RAW Caramel Sauce


 Ateenasta on kotiuduttu, koulu on aloitettu, taas käydään töissä. On sairastuttu syysflunssaan, siivottu kotia ja hukuttu koulukirjoihin. Jep. Arki alkaa! Arjesta kannattaa oppia nauttimaan, niin kaikki sujuu paljon mukavemmin. Olen itse syyllistynyt siihen, että olen mm. koulussa ollessa naama aivan vääränä ja suhtaudun toisinaan turhankin negatiivisesti annettuihin ryhmätöihin tai tehtäviin. Olen luonteeltani enemmän yksin opiskelija, ja lähiopetuksessa kärsivällisyys on aivan liian lyhyt. Mikäli asia on vähänkin sellaista, jonka (kuvittelen) voivani lukea itse, tai tenttiä kirjasta, en jaksa istua luennolla ja touhuan itsekseni kaikkea muuta. Ehkäpä tässä haaste itselleni ja itseni kehittämiselle! Tätä lukuunottamatta, olen todellinen arjen fani ja pidän rutiineista, jotka ovat ajan kanssa muodostuneet.

Nautin siitä, kun miehen kanssa menen aamuisin yhdessä kouluun. Istumme unisena junassa, kahvikupit kädessä. Vaikka emme edes juttelisi koko matkana mitään, aamu alkaa paremmin, kun molempien aikataulu osuu samaan junaan.
Nautin siitä, että äitini asuu niin lähellä minua. Arkitreffit koulupäivän päätteeksi onnistuvat lähes viikottain. Nautin ystävistäni ja heidän tapaamisesta. On ihanaa huomata että kun aikaa on mennyt eteenpäin, ympärillä on oikeasti välittäviä ihmisiä. Kaveripiiri on pienempi, mitä se joskus nuorempana oli, mutta ne ketä nykyään tapaan, on ja pysyvät!
Nautin tentteihin luvusta, (ainakin useimmiten) ja siitä tunteesta tentissä, kun pää on räjähtää tietoa ja se on valettava paperille niin nopeasti kuin vain pystyy.
Nautin siitä, kun illan päätteeksi katson jakson jotain hyvää sarjaa, kissat tunkevat syliini ja purisevat rauhoittavasti.

Tervetuloa arki!

Kirjoitin Vegaani Ateenassa postauksen, jossa kerroin vähän miten ruokapuoli hoituu reissussa. Päivitys tähän on varmaan tehtävä, sillä vegaani Ateenassa löytää nykyään useampaa vegemaitoa, tofua ja vegejuustojakin. Vegaani Ateenassa on siis hyvin helppoa ja mukavaa olla! Tässä haaveilen uudesta reissusta ennen ensi-kesää. Saa nähdä miten lomat, työ ja koulu (ja raha..) antavat periksi, mutta olisi ihanaa viettää pääsiäinen tänä vuonna Ateenan puolella.

Koska syysflunssa iski minuunkin, oli lohturuokaa valmistettava  ihan heti. Sen lisäksi että juon päivittäin kaikkia mahdollisia flunssajuomia ja popsin c-vitamiinia, sinkkiä ja paracetamolia kuin hullu puuroa, olen nauttinut usean taatelipaketin makeudesta ja ihanuudesta. Koska työpaikan lähellä olevassa Citymarketissa, ne maksavat euron vähemmän kuin omassa, haen ne luonnollisesti sieltä. Taateleista syntyy mitä ihanin kastike, jota voi syödä sellaisenaan, tai lisäillä mielensä mukaan melkein mihin vain.  Omasta mielestäni on kastike parasta banaanijäätelön päällä, mutta olempa joskus sipaissut sitä raakakakkujen väliin tai käyttänyt ihan vaan dippinä omenalohkoille! Ohjeesta tuolee pieni purkillinen.

RAW Caramel Sauce

2dl tuoreita taateleita *
0.5dl cashew-pähkinöitä **
1dl mantelimaitoa ***
1rkl sitruunamehua
Vanilja-tahnaa tai muuta vanilja-aromia
(1rkl maapähkinävoita)

Mittaa pähkinät ja kivettömät taatelit kulhoon ja peitä vedellä. Anna olla noin 10min. Valuta ylimääräinen vesi pois. Kaada ainekset blenderiin ja lisää vaniljamauste, sitruunamehu sekä maapähkinävoi, mikäli päätät käyttää sitä. Norota mantelimaitoa joukkoon ja anna pyöriä. Kun kaikki maito on käytetty, sekoita kunnes koostumus on aivan sielää. Säilytä kannellisessa purkissa jääkaapissa. Lasinen hillopurkki toimii tässä erinomaisesti. 

Nauti!

*Mikäli käytät kuivattuja taateleita, liota niitä ainakin 30min ennen käyttöä.
**Kokeile pähkinöiden tilalla hasselpähkinöitä, ja saat nutellamaisemman maun
***Mantelimaidon tilalla käy mikä tahansa kasvimaito, mutta suosittelen käyttämään pähkinämaitoja paremman maun saamiseksi. Kookosmaito on toinen suosikkini!

Hyvää syksyn alkua kaikille!



1

The BEST Vegan Chocolate Cake Ever!





Olen monta kertaa harjoitellut tätä kakkua, ja vihdoin koitti rippijuhlat joihin tämä pyydettiin. Tästä linkistä pääset reseptiin. Otsikko kertonee mitä mieltä olen tästä ohjeesta ja kakusta! Pohjan tein kirjan ohjeen mukaan, mutta täyte ja kuorrute on omaani. Täyte on linkin ohjeessa löytyvää vaaleaa kermatäytettä ja vadelmia. Tumma on vatkattua suklaaganachea. Pursottelin todella rennolla otteella, vähän sinnepäin. Kuten reunoista varmaan huomaakin. Kakusta tuli mukavan rosoinen ja rento. Tämä tosiaan syötiin käsistä, niin että kaikki vieraat eivät edes saaneet palaa. Onneksi tarjolla oli myös muita kakkuja, mutta tämä toimitti maidottoman kakun virkaa allergikoille ja meille.

Kyseessä on siis Emily Mainquistin resepti, Vegeherkkuja kirjasta. Olen varmaan aikaisemminkin hehkuttanut, mutta kerrotaanpa nyt uudestaan. Jos kaipaat pomminvarmaa jälkiruokakirjaa, itselle tai lahjaksi, niin tämä se on. Jokainen ohje on onnistunut ainakin täällä keittiössä, ja saanut ihan älyttömästi kehuja. Tässä linkissä kirjan ohjeen mukaan tehty porkkanakakku. Kirja sisältää myös gluteenittomia ohjeita ja muutaman raakaohjeen.

Kirjassa käytetään grammoja mittayksikkönä, joten elintarvikevaaka on hyvä olla. Lisäksi tässäkin ohjeessa käytetään no-egg jauhetta, mikä ei ehkä ole tavallinen ilmestys ihan jokaisen kaapissa. Kananmunan korvaaminen (tai vain reseptistä unohtaminen) on itselle jo tuttu juttu, mutta olen todennut tämän kananmunakorvikkeen käteväksi lisäksi. Paketti ei ole kovin kallis, ja säilyy kuivakaapissa. Suosittelisin tätä erityisesti, mikäli kananmunaton leivonta tuottaa päänvaivaa tai sen kokee haastavaksi. Jauhe kuohkeuttaa ja sitoo mukavasti, ja on helppo käyttää. Voisinpa kuvitella, että olisin ostanut paketin äitini kaappiin vegaanivuosien alkuaikoina helpottamaan ahdinkoa, kun ''tyttö ei syö enää mitään, ikinä ei voi enää leipoa'' ;)! Nykyään äiti on haka veganisoimaan kakkuja ja googlettamaan vegeohjeita. Toki äiti saat tämän no-egg paketin mikäli koet sen vielä tarpeelliseksi? No-egg jauhetta ostan yleensä Ruohonjuuresta, mutta myös punniste & säästä kaupassamme on tätä myynnissä.

Nyt tämä tyttö lähtee pakkaamaan matkalaukkuja ja matkaa aamulla kohti Ateenan aurinkoa. Instapäivityksiä luvassa :)

3
Back to Top