Pumpkin Challenge: Pumpkin Chai Bread




Hyvää maanantaihuomenta! Pikaiset kirjoittelut ennen työharjoitteluun menoa.

Löysin ihanan leipäohjeen Forgiving Martha blogista. Oli aivan pakko kokeilla heti aamusta, niin houkuttelevalta se kuulosti! Lisäksi kurpitsan tuhoamisprosessi senkuin jatkuu... nimittäin kurpitsat ovat lisääntyneet ja isovanhempani kertoivat iloisena, että toivat seitsemän lisää. Kaikki eivät toki ole yhtä suuria kuin edeltäjänsä (15kg kurpitsaa pakkasessa), mutta muutamat ainakin melko lähellä. Tällä kertaa kurpitsoja syö myös apujoukot, joten en sentään kaikkea seitsemää yksin hamstraa.  Mies oli hiukan kauhuissaan tästä uutisesta, minä epärealistisen innoissani.

Nimesin leivän alkuperäisen ohjeen mukaan. Mitä sitä hyvää muuttamaan? Viikko on hyvä aloittaa kurpitsaohjeella, sillä viimeviikolla se meinasi jäädä kokonaan väliin! Tällä viikolla olen toki ajatellut tehdä myös kurpitsakeittoa, mutta eipä varmaan ole kiellettyä postata kahta kurpitsaohjetta viikossa. Minun haasteeni, minun sääntöni :)

Tutustun jälleen gluteenittomaan leivontaan hiukan paremmin. Tämä leipä onnistui yli odotusten ja sopii niin jälkiruoaksi kuin makeaksi lisukkeeksi. Mikäli kaura ei käy, voit korvata sen samalla määrällä gluteenitonta jauhoseosta. Uskoisin että myös muut hiutaleet toimivat, esim. quinoa-hiutaleet.  Chai-nimen tämä saa siitä yhdestä pussillisesta teetä. Vaikka olin skeptinen tämän suhteen, kokeilu kannatti. Teen maku maistuu kivasti koko leivässä, mutta ei mitenkään hallitsevana. Mausta tulee mieleen syksy ja tunnelmalliset syysillat. 

Mikäli haluat leivästä selkeämmin jälkiruoan, ripottele hiukan sulaa suklaata ja kookoshiutaleita päälle. Anna jäähtyä ja sinulla on tyylikäs jälkkäri. Tämä sopii myös ihanasti esim. jouluaamun makeaksi herkuksi. Sen ainaisen tähtitortun lisäksi :)


Pumpkin Chai Bread

2.5dl gluteenitonta jauhoseosta
2.5dl kaurahiutaleita
1.8dl kookossokeria
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1/2tl suolaa
1.5tl psylliumia
1tl kanelia
1tl kardemummaa
1 pussillinen chai-teetä

0.8dl oliiviöljyä
1.8dl kookosmaitoa
1tl omenaviinietikkaa
3dl kurpitsasosetta
1tl vanilja-aromia

Lämmitä uuni 165 asteeseen.

Sekoita kuivat ainekset erikseen ja märät ainekset erikseen. Avaa teepussi, ja sekoita sen sisältö kuivien ainesen joukkoon. Voit käyttää myös saman määrän mausteista irtoteetä. Yhdistä seokset ja sekoita huolellisesti. Anna taikinan levätä 10min ajan. 

Kaada silikoniseen leipävuokaan, tai leivinpaperilla vuorattuun tavalliseen leipävuokaan. Paista tunnin ajan. Laitoin paistamisen lopussa pellin kakun yläpuolella, jotta pinta ei tummu liikaa.

Kakkua voi toki syödä myös lämpimänä, mutta mielestäni se oli parasta jäähtyneenä. Anna levätä ainakin 20min ennen vuoasta irroittamista.

Nauti!






6 kommenttia

  1. Ah, chai on ihanaa ja tää koko leipä kuulostaa mainiolta. Just tämmösiä tarvitaan maanantaihin! Saa nähä jospa innostuisin tänään leipomaan tätä, soseutin just eilen kurpitsaa varastoon ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei nyt äkkiä kurpitsa käyttöön! Tää on just se aika vuodesta kun pitää testailla kaikki tämmöset :) pistä vaikka täällä tai instassa viestiä jos kokeilet!

      Poista
  2. Mä rakastan tällaisia makeita ja vähän joulun makuisia leipiä! Sulla on kyllä onni, kun saat kilokaupalla kurpitsaa sukulaisiltasi :) Mun kurpitsa odottaa vielä kaupassa, mut tein eilen pyhän päätöksen hakea se sieltä tällä viikolla - kamala himo kurpitsakeittoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin himoitsen kurpitsakeittoa! Siihen vähän omenaa ja valkkaria mukaan niin huhhu kun on täydellistä :) pitääkin julkaista oma resepti joku kerta. Joulun maut on kyllä ihania, toimii yllättävän hyvin eri yhdistelmissä.

      Poista
  3. Mielettömän ihanaa leipää! Ei ikinä uskoisi gluteenittomaksi, niin mehevää ja herkullista oli! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes ihanaa kun kokeilit!! Ihan samaa mieltä, ei ole yhtään sellainen stereotyyppinen gluteeniton :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top