Maissiletut ja Salsa


Heippa taas pitkästä aikaa, ja tervetuloa uusille lukijoille.

Viikkoon on mahtunut kaikenlaista. Olen työharjoittelussa tällä hetkellä Kätilöopistolla, mikä tarkoittaa myös monenlaisia työvuoroja. Unirytmi on siis aivan sekaisin, ja lisäksi viisaudenhammas meni ja tulehtui. Yöt ovat olleet siis hieman katkonaisia joko työvuorojen tai hammaskipujen takia. Särkylääkkeitä menee jatkuvalla syötöllä ja nyt sain päälle vielä antibiootit rauhoittamaan tilannetta. Toivotaan että ne purevat pian, sillä kovin montaa yötä en haluaisi enää kukkua. Ennen hampaat eivät tällä tavoin ole vaivanneet joten ymmärrän paljon paremmin, kun kerrotaan että viisurit voivat todella olla kipeitä! Toivottavasti ne loput sieltä eivät koskaan kasva,vaikka tämänpäiväinen röntgenkuva kertoi vähän muuta. 

Työvuorot vievät aikansa ja ruokapuoli on pysynyt melko simppelinä. Kaipaan useimmiten jotain täyttävää ja nopeaa, sillä välipalat tahtovat unohtua. Puuroa olen syönyt enemmän kuin aikoihin, osittain myös siksi että sitä ei tarvitse juurikaan pureskella. Tänään on aamupäivä ollut vapaata, ennen kuin suuntaan kohti toista ja oikeaa työtäni. Hammaslääkärikeikan jälkeen kaivoin jauhot ja pannun esille. Nyt syödään suolaisia lettuja!

Kikhernejauho eli gramjauho on vakkari kaapissa ja siitä syntyy vaikkapa suolaiset kikherneletut. Nyt jalostin ohjetta hiukan ja tein maissilettuja ja salsaa, kaapista löytyvistä aineksista. Kuvassa olevien lettujen paistoon en ole käyttänyt yhtään öljyä, olen paistanut ne vain kuumalla pannulla. Tässä onkin yksi suosikkiominaisuuteni gramjauhossa. Uskallan myös väittää, että nämä ovat täyttäväksi väliapalaksi melko terveelisiä!

Tekemässäni salsassa on tomaattia, paprikaa, maissia, aurinkokuivattua tomaattia ja avocado. Mausteeksi puristin sitruunamehua ja mustapippuria. Simppliä mutta hyvää! Vastaavia olen tehnyt useaan otteeseen ja pidän niistä todella kovasti! Vatsa tulee mukavasti täyteen ja aikaa ei kulu kovin paljoa. 

Tällaiset letut teen usein käyttämällä vain tehosekoitinta, sen helppouden vuoksi. Toki ainekset voi sekoittaa myös käsin, tai esimerkiksi vatkaimella.

Suolaiset Maissiletut

2.5dl gramjauhoja
0.5dl polentaa
1dl soijajogurttia
1dl säilyke- tai pakastemaissia
1rkl oliiviöljyä
2dl vettä
2rkl ravintohiivahiutaleita
1 valkosipulin kynsi
1/2tl paprikajauhetta
Mustapippuria ja ruususuolaa

Kaada tehosekoittimeen ensin nesteet ja sitten kuivat ainekset, mutta älä laita maissia vielä. Sekoita kaikki tasaiseksi ja lisää lopuksi maissi. Anna pyöriä parin sekunnin ajan. Kaada kuumalle pannulle ja odota kunnes pinta kypsyy kunnolla, käännä vasta sitten. Paista molemmin puolin ja tarjoile salsan tai muun lisukkeen kera.

Nauti!

5 kommenttia

  1. Herkulliselle näyttää! Mutta osaatko kertoa, mistä polentaa saisi?

    VastaaPoista
  2. Kiitoa :) Ostan omani ihan citymarketista. Sellaisia keltaisia pieniä muruja, maissijauhoa siis tavallaan. Sieltä osastolta mistä löytyy couscous, riisit jne

    VastaaPoista
  3. Nam, hyvän kuuloinen ohje! Ja tyylikkäät kuvat :)

    VastaaPoista
  4. Autsi, viisaudenhampaan tulehtuminen ei kuulosta lainkaan mukavalta! Toivottavasti kohta helpottaa muutkin kiireet ja unirytmi tasaantuu niin ehtii ja jaksaa vähän nauttia myös elämästä...

    Nämä lettuset näyttävät mukavan tuhdeille ja sellaisille leikattavan jämäköille, varmaan hyvä alusta myös tuollaisille herkullisille lisukkeille kuten itsetehty salsa. Maissia tulee käytettyä kyllä tosi vähän ruoanlaitossa, eilen tosin laitoin linssipyöryköihin maissijauhoa sitomaan ja tykkäsin kyllä mausta! Olen myös edellisen postauksen kanssa niin samaa mieltä siitä, miten edukasta hyvä kasvisruoka voikaan olla. Eritoten juuri linssit menevät kärkeen edullisuus-, terveellisyys- ja herkullisuusnäkökulmien optimoinnissa yhtäaikaisesti :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top