Herkullista Pääsiäissuklaata - Cashew-Kookos & Manteli-Aprikoosi (R, Gf, V)


Tänään kävin pyörähtämässä Messukeskuksen Kevätmessuilla, ja erityisesi Lähiruoka & Luomu puolella. Messuilla tapasin ihanan Feel Good Kitchenin Ainon, jonka kanssa kyllä riitti juttua vaikka mistä! On mahtavaa tavata samanhenkisiä ja inspiroivia ihmisiä. Jännitän joskus uusein ihmisten tapaamisia, mutta kuten tälläkin kertaa, jännitys osoittautui ihan turhaksi.  Kiitos Aino seurasta, pidetäänhän yhteyttä!

Pääsiäinen on viikon päästä, ja silloin jos milloin kuuluu ainakin pari palaa suklaata syödä. Tein hiljattain tämän minttu-suklaakakun pääsiäistarjoiluja ajatellen. Kakku oli samaan aikaan raikas ja pehmeä, pohjalla täyteläinen suklaakerros. Se nousi kyllä kertaheitolla suosikikseni raakakakkujen maailmassa. Pääsiäispöytään sopivat varmasti myös nämä suklaataatelit. 

Kun istutaan alas syömään pidemmän kaavan mukaan, myös vegejuustot kannattaa pitää mielessä. Esimerkiksi tämä mantelijuusto ja tämä mausteinen maapähkinäjuusto sopii loistavasti jälkiruoaksi tai alkupalaksi. Myös maidotonta ruokavaliota noudattava voi nauttia juustoista, muiden popsiessa omia home- ja vuohenjuustojaan. 

Olen muutaman kerran maininnut, että en tykkää laittaa kovin paljon kaakaovoita, sillä siinä on tunkkainen maku. Ostin kokeiluun puhdistamon kaakaovoita, instagramin reseptikilpailun innoittamana. Olin elänyt siinä uskossa, että kaakaovoiden välillä ei niiin suuria eroja ole, ja vaikka olisikin, niin minä en niitä huomaisi. Kuinka väärässä olikaan! Puhdistamon kaakaovoista puuttuu kokonaan se inhoamani tunkkaisuus ja niin tuoksu kuin makukin on kermainen ja täyteläinen. Ehkä tämä selittääkin sen, miksi aiemmin tekemäni minttusuklaakakku ja nyt nämä suklaat ovat parhaita ikinä! Taidan jatkossakin pysyä tämän tuotteen käyttäjänä. Kyseessä ei siis tämäkään ole yhteistyöpostaus, eli tämä on täysin omilla rahoillani ostama tuote ja oma kokemukseni.

Onko teillä suosikkimerkkejä tai hyviä vinkkejä kaakaotuotteissa?


Halusin tehdä jotakin suklaaherkkua, pääsiäisteemaa silmällä pitäen. Päädyin tekemään kahta erilaista herkkua. Mantelin ja aprikoosin yhdistelmä on aina taattu, joten tein suklaakuppeja, joiden sisällä on pallo aprikooseista ja manteleista. Täytteeseen lisäsin myös hiukan amarettoa, koska minä ainakin yhdistän pääsiäiseen mämmin jossa on tilkka amarettoa, sen vaniljakastikkeen lisäksi. 

Kookos-cashew pallot onnistuivat paremmin kuin uskoinkaan! Ostin vahingossa suolattuja ja paahdettuja cashewpähkinöitä tavallisten sijaan. Ajattelin että jos suolapähkinät toimivat snickers-kakussa, niin toimivat varmasti myös tässä. Oikeassa olin! Makean agaven ja suolaisen pähkinän yhdistelmä oli taivaallinen. Siis niin hyvää, että en keksi sanojakaan tarpeeksi korostamaan tätä! Voit käyttää tässä myös itse paahdettuja pähkinöitä, jolloin voit halutessasi laittaa vähemmän suolaa kuin valmiiksi suolatuissa on.

Suklaan teko on aina pientä mökerrystä ja se näkyy ainakin minulla myös keittiössä. Voit tehdä nämä myös siistimmin ja helpommin, mikäli et jaksa pallojen pyörittelyä ja suklaassa dippailua. Tällöin voit vain hienontaa täytteet, sekoittaa ne suklaamassan joukkoon ja valaa muotteihin. Suklaasta tulee rouheinen ja se on täynnä ihania sattumia!

Minua ei pieni väkerrys haittaa, joten tein herkut hiukan pidemmän kaavan kautta. Pyörittelin molemmat massat palloiksi ja kastoin suklaaseen. Keittiö tosin oli myös sen näköinen...


Suklaapohja

1dl kaakaovoita
1dl kookosöljyä
0.5dl agavea tai hunajaa
1dl raakakaakaojauhetta
1/2tl vanilja-aromia
(1rkl tocoa ja 2tl lesitiiniä)

Aprikoosi-mantelikupit

1dl pehmeitä kuivattuja aprikooseja
1dl manteleita
(1rkl amarettoa)

Kookos-cashewpallot

1dl kookoshiutaleita
1dl paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä
2rkl agavea tai hunajaa
(2 tuoretta taatelia)


Sekoita tehosekoittimessa aprkoosit,  manteli ja amaretto. Sekoita niin pitkään, kunnes aprikoosit ovat aivan mössöä ja massasta voi pyörittää palloja. Pyörittele massa noin kymmeneksi palloksi ja siirrä lautasella pakastimeen odottamaan.

Valmista kookos-cashewpallot samoin, tehosekoittimessa hienontaen. Mikäli sinulla on tehokas tehosekoitin tai sauvasekoitin, et välttämättä tarvitse taateleita joukkoon. Jos tehosekoitin on kuitenkin vähemmän tehokas, etkä saa massasta aivan tahmaista ja takertuvaa, taatelit toimivat hyvin rakenteensa ansioista. Pyörittele kymmeneksi palloksi ja siirrä pakkaseen noin 5min ajaksi. Kylmiä palloja on helpompi kuorruttaa suklaalla. 

Valmista suklaa kuumentamalla aineksia kattilassa, hyvin miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Sekoita jatkuvasti, käytän itse sekoittamiseen vispilää. Kun massa on sulaa, siirrä se pois lämmöltä ja anna jäähtyä hetki välillä sekoittaen.

Voit tehdä suklaat kahdella tapaa. Voit asettaa pallon vuokaan ja kaataa päälle suklaata, kunnes pallo peittyy. Tämä on ehdottomasti nopeampi ja siistimpi tapa. Jos käytät paperisia irtovuokia, laita kaksi vuokaa sisäkkäin. Toinen vaihtoehto on pyöritellä palloja suklaassa. Tätä kannattaa tehdä useamman kerroksen verran, välillä pakkasessa jähmettäen. Hitaampaa, mutta pallot ovat kyllä supersöpöjä. 

Kun pallot ja kupit ovat hiukan jähmettyneet, koristele ne hampunsiemenillä ja kookoshiutaleilla. Hienojakoinen kookos toimii tässä parhaiten. Anna jähmettyä yön yli jääkaapissa ja nauti vahvan kahvin kanssa. Hyvää pääsiäisen odotusta!

Oletteko jo suunnitelleet, mitä pääsiäisenä syödään?


5 kommenttia

  1. Vaikuttaa ihan superherkulliselta :)
    Pitää kyllä ehdottomasti kokeilla, etenki mielikuvituksen makuhermoja hivelee nuo kookos-cashewpallot. Näyttävätkin vielä tosi näteiltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis niitä ainakin kannattaa testata! Pitää varmaan tehdä itsekin uusi erä, se suolapähkinä-ostovahinko saa toistua :D

      Poista
  2. Voi jösseeees tuo suklaan ja suolattujen cashewien ja kookoshiutaleitten yhdistelmä!! Mulle heti nyt kiitos plz.Mulla on pääsiäismenu vielä vähän hakusessa, jotain suklaista pitää kyllä tehä tottakai. Oon yleensä ollut jostain syystä se meidän perheen jälkkärivastaava :D Ehkä kokeilen jotain näistä tällä kertaa, hmm...

    Ja ps. oli kyl tosi hauska, et tavattiin ja todellakin nähään pian uusiksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaa kyllä kuuluu pääsiäiseen, mutta toisin kuin jouluna, pääsiäissuklaa saa mun mielestä olla raikkaampi ja kevyempi. Juurikin tällaiset täytesuklaat maistuvat (tai ööö esim. raw bounty??) ja muut raikkailla mauilla kyllästetyt herkut. Mäkin ne jälkiruoat yleensä teen, mutta onneksi mun äitii on tosi hyvä vegekokki myös.

      Poista
  3. Tein aprikoosi-mantelipalloja, aivan ihania!! Varsinkin jääkaapissa yön yli seisottuaan :) kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top