Marsipaanitäytteiset taatelitryffelit


Suunnittelin tekeväni jouluksi erilaisia tryffeleitä ja raakasuklaata rasioihin. Ideahan on kaunis, mutta kun on töissä joka päivä ennen varsinaista joulua, ei kovin ihmeellisiä näperryksiä ehdi tekemään kaiken muun joulukokkailun lisäksi. Saanko esitellä todella yksinkertaisen ja todella herkullisen jouluherkun! Tarvitset kolme ainesosaa; taateleita, marsipaania ja suklaata. Kaikki ainekset löydät tavallisesta ruokakaupasta. Taatelit hevi-osastolta, suklaa karkkipuolelta ja marsipaani löytyy usein leivontakoristeiden rinnalta. Voit toki muokata ohjetta monimutkaisempaan suuntaan, mikäli niin haluat. Suklaan voi tehdä raakasuklaasta ja täytettä voi muokata mielensä mukaan. Marsipaanin tilalla voi käyttää mantelia, maapähkinävoita (!!!) tai vaikkapa kuivattua hedelmää. Kaikki on sallittua ja jokainen taateli voi olla erilainen.

Nämä taateliherkut on nopea ja helppo valmistaa ja ne maistuvat taivaalliselle! Mikäli vielä pohdit mitä nauttisit jouluiltana kahvin kanssa, tai mitä paketoisit yllätyslahjaksi, tässä se on!

Käytin tähän lidlistä löytämääni vegaanista marsipaanitankoa, jossa on päällä suklaakuorrutus. Myös tavallinen marsipaani käy. Kuorruta tummalla suklaalla ja tarjoile konvehtivuoasta.

Marsipaanitäytteiset taatelitryffelit

Tuoreita taateleita
Marsipaania
Suklaata

Laita sakset taatelin avoimesta päästä sisään, ja nappaa kivi pois. Pyörittele marsipaani pitkulaiseksi käsien välissä ja sujauta kiven kokoinen pala reiästä. Sulata suklaa vesihauteessa. Tökkää pieni haarukka taateliin ja pyörittele sitä suklaassa kunnes se on kokonaan katettu. Siirrä leivinpaperille jääkaappin jähmettymään.

Mikäli haluat päästä vieläkin helpommalla, aseta täytetty taateli kaksinkertaiseen konvehtivuokaan ja lusikoi suklaata päälle. Anna jähmettyä. Näin syntyvät toisessa kuvassa näkyvät kupit, joiden valmistaminen on vielä nopeampaa ja vähemmän sotkuisempaa. Täydellistä kiireisiin joulupäiviin!

Päälle voit halutessasi ripotella vaikkapa kookoshiutaleita tai mantelirouhetta.
Säilytä jääkaapissa.

Enää pari päivää jouluun! 




6 kommenttia

  1. Oi että, kaikki suosikit yhessä <3 (En ymmärrä ihmisiä jotka väittävät etteivät tykkää marsipaanista!!!!) Ihanaa joulun odotusta sinne Liisa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopas muuta, munkin mielestä marsipaani on aivan ihanaa enkä ymmärrä miten se ei voi maistua! Ihanaa joulun odotusta myös sinne :)

      Poista
  2. Oih, kissa! (Vaikutti ohjekin herkulliselle, mutta harmaa kissa! <3)

    VastaaPoista
  3. nammmm!! mun on pakko tehdä näitä joskus muuten vaan itelleni :D

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top