Kasvisruokaa ja Kokkivideoita - Hälsans Kök Haaste


Jokunen aika sitten kävin tekemässä jotain, mitä en ole koskaan ennen tehnyt. Nimittäin kokkaamassa, samalla kun koko homma kuvattiin videolle. Olen universumin jäisin esiintyjä kameralle kuin kameralle, mutta sitten tuli päivä, kun huomasin suuntaavani kohti kuvauskeittiötä. Olen mukana Indiedaysin ja Hälsans Kökin yhteisessä kampanjassa, jossa kehittelin ohjeita muille bloggaajille sekä myös videolla kokattavaksi.

Kampanjan ideana on, että bloggaajat lähtevät kokeilemaan kasvisruokia helpoilla ja terveellisillä Hälsans Kök tuotteilla. Minun lisäkseni myös Kulinaari blogin Kimmo on mukana kehittämässä reseptejä omalle tiimilleen. Kymmenen bloggaajaa lähtee testaamaan Hälsans Kökin tuotteilla terveellisen ja maistuvan kasvisruoan kokkaamista. Haaste kestää neljä viikkoa ja sen tarkoituksena on oppia lisäämään kasvisruoan määrää omassa ruokavaliossa. Aika hyvän kuulonen juttu minun mielestäni!


Minun tiimiini kuuluu Mami Go Go blogin Minttu, joka esiintyy kanssani myös videoilla.  Minttu kokkasi pasteijoita quinoa ja kasviskebab täytteellä. Resepti onkin jo luettavissa hänen blogistaan. Lisäksi mukana on Weera Bettina joka valmistaa soijarouheesta Shepard's Pien. Are you feeling fashionable? blogin Nadja testaa miten nugetit toimivat tzatzikin ja uunijuuresten lisukkeena ja Just my imagination blogin Janni sai reseptikseen ruokaisan salaatin falafeleista ja curry-kukkakaalista.  

Ja toiselle tiimille ohjeita kehittää Kimmo. Kimmon kanssa videolla esiintyi Maria At Maria's blogista. Lisäksi tiimiin kuuluu Rillan koti, Hetkiä ja Life of Silja.


Miltä sitten tuntui olla kuvattavana? Olin melko varma, että saan myöhemmin hävetä silmät päästäni ja minua ei erota jääpalikasta, mutta voin sanoa yllättyneeni positiivisesti. Kuvaustilanne ei ollutkaan niin pelottava kuin etukäteen jännitin ja videosta tulikin hyvän editoinnin jälkeen aika kiva! Vaikka kameran edessä olemisesta kokemusta ei juuri ole, niin täytyy myöntää että koko homma sujui mukavasti ja kokkaaminen oli hauskaa. Minttu otti homman ainakin minun näkökulmastani aika rennosti, ja kuvattavana oleminen oli helpompaa, kun toinen ei lainkaan hermoillut vieressä! Ystäväni huomautti ystävällisesti, etten ole hänestä yhtään sen jäisempi kuin tavallisestikkaan. Voin varmaan tehdä pienen voitontanssin tähän kohtaan?

Videossa kokkailemme Mintun kanssa kasviskebabia avocado-pinaattipedillä. Lisäksi soijarouheesta valmistui herkullinen tacotäyte. Molemmat ohjeet ovat mielestäni todella helppoja ja maistuvia, olen ainakin itse oikein tyytyväinen lopputulokseen! Reseptien ohjeet ovat nähtävissä videolta. Toinenkin videoista löytyy kampanjasivulta. Käy ihmeessä katsomassa! 


 Mielestäni kampanjan idea on loistava, ja siksi myös lähdin tähän mukaan. Hälsans Kökin tuotteet ovat helppo tapa korvata jokin tuttu ja tyypillisesti lihaa sisältävä ruoka kasvisvaihtoehdolla. Tällaiset valmiiksi maukkaat ja helpot vaihtoehdot varmasti madaltavat kynnystä kokeilla joskus jotain uutta ja tai korvata vanha tuttu kasvisperäisellä ja terveellisellä vaihtoehdolla. Olisi upeaa jos entistä useampi pitäisi toisinaan kasvisruokapäivän. Moni voisi varmaan yllättyä positiivisesti sen vaikutuksista ja helppoudesta. Kasvisruokaan tutustuminen voi olla monelle haastavan oloinen asia, vaikka kiinnostusta olisikin. Tällaisista kampanjoista innostun nimenomaan niiden helppouden ja matalan kynnyksen vuoksi. Itse ostan Hälsans Kökin tuotteista kuukausittain ainakin soijarouhetta, ja se on suuressa suosiossa myös mieheni lautasella. Myös falafelit ovat tulleet jäädäkseen, ja erityisesti pidän niistä salaattien joukossa ja erilaisten dippien kera. Falafelit ja soijarouhe ovatkin Hälsans Kökin valikoimasta myös täysin vegaanisia tuotteita, joten valikoimasta on helppo löytää jokaiselle jotakin. 

Voit myös osallistua myös lukijakilpailuun TÄÄLLÄ kommentoimalla omaa suosikkivideotasi.
Palkintona arvotaan laadukkaita Le Creuset –tuotteita! Käy siis ihmeessä kommentoimassa, itse ainakin keksisin paljon käyttöä ihanille Le Creuset padoille! 

Onko teille Hälsans Kök tuotteet tuttuja? Kuulen mielelläni hyviä reseptivinkkejä tai kokemuksia!

14 kommenttia

 1. Hyvä video, ja tosi luonnollisia esiintyjiä olitte kumpikin! :)

  Hälsans Kökin tuotteet on siitä vähän harmillisia, että suurin osa niistä ei sovi vegaaneille. Toivottavasti vegaanisten tuotteiden valikoimaa tulisi jatkossa enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Joo samaa mieltä siitä, että noita tuotteita voisi olla vegaanisena useampikin. Onneksi on muutama ainakin. Välillä mietityttää kuinka olennainen ainesosa se kanamunan valkuainen on, kun sen pois jättämällä asiakaskunta kuitenkin kasvaisi kivasti.

   Poista
 2. Hyvältä vaikuttava kampanja ja video oli mielestäni oikein hyvin onnistunut.
  Hassua sinänsä, että en ole koskaan itse käyttänyt Hälsans Kökin tuotteita, vaikka kasvisruokaa syönkin. Noh, ehkä ainakin jatkossa tiedän, että nekin ovat käyttökelpoisia tarvittaessa :)
  Etenkin tuo kasvisruoaksi "naamioiminen" nirsoille on joskus haastavaa kun pelkkä soija sanana saattaa joitain kammoksuttaa, joten ehdottomasti jos ei muuta, tämä kampanja avaa uusia ideoita ylipäätään kasvisruoanlaittoon, kun huomataankin, että eipäs se niin kummoista olekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Mullakin on monta kasvispakastetta testaamatta, vaikka niiden olemassaolon tiedostankin. Vaikka en pakasteruokia kovin usein käytä niin hätävarana ne ovat mielestäni mitä parhaita. Kun kaupat ovat kiinni ja kaapissa ei ole mitään, niin kiitän kyllä onneani että paketti falafelia löytyy. ;)

   Poista
 3. Tämä on kyllä superkiva kampanja ja on kivaa olla tässä mukana! :)

  VastaaPoista
 4. Oi vitsit, onpa kiva kampanja! Video oli tosi mukava :) Mitkä muuten Hälsans Kökin tuotteista ovat vegaanisia? Merkki on kyllä tuttu, mutta lopulta käytän harvemmin valmispakasteita, enkä ole tullut huomanneeksi uutuustuotteita valikoimassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vegaanisia on tuo soijarouhe ja falafelpyörykät. Molemmat maistuvat ainakin itselle hyvin, suosittelen :)

   Poista
 5. Ihan mahtavaa että vegaaniset valmis- ja pakasteruuat lisääntyy!:) Mitä helpompia vegaaniruokia on olemassa sitä helpompi ihmisten on lisätä kasvisruokapäiviä arkeen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta. Hälsans kökillä on tosiaan nuo falafelit ja soijarouhe vegaanisia. Mutta silmät kannattaa pitää auki myös muiden merkkien kohdalla, nimittäin ainakin Anamma ja Finnsoy Terra tekee vegaanisia ''lihaisia'' tuotteita pakkaseen ja omasta cittarista ainakin löytyy.

   Poista
 6. Oi, Liisa, kuinka urhea ja luonteva esiintyjä oletkaan! Itse olisin kauhusta kankeana. Hassua, että esim. opetustilanteet hoitelen ilolla, mutta ajatuskin tämmöisestä esiintymisestä pyörryttää :D
  Kiva tietää, että on tuollaisia valmisruokia. Ei tosin meidän kyläsemme kaupoissa, mutta voisihan sitä ehdotella. Olisi tosi kätevää, että löytyisi oakasteesta jotakin hätävaraa kiire/väsy/sairaspäivään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Kyllä tutut kommentoivat että huomaavat mun hermomerkit mutta hyvä kun ei muille näy! Tosiaan vaikka en valmisruokia kovinkaan usein käytä niin on kiva että niitä voi halutessaan ostaa, juuri hätävaraksi.

   Poista
 7. Sun blogin nimenä on Kissoja ja Kasvisruokaa...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heip! Blogin nimi muuttui hiljattain, voit lukea siitä tarkemmin tässä postauksessa: http://liisalla.blogspot.fi/2015/04/uusi-nimi-tutulle-blogille.html

   Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top