Raw Cacao Avocado Cake



Viime lauantaina vietimme aikaa hyvän ystäväni luona hänen syntymäpäiviään. Ilta venähtikin melko pitkäksi ja kotiin tuli lähdettyä ajelemaan vasta puoli yhden aikoihin. Tai noh, kenelle tämä on alkuilta ja kuka menee nukkumaan normaalisti kymmeneltä... Onneksi ei itse tarvinnut ajaa (ilman ajokorttia ja viineissä) vaan kyyti saapui ovelle ja vei turvallisesti kotiin. Parisuhteen hyvät puolet :)!

Tämän kakun väsäsin kiireessä aamuvuoron jälkeen ja kirjoitin kaiken varalle aineksia ylös kännykkään, jos se sattuisikin olemaan hyvä. Näitä vastaaviahan on vaikka millä mitalla, mutta olen viimeaikoina kiinnostunut kokeilemaan raakaleivonnaisista vähän edullisempia versioita. Avocado ei maistu tästä läpi, joten ei huolta,  mikäli se ei sellaisenaan ole ykkösherkkuasi. Makua voi välillä myös tarkistaa ja lisätä esim. kaakaojauhetta vielä suklaisemman lopputuloksen aikaansaamiseksi. 

Pohjaan käytin maapähkinöitä sellaisenaan. Mikäli aikaa on, ne voi paahtaa uunissa kevyesti ensin. Lopputulokseen tulee ihana maapähkinäinävoinen maku!

Kakusta tuli ihanan täyteläinen ja suklainen! Avocado piti koostumuksen todella mehevänä ja huijasi mukaan vähän niitä hyviä rasvojakin :)!


Pohja

2dl maapähkinöitä
1dl tuoreita taateleita

Suklaatäyte

1 iso kypsä avocado
3 tuoretta taatelia
0.5dl kookosöljyä
1.5rkl kaakaovoita
0.5dl raakakaakaojauhetta
1-3 rkl hunajaa maun mukaan
1 appelsiinin mehu
ripaus kardemummaa

koristeluun raakakaakaojauhetta ja goji marjoja.


Purista appelsiinin mehu valmiiksi ja lämmitä hunaja ja kookosöljy yhdessä juokseviksi. Laita kaakaovoi pienessä astiassa kuumaan vesihauteeseen.

Kuori avocado blenderiin ja lisää kivettömät taatelit. Kaada joukkoon raakakaakaojauhe ja juokseva kookosöljy ja hunaja. Anna blenderin pyöriä ja lsää sula kaakaovoi. Lisäile appelsiinimehua vähän kerrallaan norottaen, kunnes taikina on paksua vanukasmaista.

Lusikoi pohjan päälle ja koputtele pöytää vasten, jotta massa tasoittuu. Levitä lusikalla tasaiseksi. Tämä jäi melko paksuksi, eikä pinnasta tullut aivan sielä. Ei kuitenkan hätää, sillä sen voi myöhemmin siloittaa kuumalla veitsellä. Jos jaksaa. Minä en näköjään jaksanut, mutta se ei onneksi makuun vaikuta.

Siirrä kakku odottamaan jääkaappin yön yli tai laita se pakkaseen useammaksi tunniksi, mikäli haluat nauttia sitä samana iltana!

Koristele ja tarjoile!

Huom! Kakku on tehty pieneen 17cm halkasijan irtopohjavuokaan.


2 kommenttia

  1. Just tällainen hyvä luottoresepti! Samaan tapaan teen itsekin avokadotäytteisen raakakakun. Tykkään jotenkin paljon enemmän avokadosta tällaisissa suklaisissa raakakakuissa kuin pähkinöistä tehdystä täytteestä. Avokado on jotenkin hmm.. raikkaampi? Mutta silti niin täyteläinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha jep, tosi vaikea mennä mönkään :D mäkin tykkään avocadosta, jotenkin varmempi onnistuminen tulee!

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top