Merry Everything And Happy Always






Otsikkona toimii toivotus, jota ystäväni Natalia minulle joulukortissaan toivoi,  halausten ja joululahjojen saattelemana. Onneksi on ystäviä!

K&K toivottaa kaikille oikein ihanaa ja onnellista Joulua! Kuvissa paljastuksia siitä, mitä tekemistäni lahjapaketeista paljastuu illalla.  Kurkkaa ohje täältä. 

Hyvää Joulua!
2

Marsipaanitäytteiset taatelitryffelit


Suunnittelin tekeväni jouluksi erilaisia tryffeleitä ja raakasuklaata rasioihin. Ideahan on kaunis, mutta kun on töissä joka päivä ennen varsinaista joulua, ei kovin ihmeellisiä näperryksiä ehdi tekemään kaiken muun joulukokkailun lisäksi. Saanko esitellä todella yksinkertaisen ja todella herkullisen jouluherkun! Tarvitset kolme ainesosaa; taateleita, marsipaania ja suklaata. Kaikki ainekset löydät tavallisesta ruokakaupasta. Taatelit hevi-osastolta, suklaa karkkipuolelta ja marsipaani löytyy usein leivontakoristeiden rinnalta. Voit toki muokata ohjetta monimutkaisempaan suuntaan, mikäli niin haluat. Suklaan voi tehdä raakasuklaasta ja täytettä voi muokata mielensä mukaan. Marsipaanin tilalla voi käyttää mantelia, maapähkinävoita (!!!) tai vaikkapa kuivattua hedelmää. Kaikki on sallittua ja jokainen taateli voi olla erilainen.

Nämä taateliherkut on nopea ja helppo valmistaa ja ne maistuvat taivaalliselle! Mikäli vielä pohdit mitä nauttisit jouluiltana kahvin kanssa, tai mitä paketoisit yllätyslahjaksi, tässä se on!

Käytin tähän lidlistä löytämääni vegaanista marsipaanitankoa, jossa on päällä suklaakuorrutus. Myös tavallinen marsipaani käy. Kuorruta tummalla suklaalla ja tarjoile konvehtivuoasta.

Marsipaanitäytteiset taatelitryffelit

Tuoreita taateleita
Marsipaania
Suklaata

Laita sakset taatelin avoimesta päästä sisään, ja nappaa kivi pois. Pyörittele marsipaani pitkulaiseksi käsien välissä ja sujauta kiven kokoinen pala reiästä. Sulata suklaa vesihauteessa. Tökkää pieni haarukka taateliin ja pyörittele sitä suklaassa kunnes se on kokonaan katettu. Siirrä leivinpaperille jääkaappin jähmettymään.

Mikäli haluat päästä vieläkin helpommalla, aseta täytetty taateli kaksinkertaiseen konvehtivuokaan ja lusikoi suklaata päälle. Anna jähmettyä. Näin syntyvät toisessa kuvassa näkyvät kupit, joiden valmistaminen on vielä nopeampaa ja vähemmän sotkuisempaa. Täydellistä kiireisiin joulupäiviin!

Päälle voit halutessasi ripotella vaikkapa kookoshiutaleita tai mantelirouhetta.
Säilytä jääkaapissa.

Enää pari päivää jouluun! 




6

RAW. Joulupöydän suklaapalat


Kuinka suuremmin voi mokata, kun pitää älytöntä hiljaisuutta näin joulun alla, jolloin hyville ohjeille ja lahjaideoille on kysyntää? Olkoot blogini teema ennen joulua sitten ''viimehetken ideat'' sillä jouluhan on todella lähellä! En ole myöskään ehtinyt lukemaan muita ruokablogeja niin paljon kuin olisin halunnut, mutta tämän meinaan ottaa viikonloppuna kiinni. Tammikuu näyttää kalenterissa hyvälle, sitä odotellaan! Ennen joulua on kuitenkin luvassa myös niitä viimehetken ideoita, sillä minulla on mahtavia ajatuksia, mitä joulupöydässä tai uutena vuotena voisi tarjota!

Hiljaisuuden syynä on se sama ja ainainen, mistä olen täällä muutaman kerran ennenkin maininnut. Pimeys ja väsymys. Toki työharjoittelun ja normityön samanaikainen suorittaminen on myös vaatinut veronsa. Viimeistä viikkoa kuitenkin mennään ja sitten voi hetkeksi jopa hengätää. Ehkä jopa yrittää saada liikuntarytmistä kiinni. Tämä viikko sisältää runsaasti leipomista, joten pimeässä valokuvaamista joutuu toden teolla harjoittelemaan. Täytyy vain ihailla kanssabloggaajien taitoja, sillä vaikka en ole ehtinyt postauksia lukemaan, bloglovinin kautta selaan ainakin otsikot ja kuvat päivittäin. Lunnonvaloa ei juuri ole, mutta silti siellä virtaa mitä upeimpia kuvia.

Raakaleivonnaiset näkyvät perinteisesti terveysblogeissa, mutta entistä enemmä myös tavallisissa lihaa maitoa ja kermaa -ruokablogeissa. Uskoisin että raakakakku löytyy tänä jouluna entistä useammasta pöydästä. Raakakakkujen teko voi olla toisinaan monivaiheista ja vaatia hiukan järeämpiä keittiövälineitä. Toki pohjan rouhiminen onnistuu myös veitsellä ja pähkinöiden jauhaminen kärsivällisyydellä ja sauvasekoittimella. Mielestäni pähkinöiden hienontaminen on mukavaa ruoanlaittopuuhaa, siinä missä muukin.  Ennen kaikkea, lopputulos on vaivan arvoista ja työvaiheita ei loppujen lopuksi ole enemmän kuin tavallisten kakkujen teossa.

Halusin kuitenkin kehittää helposti lähestyttävän raakaherkun, jota voi tehdä ilman sen suurempia välineitä ja vaivaa. Kaikki ainekset löytyvät suuremmista, tavallisista ruokakaupoista. Nämä suklaapalat sulavat suussa ja ne on todella helppo valmistaa. Tarjoile jouluna vahvan kahvin kanssa jälkiruokana, tai nauti jouluaamuna riisipuuron jälkeen. Tällaisia raakaherkkuja on myös helppo pakastaa, mikäli näitä haluaa nauttia pala kerrallaan myös myöhemmin.

Kaakaovoin tilalla voi laittaa kookosöljyä ja maapähkinävoin tilalle mitä tahansa muuta pähkinävoita, mikäli niin haluat. Kun säilytät kookosmaitotölkkiä jääkaapissa, kookoskerma jähmettyy päälle, jolloin voit käyttää sen. Käytin ohjeessa tuoreita taateleita. Voit hienontaa ne massan mukana tehosekoittimessa. Mikäli sekoitat vatkaimella,pilko taatelit sattumina joukkoon.

Joulupöydän Suklaapalat

1dl kookosöljyä
0.5dl kaakaovoita
0.5dl hunajaa tai agavesiirappia
1.5dl kookoskermaa
0.5dl maapähkinävoita

1tl piparimaustetta
0.5tl kardemummaa
ripaus chiliä
0.5dl + 2rkl kaakaojauhetta

1dl appelsiinimehua
6 taatelia
3rkl goji marjoja

Sulata kookosöljy, kaakaovoi, maapähkinävoi ja hunaja kattilassa miedolla lämmöllä. Mikäli käytät tehosekoitinta, sekoita kaikki ainekset gojimarjoja lukuunottamatta tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon lopuksi marjat ja kaada silikonivuokaan tai kelmulla päällystettyyn kovaan vuokaan. Muuten yhdistä ainekset vatkaimella, yhdistä ainekset ja lsiää lopuksi pilkotut taatelit ja goji marjat. 

Anna jähmettyä yön yli ja tarjoile. Pilko kuumassa vedessä kastetulla terävällä veitsellä, niin jäljestä tulee siisti. Myös pintaa voi tasoittaa kuumalla veitsellä, joten älä murehdi vaikka siinä olisi hiukan rosoisuutta tai painaumia käsittelyn jäljiltä.

Hyvää joulun odotusta ja tervetuloa uusille lukijoille :)
6
Back to Top