuu, upeet kuvat Liisa!! <3

      Poista
    3. No huomaa sekä kuvauskoulutuksen että kameran vaihdon vaikutuksen - nämä kuvat ovat ihan huippuluokkaa! Tykkäsin blogistasi kamalasti jo ennestään, mutta tuntuu että olet sekä kuvien, tekstin, reseptien että yleisen fiiliksen saralla kaikessa mennyt hurjasti eteenpäin tänä syksynä! Toivottavasti kehut eivät tunnu ahdistavan ylenpalttisilta, mutta vakuutan, että totta ovat joka sana :)

      Poista
    4. Kiitos kovasti :) huomaan itsekin, että olen kehittänyt blogia, ja nykyään jaksan miettiä postausta enemmän kuin aikaisemmin. Ei niinkään vain hutaista menemään :D kuvien ottaminen ja käsittely vievät varsinkin nyt paljon aikaa, sillä homma on vielä uutta eri kameralla ja ohjelmalla. Kyllä se tästä onneksi käy koko ajan sujuvammaksi!

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top