Pumpkin Challenge

Tervetuloa uusille lukijoille! Toivottavasti viihdytte reseptien ja muun höpinän parissa. Kaikki palaute otetaan ilolla vastaan :)!

Nyt lähtee pieni haaste itselleni, mutta toivottavasti myös hyödyllinen juttu kaikille lukijoille.

Kurpitsaa alkaa hivuttautumaan keittiöön monesta eri suunnasta, ja kaupoissa en malta pitää näppejäni erossa niistä ihanista oransseista palloista. Olen varmaan muutamaan otteeseen tehnyt selväksi, että kurpitsa on mun suosikkia missä muodossa tahansa!  Nyt starttaakin kymmenosainenosainen kurpitsahaaste, jossa joka viikko postaan yhden kurpitsareseptin. Tämä kestää siis kymmenen viikkoa ja loppuu marraskuun puolella. Yritän suunnitella ohjeet monipuolisiksi ja tehdä sekä suolaista että makeaa. Marraskuun puolella löytyy varmaan jotain vinkkejä joulupöytään tai lahjaksi.

Idea on tässä lähinnä aktivoida itseäni, mutta myös innostaa muita hyödyntämään kurpitsaa monipuolisemmin. Koska minua on jo etukäteen varoiteltu tulevasta kurpitsasadosta, haluan aktiivisesti ryhtyä tekemään muutakin kuin sosekeittoja ja kurpitsapiirakoita (toki niitäkin on ihan pakko tehdä!). Kun julkisesti lupaa olla innovatiivinen ja aktiivinen kurpitsakokki, on vaikeampi syyttää kiirettä ja syödä sosekeittoja jouluun asti.

Muut innokkaat toki vaan mukaan kurpitsahaasteeseen, vinkkien varastaminen on ruokabloggauksen parhaita puolia ;)

Miksi kannattaa innostua kurpitsasta?

Kurpitsa on terveellistä, hyvän makuista ja älyttömän monipuolista. 

Se taipuu niin makeaan kuin suolaiseenkin ja koukuttaa takuulla pehmeällä maullaan. 

Lisäksi kurpitsaruokien teko on ystävällistä lompakolle, varsinkin kurpitsa-aikaan kun sitä voi saada omalta pihalta, tutuilta ja sukulaisilta! 

Kurpitsaa voi myös pakastaa rasioihin ja käyttää myhemmin, näin sitä ei myöskään mene hukkaan, vaikka saisitkin lahjoituksena jättiläisyksilön.

Kaikki ruoka on aina kaunista katseltavaa, kiitos syksyisen oranssin värin!

Kerrankin jotain näin ihanaa saa kotimaisena.

Kaikki ohjeet tulevat olemaan gluteenittomia. Näin ne sopivat mahdollisimaan monen suuhun ja myös siksi, että yritän kovasti kehittyä monipuolisemmaksi gluteenittomaksi ruoanlaittajaksi. Myös raakaherkkuja on luvassa!


Resepti nro. 1 starttaa ensi viikolla! Stay tuned!16 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Hyvä homma! Kiva että kurpitsa kiinnostaa muitakin :D

   Poista
 2. Täytynee kokeilla reseptejä sitten (: en ole oikeastaan koskaan valmistanut mitään kurpitsasta, vieras raaka-aine :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti pitää testata! Se taipuu niin moneen että takuulla löytyy joku ruoka joka maistuu, oli se sitten suolainen tai makea enemmän suosiossa.

   Poista
 3. Loistava haaste, voisin ottaa osaa ainakin kokeilun verran! Jään innolla seurailemaan mitä saat aikaseks :-)

  VastaaPoista
 4. Kivaa! T. toinen kurpitsaa rakastava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurpitsa on tosiaan ihan paras! Tuossa se möhkäle vieressä odottaa pataan pääsyä!

   Poista
 5. Kurpitsat ovat herkkua ja käytän niitä ahkerasti:) Ja olen myös postannut useita kurpitsaohjeita. Kiva haaste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin kurkata sun blogi vielä inspiraatiolähteenä, vaikka aika ahkerasti siellä käyn lukemassa. Muistelenkin että olen sieltä joskus jotain kurpitsavinkkejä saanut!

   Poista
 6. JEEE! Mulle saa tuoda myös kurpitsaa ;) Jos tällä kertaa onnistuisin tekemään muutakin kun kahden raaka-aineen keittoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takuulla tuon, vaati kaks miestä kuljettamaan tuo tänään tänne! :D

   Poista
 7. Miten saat paloiteltua kurpitsan niin että ei mee hermot? :O Mulla tullut vastaan vain superkovia yksilöitä mitä on saanut nirhata kunnes veitsi taipuu :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips Astrid. Leikkaan sen terävällä veitsellä isoiksi lohkareiksi. Paistan ja kuorin vasta sitten. Tuo lohkareiksi leikkaaminen sujuu kyllä yleensä helposti, jos en itse jaksa niin pistän miehen tekemään!

   Poista
 8. No toi onkin hyvä vinkki että paistaa eka ja sit irrottaa vasta kuoren! mä oon aina kärvistelly sen kuoren kanssa siinä raakavaiheessa jo :D Suostuiskohan toi mun mies tollaseen.. voin sanoa sille että se on hyvää treeniä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lohko se paloiksi, paista sellasessa uunivuoassa missä on reunat (nestettä tulee) leikkauspinta alaspäin. Sit kun on haarukalla tökittäessä kypsän olonen (40-60min koosta riippuen) niin annan hetken olla että jäähtyy, ja sit kuori joko käsin tai veitsellä fileeraten pois :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top