Persimon-Kaneli Smoothie + Follow FridayJoskus ei voi arvatakkaan, miten eri ainekset sopivat yhteen.Nimittäin persimon ja kaneli. Olen mieltänyt persimonin raikkaiden hedelmien joukkoon, kun taas kanelia käytän mausteena tuhdeissa. Appelsiini oli aikaisemmin yksi poikkeus, joka sopi kanelin kanssa vaikka onkin raikas. Persimonista tuli saman tien poikkeus numero kaksi. Niistä saa ihanan oranssin värin ja kanelin kanssa syksyisen ja täyteläisen smoothien. Tästä inspiroituneena, voisinkin leipoa persimonista jotakin joulupöytää ajatellen.

Presimonien kausi on vauhdissa ja olen valehetelematta söynyt niitä lähes päivittäin. Ne eivät onneksi ole hinnalla pilattuja, kuten eivät myöskään banaanit eilen kaupassa! 59snt kilo sai minut ostamaan niitä kokonaisen laatikollisen. 18kg banaaneja odottaa siis kypsymistä! Sanokaa vaan hulluksi, mutta kun elää budjetilla, tällainen on todellista säästöä. En voi kuvailla kuinka onnellinen olen laatikostani!

Olen viimepäivinä ollut muutenkin melko seesteissä tilassa. Koen oloni tasapainoiseksi ja tyytyväiseksi. Tätä tunnetta on kaivattu sen ihmiskaaoksen rinnalle, joka koin olevani vielä viime viikolla. Olen ajatellun paljon ystäviäni ja kanssaeläjää, tuntenut suunnatonta kiitollisuutta kaikesta ja nauttinut arjen asioista, kuten stressivapaa Liisa yleensä tekee. Vaikka vielä on paljon kouluhommia, opinnäytetyön yksi etappi on suoritettu. Ajatukset ovat kirkkaat ja mieli on suhtkoht positiivinen.


Yhdelle:
2 persimonia
1 appelsiini
5taatelia
2dl mantelimaitoa tai kookosmaitoa
1/4tl kanelia
vettä

Tehosekoita kaikki ainekset ja nauti!
Luin jokunen aika sitten kivasta ideasta, toteuttaa follow friday, jolloin bloggaaja suosittelee omia suosikkejaan joko blogimaailmasta tai vaikkapa instagramin puolelta. Minusta tämä oli oikein mahtava idea. Varsinkin hiukan pienempiä blogeja on kiva nostaa esille, jotta muutkin huomaavat mahdolliset aarteet. Yritän muistaa toteuttaa tätä, sillä suosikkeja löytyy!

Vegaanimaailmassa on useita suuria nimiä ja erityisesti ulkomaalaisia blogjea aiheesta löytyy paljon. Suurin osa seuraamistani blogeista on kuitenkin ei-vegaanisia, eikä vegaanius ole kriteerini millään tavalla. Joihinkin blogeihin koukutun hyvien ohjeiden takia, ja nämä ovat usein kyllä kasvisruokia. Osassa ihailen kuvia ja joitakin seuraan jo tavan vuoksi. Sitten on blogeja, joita olen seurannut jo pidemmän aikaa ja huomaan että minua aidosti kiinnostaa mitä kirjoittajalle kuuluu. Yksi näistä on Suvi, joka pitää blogia The best is yet to come (klikkaa nimeä). Häneltä löysin idean follow fridaysta, ja myös häntä haluan suositella teille. Postaukset ovat monipuolisia, eivätkä pyöri vain yhden aiheen ympärillä. Postauksia on kiva lukea ja mielestäni parasta niissä on aitous ja lämminhenkisyys. Suvi kirjoittaa maanläheisesti ja rennosti elämästään ja siihen kuuluvista asioista.

Joskus tuntuu että monet urheiluun ja hyvinvointiin painottuvat blogit ovat hyvin samantyylisiä. Kuvataan mealpreppausa, poseerataan trikoissa ja kerrotaan miten pitää vain oppia hyväksymään itsensä sellaisenaan kuin on! Toki tällaisiakin aiheita seurataan paljon, mutta minusta on mukavaa päästä tutustumaan kirjoittajaan ja oppia hiukan tuntemaan häntä tekstien kautta. On niitä blogeja, joiden kuvat vain selaat nopeasti mutta tekstejä et vaivaudu lukemaan. Huomaan, että Suvin tekstit luen taas aina alusta loppuun. Käykääs kurkkaamassa!

Tänään vietin päivän Natalian kanssa kaupungilla. Kävimme Hymy Raw Food Cafessa kakuilla ja pyörimme ikeasta lähtien monessa eri kaupassa etsimässä minulle valokuvauslamppuja. Millä kaikki muut saa valoa kuviin näin pimeällä?!

Taustalla soi Giovanni Allevi - Back to Life. Tiedättehän ne kappaleet jotka vain kolahtavat. Olen kuunnellut tätä ja soittanut tätä, mutta en tunnu ikinä kyllästyvän.  Jos elämääni pitäisi kuvailla jollain kappaleella, se olisi tämä.

2 kommenttia

  1. Mistä voisin ostaa laatikollisen banaaneja noin halvalla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi tarjous oli ihan meidän omassa citymarketissa! :) Iskin kiinni heti kun hinnan bongasin.

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top