Vegan Spinach Quiches


Minulla oli hiljattain syntymäpäivät ja eilen kävi muutama sukulainen kahvittelemassa. Leivoin kahta eri suolasta ja yhden makean kakun. Äiti oli tehnyt raparperipiirakan joten ruokaa oli juuri sopivasti. En halunnut mitään sen kummempaa, ja päätin että mitä tahansa leivon, niin se on sormin syötävää. Salaatit tai muut haarukat ja veitset vaativa ruoka oli siis pois laskuista. Tällaisia piirakoita on kätevä tarjota esimerkikisi valmistujaisissa tai rippijuhlissa. Koska nämä tarjotaan kylminä, ne voi valmistaa jääkaappiin odottamaan ajoissa.

Osta tai tee lempi piirakkapohjasi. Ostin ensin valmispohjan, mutta päädyin kuitenkin tekemään perus piirakkapohjan, johon sekoitin hiukan ruisjauhoja. Tärkeää on että tämä on helposti kaulittava melko ohueksi, sillä näin pikkuvuokien täyttö on helpointa. Ostin kaupasta pieniä alumiinisia piirakkavuokia, mutta myös muffinssivuoat käyvät mainiosti.

Vegan Spinach Quiches

Täyte

1/2prk Alpro soijajogurttia, maustamatonta
3/4prk tofutti tuorejuustoa, valkosipulilla ja yrteillä maustettua
1.5rkl perunajauhoja
2rkl ravintohiivahiutaleita
Mustapippuria

150g baby pinaatin lehtiä
 1/3 basilikapuska
runsas kourallinen tilliä
1 pieni puska rucolaa
Kourallinen persiljaa
Ruohosipulia
1dl vihreitä oliiveja

Vatkaa soijajogurtti, tuorejuusto ja perunajauho keskenään tasaiseksi. Myös käsipelin sekoittaminen onnistuu, mutta koska tofutin tuorejuusto on hiukan jähmeää, käytin mielummin vatkainta. Hienonna yrtit ja sekoita ne juusto-jogurtti seokseen. Sekoita myös ravintohiivahiutaleet, pilkotut oliivit ja mausta mustapippurilla.

Kaulitse taikina ja leikkaa siitä muotilla tai veitsellä pyöreitä, vuokiin sopivia paloja. Vuoraa vuoka taikinalla ja täytä se täytteellä. Paista 200 asteessa kunnes pinta on saanut hiukan väriä, ja taikina näyttää reunoilta kypsälle. Anna jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua.


4

Fresitasta Drinkkejä Kesään




Vietin perheeni naisten kanssa ihanaa vappubrunssia, johon kuului ruokaa, kakkua ja kesän raikkaita drinkkejä.
Kakuksi tein cashewpähkinöistä mangokakkua, joka oli hyvin moussemainen ja raikas. Päälle lusikoin rennosti yhden passioinin ja kasan vadelmia!

Koska olen ruokaihmisiä, vappubrunssi tietenkin pyöri myös ruoan ympärillä. Minulla ei ole tapana juoda kauheasti, eikä keskustaan meno isossa porukassa ole ensimmäisenä mielessä. Raikkaiden juomien kehittely, syöminen ja kuulumisten vaihtaminen rauhallisessa seurassa on taas vappu minun mieleeni. Söimme salaattia ja uunijuureksia ja jälkkäriksi kakkua. Seura oli hyvää ja ajanvietto sujui rennosti ja iloisena alusta loppuun. 

Drinkkejä en ole kauhesti ennen tehnyt, mutta yritin pitää mielessä minkälaisia itse joisin mielelläni. Kerron myös heti alkuun että minulla ei ole hajuakaan miten drinkkejä nimetään tai mitä ne muistuttavat sisällönsä puolesta. Nimesinkin ne seksikkäästi numeroiden ;) Sehä ei kuitenkaan ole pääideana, vaan inspiroitua väreistä, kesästä ja ehkä saada vinkkejä tuleviin kesän juhliin tai jopa ovella olevaan äitienpäivään? 

Pidän raikkaista mauista enkä innostu makeasta. Olen myös melko nirso drinkkien suhteen ja lämpenen hyvin hitaasti uudelle idealle, joten otin itsekkäästi ohjat käteeni ja tein juuri niistä aineksista joita voisin itse kuvitella tilaavani. Kun pitää ruokablogia saa onneksi päätösvallan makuratkaisuissa! Usein drinkkeihin laitetaan sokeria, mutta itse jätin sen vaiheen täysin väliin, fresitan ollessa makea ja mansikkainen jo itsessään. Sokeria voi toki jokainen lisätä oman makunsa mukaan. Tein kuusi erilaista kokeilua ja maistelimme kaikki kaikkia juomia. Oma suosikkini oli metsämansikkadrinkki, mutta jokaiselle taisi muodostua oma suosikki. Toiset olisivat kaivanneet lisää makeutta, mutta kun rinnalla syötiin makeaa raakakakkua, sokerin tarve katosi nopeasti ja raikas juoma täydensi kivasti kakun makeutta.

Jos olet viemässä tuliaisia vegaanille tai tiedät että seurueessa on mukana henkilö, joka välttelee eläinperäisiä tuotteita, fresita on yleensä aina turvallinen valinta. Itse en pidä makeasta, mutta kylmä lasillinen fresitaa toimii silti! Se ei ole liian makea ja siitä saa raikkaan drinkin vain muutamalla helpolla lisällä. Kun viet illan emännälle tai isännälle tuliaisia, kokeile kirjoittaa jokin raikas drinkki kortille ja kiinnittää se nauhalla pulloon. Viemisestä tulee hetkessä uniikki ja annat vaikutelman, että olet ajatellut asiaa ja panostanut tuliaiseesi. Syödessä ja juodessa tietenkin juteltiin myös näistä drinkeistä ja todettiinkin että mikäli haluaa fresitaa napata esimerkiksi äitienpäiväksi tai juhannukseen, se kannattaa hankkia hyvissä ajoin. On kuulemma käynyt niinkin että alkoon päästyään huomaa fresitahyllyn olevan tyhjä, jep suosittua!

Nyt drinkkeihin. Lähes kaikkiin halusin välttämättä laittaa minttua, sillä se on mielestäni numero yksi, mikä tulee raikkaaseen kesäjuomaan. Toinen on tietenkin sitruksiset maut ja jää! Kun tämän perusrakenteen pitää kasassa, ei voi mennä pieleen vaikka olisikin vähemmän kokenut baarimikko. Mintun rinnalle voit napata myös sitrunnamelissaa!

Lisää aina ensin muut ainekset ja täytä lasi viimeiseksi fresitalla. Maistelu on sallittua tekemisen aikana, jotta saat omaan makuun sopivan koostumuksen.


 Drinkki 1. 

1 limen mehu
Hiukan sitruunaa
Kourallinen tuoretta minttua
3cl vaaleaa rommia
Jäitä
Fresitaa

Purista limemehu ja sitruuna lasiin ja lisää joukkoon kourallinen minttua. Kaada jäitä niin paljon että lasi on melkein täynnä. Lisää rommi ja kaada lasi täyteen fresitasta. 



Drinkki 2.

1 limen mehu
4cl sourz applea
Jäitä 
Minttua
Fresitaa

Kaada lasi täyteen jäitä ja lisää minttu.. Lisää lime ja sourz apple ja anna niiden valua lasin pohjalle. Kaada lopuksi fresita päälle. Juoma kerrostui kauniisti vihreään ja punaiseen raitaan.


Drinkki 3.

1/2 sitruunan mehu
4cl vaaleaa rommia
Minttua
 Fresitaa

Sekoita ainekset ja koristele sitruunan kuorella!



 Drinkki 4.

3cl cointreauta
1 limen mehu
Maustettua vissyä
 1/2dl jäisiä vadelmia
Fresitaa

Purista lime lasiin ja lisää vadelmat, cointreau ja vissyä niin että vadelmat peittyvät. Kaada lasi täyteen fresitasta ja nauti.



Drinkki 5. 

3cl cointreauta
1dl jäisiä metsämansikoita
1/3 sitruunan mehu
1/3 limen mehu
Fresitaa

Lisää cointreau ja metsämansikat. Purista joukkoon vajaa puolikas sitruuna, ja limemehua. Lisää fresita!



Drinkku 6

1/2 dl jäisiä vadelmia
Vissyä
Minttua
hiukan sitruunaa ja limeä

Tästä tuli myös alkoholiton versio, sillä joukossa oli yksi vappua edellispäivänä hiukan rajummin juhlinut. Teemassa kuitenkin mukana!

En tosiaan ole ekspertti drinkeissä, mutta näistä tuli mukavan raikkaita! Vietä hauskaa ystäviesi kanssa ja kokeile erillaisia makuyhdistelmiä. Kun raaka'aineina on ainesosia joista itse pidät ja vahvaa alkoholia ei laita liikaa, pieleen ei oikein voi mennä! Jos kaikki muu epäonnistuu, nauti fresitasi sellaiseaan! Lisää ideoita löydät fresitan nettisivuilta tästä linkistä.

Hyvää kevättä!






















1

Vegan Yogurt With Probiotic Capsules




Maitoa en halua käyttää, mutta se ei tarkoita etteikö jogurtteja tekisi mieli! Onneksi vegejogurtit maistuvat niin paljon paremmalle kuin muistan maitojogurttien koskaan maistuneen. Olen joskus aiemminkin tehnyt pähkinä ja marjajogurtteja maitohappobakteeria apuna käyttäen. Yleensä päädyn ostamaan valmiin yosan kaupasta. Miinuspuoli itsetehdyssä on, että pitää muutaman päivän olla kärsivällinen ennen kuin saa maistaa. Onneksi odotus palkittiin ja tänään pääsin syömään tätä ihanan kermaista ja paksua jogurttia! Aamupala klo 5. Mustikka-chiavanukasta ja pähkinäjogurttia! Tästä on hyvä lähteä töihin.

Vegan Yogurt with Probiotic Capsules

3dl keitettyä vettä
1dl manteleita
0.5dl cashewpähkinöitä
2rkl kookosta, voit myös käyttää kookskermaa
Muutama taateli, hunajaa tai agavea makeutukseen
Voit myös käyttää steviatippoja *
1-2 maitohappobakteerikapselia
ripaus vaniljaa

Kaada pähkinät kulhoon ja lisää vettä. Anna liota ainakin tunnin verran, mielellään yön yli. Valuta sitten vesi pois ja keitä vesi jota käytät jogurtin teossa.

Puhdista myös purkki jossa aijot jogurttia säilyttää keitetyllä vedellä ennen kuin kaadat valmiin jogurtin siihen.

Blendaa keitetty vesi, pähkinät ja kookos sekä makeutus ja mausteet aivan tasaiseksi.  Lisää joukkoon 1-2 maitohappobakteerikapselin sisältöä ja sekoita vielä. Koostumus saa olla jo tässä vaiheessa paksuhkoa joten lisää pähkinöitä tai taateleita tarvittaessa. Kaada kannelliseen purkkiin ja anna olla muutama tunti huoneenlämmössä, siirrä sitten jääkaappiin. Jogurttisi on valmis 1-2 päivän sisällä.

*Käytin itse tähän erään steviatippoja. Koska en halunnut makeaa lopputulosta, vaan taittaa makua vaan hiukan. Mikäli olisin tekemässä jälkiruokamaisempaa jogurttia, käyttäisin ehdottomasti taateleita, hunajaa tai agavea.

Nauti!


0
Back to Top