RAW LUNCHBOX Kermainen Porkkanasalaatti




Raakalinja jatkuu lounaan puolella. Tässäkin salaatissa on oikeasti kunnolla energiaa ja voimaa, olematta silti liian raskas. Nälkä lähti hyvin ja työpäivän jälkeen lähdin vielä kaverin kanssa Hakaniemeen tofumetsälle. Ennen vakkarikauppaa Vii Voania törmättiin toiseen aasialaiseen kauppaan. Huvin vuoksi kurkattiin sisään, ja sitten minä näin sen. Tofuhyllyn! Ainakin 4 uutta tofua, mihin en ole ennen törmännyt. 400g tempehiä ja 500g tofua sai molemmat alle 2e hintaan. Kauppalaskuni loppusumma oli hiukan alle 20e, joten se kertonee tofumäärän jota raahasin kotiin. 

Lounaaksi oli siis valehtelematta makurikkain ja paras salaatti vähään aikaan. Epäilin hiukan, kun heitin joukkoon myös rusinoita, mutta epäilykset osoittautuivat turhaksi, ja salaatista tuli loistava! Näin tämänkaltaisen ohjeen jossain raakaruokablogissa, mutta en yrityksistä huolimatta löydä alkuperäistä. Tässä ohjeessa oli myös käytetty ananasta, joka olisi kieltämättä erinomainen lisä.

Menetelmänä on siis edelleen salaatin valmistaminen blenderissä. Tietenkin myös käsipeli + sauvasekoitin toimii myös, mutta vie tällöin vain pilkkomisen verran enemmän aikaa.

Kermainen Porkkanasalaatti

1 porkkana
0.5dl rusinoita
kourallinen pinaattia
Basilikaa ja minttua
2 aurinkokuivattua tomaattia
1/2 avocado

0.5-1dl cashewpähkinöitä
1-2rkl ravintohiivahiutaleita
2rkl sitruunamehua

Raasta porkkana, tai paloittele blenderiin. Lisää pinaatti, yrtit, aurinkokuivatut tomaatit ja 1rkl sitruunamehusta. Hienonna rouheiseksi. Pilko joukkoon avocado ja lisää rusinat. 

Laita cashewpähkinät blenderiin ravintohiivan ja 1rkl sitruunamehun kanssa. Lisää vettä noin puoli desiä, tai enemmän, riippuen siitä kuinka paljon pähkinöitä käytät. Mitä enemmän pähkinöitä, sitä kermaisempi salaatti. Tämän voi tehdä kokonaan ''kermaksi'' mutta koska pähkinöitä on melko vähän, rakenne jää herkemmin rouheiseksi, kuin jos tekisi suuremmalla määrällä pähkinöitä tai nestettä. Mikäli haluat tähän vielä lisää rakennetta, niin voit laittaa avocadon pähkinöiden sekaan, sen sijaan että vain pilkkoisit sen salaattiin.

Sekoita pähkinäkastike muun salaatin joukkoon. Älä murehdi jos nestettä tuntuu olevan hiukan liikaa, rusinat imevät itseensä myös nestettä ja ylimääräinen vetisyys katoaa.

Anna muhia eväsrasiassa ainakin tunnin verran, jotta maut tulevat hyvin esille. 

Nauti salaattisi!
0

RAW LUNCHBOX Spagettia Marinara Kastikkeessa



Työharjoittelussa ihmettelivät, miten ihmeessä jaksan vaivautua tekemään tällaista ruokaa. Vaikka tykkäänkin laittaa ruokaa ja käytän siihen mielelläni aikaa, tämä ei kyllä ollut millään tasolla hidasta. Aikaa menee saman verran, jos tekee vaikka voileivän, tai pilkkoo salaatin itsellensä valmiiksi. Puhumattakaan lämpimän ruoan valmistamisesta. Resepti 2. Kategoriassa LUNCHBOX: Näppärät mukaan otettavat eväät.

Helppoa se on kahdesta syystä:

1) Valmistamiseen tarvitset vain blenderin, ja astian jossa meinaat ruokasi kuljettaa. Ei siis kattiloita, patoja, sekoittamista ja ruoan vahtimista.

2) Vaikka ruoka on usealle erikoisempi ollessaan raakaa, se koostuu ihan arkisista ainesosista, joita moni sekoittaisi salaattiin. Nyt ainekset vaan uuteen muotoon ja lounastaukoon jännitystä!

Alla olevat määrät ovat yhteen annokseen, joka valmistui käden käänteessä klo 06.15-06.22.



Spagettia Marinara Kastikkeessa
 

 1 suuri tomaatti
5 aurinkokuivattua tomaattia
1 valkosipulin kynsi
5 parapähkinää*
1rkl sitruunamehua
1/2 porkkana
2 oliivia
(1rkl ravintohiivahiutaleita)
 Mausteeksi mustapippuria 
Mielen mukaan tuoreita yrttejä

Spagetti:

10cm kesäkurpitsaa**

Viherlisuke:

kourallinen pinaattia
1/4 basilikapuskasta
1rkl sitruunamehua

Tee ensin viherlisuke. Hienonna joko käsin tai blenderissä ainekset silpuksi ja lisää sitruunamehu tuomaan makua.  Jos teet blenderissä, sitä ei tarvitse huudella välissä. Ei haittaa jos marinaraan joutuu yksittäisiä pinaattipaloja. Voit tietenkin lisätä nämä ainekset myös marinaraan. Pidän kuitenkin pinaatin mausta, joten halusin sitä vielä erikseenkin.

Pistä kaikki marinara ainekset blenderiin. Lisää öljyä jos haluat, itse koin että aurinkokuivatuista tomaateista sitä irtosi tarpeeksi. Blendaa kunnes kaikki on sekaisin, mutta ei aivan mössöä. Loppu kannattaa tehdä sykäyksittäin, jotta saat mieleisen suutunutman. Mikäli käytössä on vähemmän tehokas blenderi tai sauvasekoitin, voit joko raastaa porkkanan käsin, tai pilkkoa sen valmiiksi hiukan pienempiin paloihin. Tällöin myös pähkinät kannattaa laittaa edellisenä iltana likoamaan, jotta niitä on helpompi käsitellä.

Spagettia varten viipaloi kesäkurpitsa joko spiraalileikkurilla tai kuorimaveitesllä suikaleiksi.

* Parapähkinät ovat isoja ja siksi niitä riittää viisi kappaletta. Voit myös käyttää muita pähkinöitä ja siemeniä. Lähes kaikki käyvät! Olen käyttänäyt tähän myös valmista siemensekoitusta, hyvin toimi sekin. Tällöin määrä voisi olla noin 0.5dl.

** Mikäli haluat, voit marinoida tai maustaa kurpitsan jollakin. En ole tähän mitään kaivannut, sillä kastikkeessa on makua runsaasti ja pidän kesäkurpitsan mausta sellaisenaankin.

Nyt kun eväänäsi on raakaruokaa, et voi ahmia! Syö rauhassa nauttien :)
6

LUNCHBOX Yksinkertainen Linssisalaatti Kastikkeella




Nyt alkaa tulemaan LUNCHBOX tunnisteen alta löytyviä lounasiedoita, joita siis toteutan nimenomaan mukaan otettavina versioina. Ideana on, että ruoka on täyttävää ja herkullista. Samalla se ei kuitenkaan saisi olla väsyttävän raskasta ja millään tavalla vaikeaa kuljettaa ja nauttia. Useimmiten lounas saisi olla edullinen, sillä kalliimmat ja hifistelyruoat nautin mielummin kotona mieheni kanssa nauttien, kuin yksin töissä tai koulussa puputtaen. Mausta en kuitenkaan tingi mistään hinnasta. Lounaaksi sopivaa, mutta miksei myös päivälliseksi. Tämä tunniste löytyy välilehdeltä lifestyle, kohdasta haasteet. Vaikka tämä ei nyt varsinainen haaste olekkaan niin haastanpas itseni keksimään tehokkaammin hyviä lounasideoita ja poukkoilemaan oman mukavuusalueeni ulkopuolelle.

Vaikka olenkin ruokaihmisiä, en jaksa kovin montaa purnukkaa raahata mukanani yhtä lounasta varten. Koska kuljen jo nyt urheilukassin kanssa, joka sisältää parhaimmillaan koko päivän ruoan klo 7-22, ei purkkeja tarvita yhtään lisää.

Aikaisemmin söin koulussa lounaan, sillä Palmian tarjoama salaattibaari vastasi lähes poikkeuksetta tarpeitani monipuolisella valikoimallaan. Nykyinen unicafe ei ole yltänyt läheskään tälle tasolle, ja olen monien muiden tavoin lakannut syömästä koulussa kokonaan. Vaihtoehtoina on siis omat eväät, nälkä tai biomedicumin ruoka. Oikeastaan kaikki vaihtoehdot näistä sopivat minulle, kun mietin vaihtoehtoa mennä oman kouluni ruokalaan. Tämä varmaan kertoo mielipiteeni.

On minulta kysyttykkin, onko se niin vaikeaa käydä kaupassa välissä? Ei tarvitsis raahata kaikkea aina mukana. Jep, kyllä minä kaupassakin käyn ja pyrin ostamaan töihin evästä moneksi päiväksi, jos työvuoroja on tiedossa useampi lähipäivinä. Joskus kuitenkin käy niin, että aikaa ei ole käydä kaupassa, eikä välttämättä oikein ylimääräistä rahaakaan. Matkan varrelle sattuvat pikkukaupat, kuten Pasilan aseman K-kauppa ei ole myöskään edullisemmasta päästä. Siispä on selviydyttävä niillä mitä on kotona jo valmiina. Onneksi koulussa ja työpaikoilla on aina jääkaappi eväiden säilytystä varten.

Tämä linssisalaatti on perusesimerkki salaatista jota usein syön. Linssi tai paputölkin saa noin 90snt hintaan, joten niitä myös käytetään! Itse keittämällä tietenkin vielä halvempaa ja myös tätä tulee jonkin verran tehtyä. 1 gogreenin linssipaketti kuitenkin täyttää mahaa kivasti ja on hyvä pohja salaatille. Yleensä salaattini koostuvat tyyliin

  • Jotain papua tai linssiä
  • Saalaattijämät ja sattumat jääkaapista
  • Jotain pähkinää- tai siementä
  • Jotain kastiketta

Ja tässä se jotain kastiketta on se juttu! Kuinka simppelistä ja tylsästä salaatista saa herkullisen lounaan ihan vaan yksinkertaisella salaatinkastikkeella. Pähkinät ja siemenet kivasti myös pehmenevät ja maustuvat tällä kastikkeella, ja salaatissa onkin yllättäen täysin uusia koostumuksia ja vivahteita!

Nuo salaatinjämät ja sattumat ovat taas aivan oma taiteenlajinsa. Ensimmäiseksi kaada joukkoon kaikki edellispäivän salaattisi. Hyviä ne vielä ovat. Sitten käydään läpi muut ainekset. Porkkna sopii salaattiin, varsinkin kun sen raastaa tai leikkaa mandoliinilla oikein ohueksi. Kun ne on käytetty, löytyy jostain varmaan yksinäinen omena. Aivan loistava lisä salaattiin! Pakkasesta hiukan hernemaissipaprikaa ja viimeiseksi vielä kukkakaalijämä ja ne kaksi yksinäistä uisekentelevaa suolakurkkua.

Mutta miten koostat salaatinkastikkeen?

Peruspohja koostuu:

  • Jotain öljyä. Käytän usein perus oliiviöljyä, mutta usein myös maustettua sellaista. Suosikki on rosmariinimaustettu oliiviöljy.
  • Sitrushedelmän mehua. Purista muutama rkl appelsiinista, sitruunasta, limestä, greipistä...
  • 1 valkosipulin kynsi
  • Mustapippuria ja ripaus suolaa
Kaada ainekset pieneen lasipurkkiin (säästä vaikka tyhjä pestopurkki!) ja ravista. Salaatinkastikkeesi on valmis käytettäväksi. Jos kuitenkin haluat pistää elämää hiukan risaseksi, jatka lukemista...

Makua tuomaan:

  • Pähkinä- tai siementahnaa. Lisää salaatinakstikkeeseesi hiukan tahinia tai maapähkinävoita?
  • Balsamicoa. Kokeile kookosbalsamicoa hifistelyyn!
  • Inkivääriä tai chiliä? Hienonna tai raasta potkua mukaan.
  • Maustetahnaa. Jokaisen jääkaapin perukoilta löytyy jokin maustetahnta jota ei ole muistanut käyttää. Mikäli se on vielä elossa, sipaise luskikan kärjellinen mukaan uuteen salaatinkastikkeeseesi. Minulta löytyy ainakin sitruunaruohotahnaa ja punaista currya. 
  • Makeaa? Hiukan hunajaa tai siirappia sopii aina joukkoon. 
Lopuksi:

  • Läträä kastikkeilla. Soijakastiketta tai tilkka öljyä aurinkokuivatuista tomaateista.
  • Mausta mausteilla. Paprijauhe ja juustokumina sopivat ainakin ihan mihin vaan!
  • Hifistele. Punnitse ja säästä kaupasta saa ihania maustettuja pähkinöitä. Oma suosikit ovat savupaprika-cashewit. Tomaattikurkkusalaatti muuttuu hetkessä herkuksi kun joukkoon heittää valmiiksi maustettuja pähkinöitä. 
Kastikkeen voi siis koostaa juuri siitä mitä kaapista löytyy. Purkkiin - ravistus ja valmis. Samaa kastiketta voi norottaa viikossa useamman salaatin päälle ja käyttää loput vaikka tofun marinointiin, pastakastikkeeseen tai kettoon, mikäli sitä sattuu tulemaan litratolkulla. 

Simppelistä ja tylsästä salaatista tulee herkullinen ja maukas! Tadaa!

Yksinkertainen Linssisalaatti Kastikkeella

Kourallinen salaattia
2 sellerin vartta
1tlk vihreitä linssejä
1 pieni tomaatti
5cm pätkä kurkkua
Hampunsiemeniä

Salaatinkastike joka koostui sitruunamehusta, mantelivoista, rosmariinioliiviöljystä, valkosipulista ja paprikajauheesta. 

Kasaa salaatti rasiaan niin, että laitat alle pähkinät ja siemenet, sitten muut raskaammat ainekset ja salaattilehdet päälle. Sitten viimeiseksi kaada salaattikastike. Näin kastike joutuu matkustamaan pohjalle kaikkien kerrosten läpi ja kaikkeen tarttuu hiukan makua. Kun salaatinlehdet ovat päällä, ja kumoat salaatin lautaselle, ne jäävät siististi alle ja muodostavat pedin muulle salaatille. Kuvassa salaatti tosin vielä ilman kastiketta, vaikka sen sinne hiukan myöhemmin kaadoinkin.

Hyvää lounasta!
1

Bataatti-Cashew Keitto




Bataattikeitto on tuttu juttu ja itsekin olen siitä tänne laittanut ainakin kaksi tai kolme ohjetta. Suosittelen kuitenkin testaamaan tätä simppeliä versiota pähkinöillä! Ideana sama kuin tässä tekemässäni keitossa, jättää kermat laittamatta ja pistää joukkoon hiukan pähkinöitä. Jos et voi syödä pähkinöitä mutta pinjansiemenet menee, käytän niitä. Kun olen tätä menetelmää alkanut käyttää keittojen tekoon, paluuta ei ole. Kyllähän lopputulos on kermaista ja täyteläistä sellaisenaankin, mutta cashewit tekee kyllä arjesta juhlaa niin monessa mielessä. Puhumattakaan terveellisyydestä ja mausta ennen kaikkea!

Vaikka pähkinät ovat kalliita, niitä ei tähän ohjeeseen loppujen lopuksi tarvita kovin paljon. 1.5dl tulee helposti jo yhdestä kauhallisesta. Ostan omat pähkinäni useimmiten cittarista, pähkinöiden irtomyynnistä. Kun kaikkien pähkinöiden hinta on noin 17e/kg, cashewpähkinöiden kohdalla tekee selvää voittoa!

Bataatti-Cashew Keitto

1 pieni bataatti
1-2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1.5dl cashewpähkinöitä
1rkl tahinia tai mantelivoita
2rkl appelsiinimehua
1 kasvisliemikuutio
1 rkl sitruunaoliiviöljyä
1 pkt marinoitua tofua
Persiljaa
Mustapippuria

Laita puolet pähkinöistä likoamaan. Keitä bataatti ja sipuli pehmeiksi. Kun ne kiehuvat, kuori valmiiksi valkosipuli, purista appelsiinimehu ja kuutioi tofu. Paista tofua ja loppuja pähkinöitä pannulla kunnes ne saavat pintaan väriä.

Kun bataatti on kypsää, kaada noin 5dl keittovedestä kasvisliemikuution päälle erilliseen kulhoon ja loput vedestä pois. Sekoita kasvisliemikuutio kuuman veden joukkoon ja odota hetki, kunnes se liukenee. Valuta pähkinät vedestä. Tein keiton blenderissä, mutta voit käyttää myös sauvasekoitinta. Lisää bataatin joukkoon kasvisliemi, valkosipuli, valutetut pähkinät, sitruunaoliiviöljy, mantelivoi ja appelsiinimehu. Soseuta ja lisää tarvittaessa nestettä.

Kun keitto on valmis, nostele lautasille ja kaada tofukuutiot päälle. Koristele persiljalla ja pyöräytä päälle mustapippuria. Tarjoile!


3

Superpuuro aamuun!



 Pahoittelen hiljaisuudesta. Reseptejä on kerääntynyt jemmaan sata, ja valkokuvia ruoista joiden ohjetta en enää muista on noin kolmesataa...

Nyt lähtee taas ja huomisesta alkaen olenkin jälleen työharjoittelussa. Tälläkertaa kotihoidon puolella. Tämän harkan meinaan hyödyntää myös blogin puolella ja viikottain on luvassa mukaan otettavia aamupala, lounas ja välipalavinkkejä oikein tehopakettina. Nyt kun arki tulee olemaan sitä työharjoittelu - kuntosali - työpaikka - muu elämä välillä ramppaamista.  Lisäksi kaverin kanssa sovimme, että nyt on tulossa herkuton huhtikuu, mikä tarkoittaa että sokeri, hunaja, taatelit yms. menevät pannaan. Erytrioli ja stevia ovat sallittuja, mikäli jotakin on aivan pakko makeuttaa.

Starttaanpa tämän yhdellä puurovinkillä. Olen puuroihmisiä ja tykkään ottaa evääni myös mukaan. Kotona aamulla ei ole nälkä, mutta ensimmäisen tunnin aikana teen kuolemaa. Puuro purkissa on siis vakiojuttu. Puuroni on yleensä kauraa, tattaria tai hirssiä. Joskus se on myös pelkkää chiaa ja marjoja. Nyt kuitenkin puuro joka pitää oikeasti nälkää hyvin ja sisältää hyviä hiilareita, kuituja, rasvoja, protskua ja makua! Chian käyttö tekee myös sellaisen tempun, että puurosta tulee määrällisesti runsasta, ja mahalle on siis myös paljon täytettä, mikä on ainakin minun mielestäni merkittävä juttu ruoassa.

Tämän on hyvä antaa tekeytyä yön yli joten pistä puuro illalla valmiiksi jääkaappiin.

Vink vink äiti, myös sulle tällaista töihin evääksi! 

Superpuuro aamuun!

0.5dl kaurahiutaleita
2rkl chia siemeniä
1rkl mantelijauhoa
1rkl vaniljaproteiinia*
Ripaus vaniljaa
Ripaus suolaa
Valitsemaasi nestettä **

Lisäksi 1-2dl marjoja 
1rkl kookoshiutaleita

Lisää halutessasi sattumia, kuten kuivattuja hedelmiä tai pähkinöitä

Mikäli tykkäät makeasta, voit lisätä mieleistäsi makeutusta joukkoon. Esimerkiksi kuivatut taatelit (jotka ovat huomattavasti edullisempia kuin tuoreet) turpoavat kivasti yön aikana nesteessä ja antavat luonnollista makeutta.

*käytin riisiprodea. Tämän voi myös korvata laittamalla toisen rkl mantelijauhoa tai vaikka kookosjauhoja
**Vettä, mantelimaitoa, soijamaitoa, kauramaitoa, riisimaitoa, hasselpähkinämaitoa, kookosmaitoa... mikä on suosikkisi? Minä käytin soijamaitoa + vettä, koska muuta ei ollut! Pähkinämaidot ovat toisaalta makunsa puolesta aivan ykkösiä tällaista tehdessä.



Lusikoi kaikki ainekset lasipurkkiin. Kaada nestettä niin että se on noin 2-3cm kuivien aineiden yläpuolella. Kansi päälle, tiukka ravistus ja jääkaappiin. Jos ennen nukkumaan menoa tai yöllisellä vessareissulla muistat, käy ravistamassa purkkia vielä kerran.

Aamulla kasaa marjat puuron päälle ja nappaa evääksi, tai kaada lautaselle marjojen kera, koristele kookoksella ja nauti. Marjat ja kookoshiutaleet voi myös illalla laittaa puuron sekaan, miten kukakin tykkää!




0

Viljaton Laskiaispulla!




Laskiaispullat ovat aivan ihania, eikö? Ovat ne minunkin mielestäni, mutta eivät ehkä sisällä ainesosia joita syön kovin innokkaana. Valkoista sokeria, vehnää... tiedättehän. Ei minulla ole mitään satunnaista herktutelua vastaan, ja jos makeaa tekee mieli, niin aito pulla on silloin tällöin mielestäni huomattavasti pienempi paha, kuin jatkuva irtokarkkien napostelu ja limujen juominen. Nyt kuitenkin halusin kokeilla reseptiä, joka olisi täysin viljaton. Sopii myös gluteenittomalle tai viljoja vältteleville.

Sain ohjeen ystävältäni, joka oli lukenut sen Hanna Skyttän blogista. Valitettavasti blogisivustoa en enää saa auki ja alkuperäistä reseptiä en päässyt katsomaan. Samasta syystä en tiedä myöskään muuta kuin ainesosat, ja sekoitusjärjestyksestä tai paistosta jouduin tekemään omat sovellutukset.

Alkuperäinen resepti käytti 3 kananmunaa ja eri proteiinijauhetta kuin minä, mutta itse korvasin munan no-egg jauheella ja proteiinina käytin Sunwarriorin vaniljaproteiinia.

Makeutukseen käytetään erytriolia, mitä on mielestäni hyvin pohdittu Elämäni Kunnossa - blogissa. Voit toki käyttää tilalla myös tavallista sokeria.

Täytyy sanoa, että näistä ei tullut tietenkään yhtä ilmavia ja pehemitä kuin oikeasta pullasta. Eikä tarkoitus varmasti olekaan. Rakenne oli huomattavasti tiiviimpi, mutta maku oli erinomainen, kardemumman ansioista myös pullamainen. Kuvassa pinta näyttää kuivalta, mutta sitä se ei todellakaan ollut, vaan yllättävän pehmeä ja herkullinen!

En olisi ikinä arvannut että näissä ei ole käytetty ollenkaan viljaa, sen verran ''leivosmainen'' suuntuntuma kuitenkin oli. Näillä voi hyvin siis tyydyttää laskiaispullahimonsa tai saada kaipaamaansa tunnelmaa. Mikä parasta, näitähän voi syödä vähän useammankin ilman jälkiturvotuksia ja huonoa omatuntoa!

Viljaton laskiaispulla

2dl mantelijauhoja
4rkl vaniljaproteiinijauhetta
4rkl psylliumjauhetta (alkuperäinen resepti huomauttaa että näiden pitää olla jauhetta, hiutaleet eivät käy)
2tl leivinjauhetta
1tl suolaa
2dl erytriolia
1rkl no-egg jauhetta + 3rkl kylmää vettä
2.5dl kiehuvaa vettä (jouduin käyttämään 3dl)
1-3tl kardemummaa

Tämä ohje on niin kuin itse sen tein, alkuperäisestä en siis tiedä.

Sekoita mantelijauho, vaniljaproteiinijauhe, psyllium, leivinjauhe, suola, kardemumma ja erytrioli keskenään. Sekoita no-egg jauhe ja kylmä vesi keskenään ja vatkaa hiukan, kunnes se on hiukan jähmeämpää, mutta ei kuitenkaan vielä vaahtoa.

Sekoita kuuma vesi ja no-egg seos kuiviin aineksiin. Jouduin lisäämään vettä enemmän kuin ohjeessa suositeltiin, sillä taikina oli aluksi liian murenevaa. Tämä voi johtua eri proteiinijauheesta tai no-egg jauheesta, josta ei tullut nestettä yhtä paljon kuin munista olisi voinut tulla.

Vaivaa massaa kunnes siihen alkaa muodostua hiukan sitkon tuntumaa, tämä on psylliumin ansiota. Tee taikinasta palloja leivinpaperille ja paista 200 asteessa kunnes pinta on saanut väriä. Itse käänsin pullat  kun huomasin että pohja on tummunut, mutta pinta ei vielä. Kun arvelin että pullat ovat valmiita, leikkasin yhden koepullan halki ja tarkistin sisustan. Suosittelen tätä keinoa, jos et ole aivan varma kypsyysasteesta.

Täytä mielesi mukaan, vatkatulla kookoskermalla, soijavaaholla, kreemillä?

Täytin nämä kookosvaahdolla, jonka sain jähmeäksi lisäämällä joukkoon 1 rkl vaniljaproteiinijauhetta. Lisäksi laitoin mansikka-chiasiemen hilloa ja maapähkinävoita.

Nauti!




0
Back to Top