Pumpkin Challenge: Curry Pumpkin Soup



Uhkailin edellisessä postauksessa, että tällä viikolla teen myös kurpitsakeittoa. Kovin pitkään ei tarvinnut odottaa, sillä keittohimo iski nopeammin kuin arvasinkaan. Tein keittoa kahdelle, mutta kuinkas kävikään. Söin kaksi lautasellista, eli kaiken aivan yksinäni.

Takuuvarma kurpitsakeitto syntyy aina yhdistämällä mukaan porkkanaa, bataattia, perunaa.. tiedättehän. Jotta lopputulos on kermainen, paksu ja täyteläinen. Halusin kovasti testata uutta tapaa valmistaa kurpitsakeittoa, niin että se sopisi myös paremmin esim. alkukeitoksi. Olen aivan ra-kas-tu-nut tähän! Miten joku näin simppeli voi olla näin hyvää? Yleensä kannustan kovasti kokeilemaan ja muokkaamaan ohjetta omanlaiseksi. Nyt suosittelen kovasti, että et unohda ainakaan omenaa, currya tai valkoviiniä. Myös tuore rosmariini oli hintansa väärti ja antoi keitolle aivan uudenlaisen maun, vaikka se lisättiin vasta loppuvaiheessa.

Pakastin on täynnä kurpitsaa, mutta tämän tein tuoreesta, kuvassa näkyvästä kurpitsasta. Kaupoissa myydään edullisesti pieniä kurpitsoja. Esimerkiksi myskikurpitsa soveltuu mitä loistavimmin tähän, eikä vaadi suurta pakastusprosessia, pienen kokonsa vuoksi.

Syksy tuo haasteensa. Valoa on vähän, ja blogiin kuvaillaan juuri niitä ohjeita mitä ehdin tekemään valoisaan aikaan. Pian vietän kaksi viikkoa opinnäytetyön parissa, ja kuvaamiset ehtii hoitaa hiukan aikaisemmin päivällä. Jonkunlainen valo pitäisi varmaan ostaa, sillä hyviä kuvia on todella vaikea saada vähänkin huonomman kelin iskiessä. Onko muilla vinkkejä ja kikkakolmosia tälle amatöörille :)?

Curry Pumpkin Soup

400g kurpitsaa kuutioituna
1 makea omena
1sipuli
2-3 keltaista tomaattia
1 valkosipulin kynsi

1/4dl kuivaa valkoviiniä
1dl Nordic sipulin makuista kermaa
1/2 kasvisliemikuutio 
0.5tl keltaista currya
mustapippuria

Päälle:

(2rkl ravintohiivahiutaleita)
tuoretta rosmariinia

Kuori kurpitsa ja kuutioi se. Kuori myös omena, poista kota ja paloittele valmiiksi. Pilko sipuli ja tomaatit sekä valkosipuli. Kiehauta kattilassa vettä ja pudota kaikki paloittelemasi ainekset sinne. Keitä noin 10-15min, kunnes kurpitsa on pehemeää. Ota 2dl vettä talteen ja liuota siihen kasvisliemikuutio. Valuta muu vesi pois siivilässä, ja kaada ainekset blenderiin. Voit myös käyttää sauvasekoitinta. Lisää kasvisliemi ja soseuta.

Kun kaikki on soseena, nosta kattila takaisin levylle (ja kaada blenderin sisältö sinne). Kuumenna kiehuvaksi ja lisää loput ainekset. Anna pulpahtaa muutaman kerran,ja nosta levyltä. 

Koristele rosmariinilla ja ravintohiivahiutaleilla. Nauti!


2 kommenttia

  1. Hyvää keittoa tuli. Kerman ja kasvisliemen jätin pois, mutta muuten noudatin ohjetta.
    -M

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että kokeilit :) Käytän tosi harvoin mitään puolivalmisteita, mutta tuo sipulikerma on yksi harvoista, joista oikeasti pidän. Hyvä tietää että toimii ilmankin. Sehän tuo lähinnä makua ja nimensä mukaan ''kermaisuutta'' lopputulokseen. Sipulin voisi kokeilla paistaa pannulla, keittämisen sijaan ja lisätä joukkoon juuri ennen soseuttamista. Näin saa makuun syvyyttä :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top