Elovena Mustikkapuuro Cashew-kermalla




Blogini on mukana Indiedaysin ja Elovenan (klik klik) yhteisessä kampanjassa. Mahtavaa, eikö? Ideana on kehitellä erilaisia puuro-ohjeita aamupalasta iltapalaan. Sehän minullle sopi, sillä puuro kyllä uppoaa tässä kodissa.

Olen pienestä pitäen syönyt puuroa mielelläni. Tai ainakin itse väitän näin, vaikka äitini voi toki olla eri mieltä. Pienenä muistan, että äitini teki minun silmiini täydellistä kaurapuuroa. Muiden kotona puuron syöminen aiheutti taas suurta ahdistusta. Luonnollisesti lapsena vain yhdellä tavalla tehty puuro oli syömäkelpoista, ja kukaan muu ei tähän pystynyt. Myöhemmin opin äitini puuron salaisuuden ja sen, miksi monen muun tekemä puuro oli mielestäni aivan järkyttävää. Äiti teki puuron maitoon, kun taas moni muu keitti sen vain veteen. Vaikka en enää lehmänmaitoa juo, niin kasvismaitoon tehty puuro maistuu silti taivaalliselle. Puuron päälle voi kaataa pähkinämaitoa, jolloin se saavuttaa silmissäni täysin uudet ulottuvuudet! Nykyään teen itse puurot usein veteen, tai osittain kasvismaitoon. Kun lisukkeet valitsee oikein, lopputulos on mahtava molemmin tavoin.

Puuro on osana arkea siinä missä muukin ruoka. Erityisesti vapaa-aamuisin tulee tehtyä puuroa. Kun koulussa on enemmän aamutunteja (läsnäoloa vaativia), otan mielelläni aamupalan mukaan. Tällöin se on usein joko smoothie ja tuorepuuro, jonka sitten tyhjennän ensimmäisen tunnin aikana. Nautin puuroni melkein missä muodossa tahansa, mitä nyt margariinisilmästä en juurikaan välitä. Myös mies syö puuroa mielellään, kunhan siinä on tarpeeksi lisukkeita. Mustikkapuuro uppoaa nopeasti, mutta perus kaurahiutale on liian tylsää. Olen itse hyvin samoilla linjoilla, ja siksipä uusien ja erilaisten ohjeiden kehittely sopii meille molemmille.

Puuro on mielestäni nostanut kivasti päätään ja se ei nykyään ole vain sitä edullista ja nopeaa ruokaa. Se on tämän lisäksi myös terveellistä, monipuolista ja täyttävää. Puurohylly on kaupoissa nykyään mahtava ja jokaisen keittiöön istuu takuulla joku ohje.

Tällä hetkellä, kun terveellisyys on se juttu, erilaisiin puuroihin tartutaan innolla. Se näkyy ainakin hyvin blogimaailmassa sekä valikoiman kasvuna. Kaura tuntuu olevan se suosituin vaihtoehto, samalla luonnollisesti myös perinteisin.  Nykyään myös erikoisruokavalioita on selkeästi enemmän, ja ihmisillä on mahdollisuus tehdä valintoja, jotka sopivat juuri omaan suuhun (ja vatsaan). Onko se vain minun pakkomielteeni kauraan, vai olenko ainut josta tuntuu, että kaura istuu aika moneen ruokavalioon ongelmitta? Itse nautin kaurapuuroa ylivoimaisesti useimmiten. Myös tattari, hirssi tai riisipuuro toisaalta maistuvat mielestäni erinomaiselle.

Oma puuroinnostukseni nosti päätä viime kuukauden aikana, ja toki tällä kampanjalla oli siinä osansa. Olen myös juossut työharjoittelun, koulun, työn ja kodin välillä. Erityisesti yövuoroissa söin yhden jos toisenkin puuroannoksen. Yövuoron jälkeen ennen nukkumaan menoa, arvatkaa vaan mitä minä himoitsin? No sitä puuroa. Hyvä lisä tähän kaikkeen oli luonnollisesti myös viisaudenhampaan kasvu, jolloin puuro oli sitä miellyttävintä ruokaa pureskella. Kuten sanoin, olen aika innoissani puuroista.

Kuvassa oleva puuro on mustikkapuuroa cashewpähkinä kermalla. Tämä on todella täyttävä annos kerman ansioista ja söinkin tämän koulupäivän päätteeksi suuremapaan nälkään. Tämä on ehkä tyypillisin himoitsemani puuroannos, kun verensokerit ovat matalalla ja aikaa on vähän. Cashewkerma on yksi suurinta herkkuani ja sen, kauran ja mustikoiden trio on kerrassaan lyömätön! 

Ohjeeseen käytin Elovenan Luomu kaurahiutaleita. Ne valmistuvat nopeasti ja ovat mielestäni todella hyvän makuisia. Mikäli olet puuron mikrottaja, näillä hiutaleilla syntyy myös mikrossa hyvä puuro nopeasti. Testattu on!

Mustikkapuuro Cashew kermalla

2dl mustikoita
2.5dl vettä
2tl kookosöljyä
Halutessasi ripaus suolaa

Cashew kermaan:

1dl cashew pähkinöitä
1/4tl vanilja-aromia 
1-2dl vettä.

Laita cashew pähkinät likoon runsaaseen veteen. Voit tehdä kermaa myös enemmän kerrallaan ja säästää loput myöhempää käyttöä varten. Tällöin tee tupla, tai kolminkertainen annos. Mikäli muistat, voit myös laittaa pähkinät likoamaan jo monta tuntia etukäteen, jolloin niitä on helpompi käsitellä tehosekoittimessa.

Kaada kaurahiutaleet ja vesi kattillaan. Sekoittele keskilämmöllä, kunnes vesi alkaa olla imeytynyt puuroon.Lisää joukkoon öljy ja puolet musikoista. Sekoittele kunnes mustikat ovat värjänneet puuron kauniin liilaksi. Nosta pois levyltä.

Kaada pähkinät, vanilja-aromi ja 1dl vettä tehosekoittimeen. Anna pyöriä täydellä teholla ja lisää vettä tarvittaessa. Kerma on valmista, kun se on valkoista ja paksua. Koostumus toki riippuu veden määrästä

Lusikoi puuro lautaselle ja kaada kerma päälle. Lisää loput mustikoista ja koristle halutessasi myös pähkinöillä.

Nauti!

Aikaisemmin postaamani puuro-ohjeet löytyvät tämän linkin takaa.

Lisää puuroreseptejä on tulossa ensi viikolla, joten stay tuned! Sillä välin kannattaa käydä kurkkaamassa muiden tekemiä ohjeita ja osallistumalla kilpailuun, kommentoimalla omaa suosikkireseptiä. Palkinnoksi on luvassa runsas Elovena- tuotepaketti sekä Iittalan Elovena-aiheinen muki! Tästä klikkaamalla pääset sivulle.




6 kommenttia

  1. Puuro on ihanaa! Yksi puurofani siis ainakin ilmoittautuu :) Toi on jännä, miten suuri ero puuroon heti tulee, jos käyttää nesteenä (kasvi)maitoa vai vettä. Useimmiten keittelen puuroni kasvimaidon ja veden sekoitukseen. Tuo sinun mustikkapuurosi näyttää ihanan pehmeältä! Cashewkerma varmasti kruunaa kokonaisuuden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on! Mäkin teen usein sekoitusta, koska noh...siinähän säästää ainakin desin verran = rahaa pankkiin! hehe. Kiitos, kannattaa testata cashewkermalla joskus isompaan nälkään ;)

      Poista
  2. Puuro on ihanaa! Pitääkin kokeilla tota mustikkapuuroa!
    Mistä Liisa ostat pähkinät? Ostatko irtomyynnistä vai valmiiksi pakattuina, isoina erinä? Ja missä ihmeessä tuoretaateleita kuuluu säilyttää? Laitoin ne jääkaappiin ja parissa päivässä mulla oli käyneitä taateleita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Mä ostan pähkinät yleensä cittarista. Niiden oma k tuotemerkki myy ainakin cashew pähkinät halvemmalla kuin muualla. Kilohinta oli jotain 14-15e. Lidlissä kannattaa kytätä tarjouksia myös. S kaupataan käyn harvoin, niiden hintoja en ole vielä vertailllut :) tTuoretaatelit säilyvät ainakin minulla jääkaapissa. Olisko ollut että sulla oli vähän huono rasiayksilö sattumalta?

      Poista
  3. Vaikuttaa hyvältä! Minkähänlaista vanilja-aromia käytät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Käytän oikeastaan sitä vanilja-aromia mitä minulla milläkin hetkellä on käsillä. Useimmiten kuitenkin Dr.Oetkerin aromeja tulee käytettyä.

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top