Spicy Kale Chips




Näitä lehtikaalisipsejä on ollut kyllä ihan joka blogissa, ruoasta muotiin ja takaisin. Kyllä itsekin olen näitä tehnyt ties kuinka useasti, mutta postaukset ovat jääneet pyörimään luonnoksiin. Kaverini @supafanni hiljattain postasi instagramiin kuvan lehtikaalisipseistä, ja minulle heräsi ihan älytön himo näihin. Pakko saada heti! Mikä onni, että lidli pelastaa ja tarjouksessa olikin lehtikaalia hyvään hintaan. Toki, ostin kaikkea muutakin kaalinhakumatkallani, ja palasin kotiin kahden täyden kassin kanssa, heviosastoa pidemmälle pääsemättä. Perus lidlikeikka sanon minä. Olisin ehkä voinut säästää tämän kuitenkin toiselle päivälle, sillä kiitos syysflunssan, olin hikinen raato kun pääsin kotiin.

Lehtikaali taitaa olla yksi niistä ''trendi'' kasviksista, mutta huonomminkin voisi valita. Tai oikeastaan kaikista trendikasviksista pitäisi olla iloinen. Lehtikaali sisältää (100g) mm. 110mg C-vitamiinia, 42mg kalsiumia, 120mikrog folaattia ja 3,4g proteiineja. Aika ärhäkkä paketti siis. Nuo tiedot poimin finelistä ja tästä pääsetkin kurkkaamaan vielä tarkemmin, mitä kaikkea lehtikaalissa on.

Lehtikaalin rapeutta ja muuntautumiskykyä ei pidä väheksyä. Se taipuu suolaiseen ruokaan ja smoothien sekaan. Sipseinä lehtikaali on uskomattoman rapea ja maukas. Mausteita voi itse säädellä; minä pidän voimakkaasta chilin mausta, mutta olempa kerran maistanut macalla ja vadelmalla maustettua lehtikaalia Ruohonjuuren löytönä. Ennen paistamista laitoin joukkoon 2rkl ravintohiivahiutaleita, mutta saatoin ehkä kaataa niitä vähän lisää vielä ennen syömistä...Ne eivät kuitenkaan ole pakollisia, mutta minulle ne ovat se juttu.

Nämä ovat ihana naposteltava ja terveellinen sellainen. Öljyä tulee vain nimellisesti, ja suolan määrää voi itse säädellä. Lehtikaali-inspiraatioon kurkkaa Tastespottingin lehtikaaliohjeet, ei takuulla jätä kylmäksi.

Edit: Tajusin juuri että eilen oli jonkinlainen lehtikaalipäivä? Ei ihme että sitä kaalia tuntui olevan jokapuolella! :)

Spicy Kale Chips

Pellilliseen tarvitset:

100g lehtikaalia
1rkl kookosöljyä tai oliiviöljyä
(2rkl ravintohiivahiutaleita)
Savupaprikajauhetta
Chiliä
Ruususuolaa

Poista lehtikaalista kovat ruotokohdat pois, ja revi paloiksi. Pese ja kuivaa kaalisi huolellisesti.
Sekoita suuressa kulhossa joukkoon öljy ja mausta runsaalla kädellä. Muista kuitenkin, että suolaa voi aina lisätä myöhemmin. Älä siis ylisuolaa, pieni määrä riittää pitkälle.

Paista 150 asteessa, kunnes kaalisi ovat kutistuneet, tummuneet ja tuntuvat kosketettaessa rapeilta. Minulla meni tähän noin 15min. Varo kuitenkin, etteivät lehdet pala.

Kun otat sipsit uunista, malta minuutti. Sitten käy käsiksi!

Kriittiset kohdat!


  • Jos kaalisi ei ole täysin kuiva, se ei välttämättä paistu rapeaksi. Kuivaa siis kaali pesemisen jälkeen huolellisesti
  • Älä laita pellillistä liian täyteen, vaan anna kaalille tilaa
  • Tässä öljyllä ei kannata läträtä. Ruokalusikallinen riittää oikein hyvin, kun sekoitat kulhossa huolellisesti, niin että sitä on kaikkialla. Näin myös mausteet tarttuvat hyvin kiinni. Liika öljy voi pilata sipsit ja niistä tulee vettyneitä
  • Kova ruoto kannattaa ihan oikeasti poistaa, kiität itseäsi myöhemmin.
Nauti hyvällä omatunnolla!

4 kommenttia

  1. Täältä löytyy yksi lehtikaalisipsien rakastaja! Olen kokenut ikävä kyllä tuon kärähtämisen, sekä liikaa öljyä että liikaa suolaa (hyh) versiot. Rupesi heti himottamaan! Tuo savupaprika voisi muuten olla todella hyvä lisä, yleensä olen tehnyt oliiviöljy/ruususuola/chili sipsejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep jep! Täälläkin sössitty monella tapaa, kun kokeilut ovat välillä lähteneet vähän liian villiksi! :D mä tykkään siitä savupaprikasta, kun sen kanssa ei kaipaa suolaa niinkään. Suolaakin pitää saada vähäsen, mutta kai tämä on joku terveysintoilijan krooninen kammo:D

      Poista
  2. Lehtikaali on niiiin hyvää! Teen sipsejä viikottain. Käytän lehtikaalia paljon myös salaateissa ja wokeissa. Se taipuu melkein mihin vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis eikö olekin! Munkin pitää alkaa käyttämään sitä enemmän myös muissa muodoissa. Ainakin wokkiin voisi kokeilla :)!

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top