Pehmeä Bataattihummus (Gf, V)


Hyvää maanantaita kaikille.

Olen maininnut aikaisemmin, että minulla on tapana käyttää jämävihannekset jollain tavalla hyödyksi. Tänään huomasin, että eilisestä oli jäänyt puolikas uunibataatti. Näin syntyi herkullinen bataattihummus. Hummus on loistava valinta naposteluun tai levitteeksi. Käytän sitä usein myös dippinä juureksille tai syön sellaisenaan salaatin lisukkeena, kuten nyt tein. Erityisesti hummus ja riisikakut ovat herkullinen ja terveellinen valinta pikkunälkään. 

Kurkkaa myös tämä Mantelihummus!

Bataatin tilalla voit käyttää esimerkiksi porkkanaa, kurpitsaa, punajuurta… Enpä usko että millään valinnalla voi epäonnistua. Hummuksiin tulee usein paljon öljyä, ja minäkin käytän näissä ehdottomasti oliiviöljyä. Tykkään eniten kuitenkin kaataa öljyn vasta tarjoiluvaiheessa päälle tehtävään koloon. Mikäli haluat, voit aivan hyvin sekoittaa öljyn hummuksen sekaan. Kukin tavallaan.

Kyselin aikaisemmin arvonnan yhteydessä, minkälaiset reseptit kiinnostavat. Olen poiminut jokaisen kommentin talteen ja pyrin myös toteuttamaan niitä parhaani mukaan. Sain paljon hyvää palautetta, mistä haluan sanoa kaikille suuren kiitoksen! Toiveissa esiintyi tahnat, hummukset, dipit. Lisäksi helppo ja terveellinen kasvisruoka oli monella mielessä. Tämä on nyt sitä kaikkea!

Olen myös vihdoin ja viimein päättänyt, että blogini nimi tulee muuttumaan. Vanha kunnon K&K säilyy, mutta uusi nimi kuvaa nykyistä sisältöä ja minua hiukan paremmin. Tämän kerron heti ja kun saan aikaa tehdä myös uuden bannerin. Ensin olisi tehtävä se opinnäytetyö, joten hetken saatte tätä uudistusta odottaa. Itse olen tyytyväinen valintaan ja uskon että se on muidenkin mielestä kivan kuuloinen. Nimi pysyy suomalaisena, sillä kirjoitan suomeksi ja suomalaiselle yleisölle. Blogini vasemmassa laidassa on kohta, josta voi kääntäjän avulla lukea ohjeet myös englanniksi. Tekstihän on hyvin hassun kuuloista, mutta reseptit toimivat yleensä melko hyvin. Tämä saa siis riittää, mikäli joku haluaa blogia englanniksi lukea. Tästä kuitenkin lisä hiukan myöhemmin keväällä…

Olettehan muuten huomanneet UniCafen Kasvisreseptihaasteen? Vielä olisi tänään ja huominen aikaa lähettää oma suosikkiohje. Minä jo eilen jaoin omani, ja tulen jakamaan ohjeen myös täällä blogissa hiukan myöhemmin. Nyt kaikki tekemään omaa bravuuriaan ja kipin kapin sähköpostia laittamaan!


Bataattihummus

200g kypsää bataattia, noin puolikas bataatti
1 tölkki kikherneitä
1rkl tahinia
5 aurinkokuivattua tomaatti
1dl sitruunan mehua 
(voit korvata osan oliiviöljyllä mielen mukaan)
1 valkosipulin kynsi
Nippu tuoretta tilliä
Mustapippuria

Valinnainen: 2rkl haluamaasi siemen- tai pähkinätahnaa 
(käytin cashewpähkinävoita)

Päälle ripaus paprikajauhetta, siemeniä ja oliiviöljyä

Purista sitruunasta mehu (tähän meni noin yksi kokonainen) ja kuori valkosipuli. Kaada kaikki ainekset tehosekoittimeen, ja soseuta sileäksi. Hummus saa öljyä aurinkokuivatuista tomaateista, mutta voit halutessasi lisätä sitä joukkoon. Pidän itse sitruunan raikkaasta mausta, joten käytän mielelläni nesteenä vain sitruunamehua.

Tee hummuksen keskelle lusikalla kolo ja kaada siihen oliiviöljyä. Ripottele reunoille hiukan paprikajauhetta ja lisää vielä siemeniä päälle. Käytin kuorittuja hampun siemeniä, kuten myös mantelihummus-ohjeessani. Ne ovat vain niin hyviä.

Vinkki: Lusikoi hummus tehosekoittimesta suoraan säästämääsi lasipurkkiin ja tarjoa se siinä. Myöhemmin voit laittaa vain kannen päälle, ja siirtää hummuksen jääkaappiin odottaamaan naposteluhimoa.


Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top