RAW. Kermainen avocadokastike ja kesäkurpitsanuudeleita
Kesäkurpitsanuudelit ovat kyllä nousseet lempparikseni alta aikayksikön! Jättikulho raakaa kesäkurpitsaa ja soosia, on siis melko tavallinen näky sylissäni. Tiedän, että toiset myös paistavat näitä, tai kuulottavat kevyesti pannulla. Ei missään nimessä sanon minä! Ihana mieto maku ja koostumus ovat parhaita juuri raakana. Toki pidän paistetusta kesäkurpitsasta taas erilaisten ruokien yhteyksissä. Myös kurpitsa-aika on käsillä, ja tämä tyyppi ei ainakaan, malta pysyä housuissaan.


Keltaista kurpitsaa on mennyt viimeaikoina smoothien joukossa aika paljon. Tiedän kuitenkin että miehen lemppari on kurpitsapiirakka. Sitäkin on siis varmaan kohta taas tehtävä. Äiti vinkkasi minulle, että isovanhemmilla on sitten paljon kurpitsaa. Viimeksi sain n. 15kg yksilön, joten paljon minulle sanottuna voi oikeasti tarkoittaa ihan älyttömiä määriä. jee.

Huomasin myös, että olempas minä ollut laiska. Yllä olevat tunnistepalkit ovat vieläkin päivittämättä, ihan hävettää. Tällä hetkellä parhaiten toimii raaka-aineen perusteella tunnistehaku!

Mutta nyt itse ruokaan. Käytin tähän kastikkeeseen kokonaisen avocadon. Kevyempi lopputulos onnistuu, kun laittaa tilalle kesäkurpitsaa tai jotakin hedelmää. Avocado teki tästä kastikkeesta juuri niin ihanan kuin se oli, joten suosittelen ehdottomasti käyttämään kokonaisen. Kuten jotkut tietävät, tykkään myös sujauttaa hedelmää suolaisen ruoan sekaan. Raakaruokaporukoissa näkee paljon, että laitetaan mangoa vastaavaan kastikkeeseen. Koska mangot olivat vielä raakoja, ja halusin vähemmän hedelmäistä lopputulosta, käytin nektariinia. Nektariini onkin lempiratkaisuni esim. salaatinkastikkeisiin.  Jos hedelmä pelottaa, tilalle voi laittaa enemmän vihreitä, kesäkurpitsaa tai lisää sitä avocadoa, esim. puolikkaan verran. Se ei takuulla ainakaan vähennä kastikkeen
kermaisuutta!

RAW. Kermainen avocadokastike ja kesäkurpitsanuudeleita

1 kesäkurpitsa spiraloituna tai kuorimaveitsellä suikaloituna.

1 avocado
1/2 nippu korianteria
1/2 nippu rucolaa
pieni kourallinen basilikaa ja minttua
1/2-1 sitruunan mehu
1 nektariini
Muutama vihreä oliivi
1-2 lehtisellerin vartta
veitsenkärjellinen misoa

lisäksi:
250g kirsikkatomaatteja
Rukolaa

Spiraloi kesäkurpitsa ja blendaa kastikkeen ainekset keskenään. Lisää tilkka vettä, mikäli kastike tuntuu liian paksulle. Kaada nuudelien joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää tomaatit ja silppua päälle rucola.

Nauti!Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top