Artisokka-Kurpitsasiementahna (Gf, V)


Huh apua mikä vauhti on päällä! Nyt on niin monta rautaa tulessa, etten enää itsekään pysy perässä. Kouluhommat vievät tällä hetkellä enemmän energiaa kuin koskaan. Ihanasti olen saanut kaikilta kannustusta ja tsemppiä joten eihän tässä oikein voi hätää olla, kun joka puolelta tulee niin paljon voimaa! Kiitos!

Ruokailut on hoidettu yksinkertaisesti. Banaania, kofeiinia, smoothieita, teetä. Onneksi Natalia on pitänyt minusta huolta. Yhtenä päivänä istuin kotona koneen ääressä miettien miten mistään ei varmasti tule mitään.  Ovikello soi, ja siellä oli Natalia suuren Vanilja-Chai latten kansassa, joka oli kyllästetty vatkatulla kookoskermalla. Teki oikeasti mieli itkeä. Seuraavana kertana hän pakkasi mukaan minun ohjeellani tehtyä Bounty patukoita. En tiedä kuvittelinko, mutta ne maistuivat niin paljon paremmilta toisen tekemänä. Söin kaikki ja pyytelin mieheltä anteeksi, ettei hänelle jäänyt. Mies ei ollut moksiskaan mutta katsos vaan jos hän söisi kaikki bountyt, eikä minulle jäisi? Riita. 

Tänään kävin tekemessä toisiksi viimeisen tenttini ja edessä on siis enää yksi vihoviimeinen tentti koko opinnoissani. Sitten vielä kasa palautuksia ja projekteja, joten joudun odottelemaan hieman pidemmälle syksyyn ennen kuin olen virallisesti valmis. Kyllä kun valmistumista miettii, niin uusi opiskeluinto iskee päälle entistä kovemmin. Minne hakisin, mitä tekisin! En ole vielä päättänyt mitään, mutta varmaa on se, että haluan ehdottomasti jatkaa opintoja ja mielellään pian. En oikeastaan nytkään pidä epätietoisuudesta joka syksyllä odottaa esimerkiksi työnteon kannalta. Tuntuu siltä, että opiskelu on tällä hetkellä ainut asia jota oikeasti osaan tehdä, ja toisaalta myös haluan tehdä. 

Sunnuntaina kävin syömässä Ellin ja Saran tekemää ihanaa ruokaa Ruplassa Brunssilla. Tapahtuma löytyy tästä. Kaikki oli gluteenitonta ja vegaanista ja niiiiin hyvää! Kuinka paljon nautinkaan siitä, että sai istua alas ja syödä hyvällä omatunnolla jonkun toisen kokkaamaa herkkuruokaa. Brunssi on varmasti myös erityisen kiva kokemus, jos kasvisruoka on vierasta tai haluat tutustu paremmin raakaherkkuihin. Toisaalta, kyllä yksi jos toinen kasvispainotteisella ruokavaliolla elävä popsi lautaset tyhjäksi kehujen saattelemana. Tytöt nimittäin pitävät kyllä huolen että kokonaisuus on mieleenpainuva. Ehdottomasti suosittelen! Kurkkaa #saranjaellinbrunssi instagramista niin pääset fiilistelemään tunnelmaa.

Nyt reseptiin. Hei olen Liisa ja olen hummuskoukussa. Enkä edes liioittele. Nuolen hummuspurkin pohjaa myöten ja kommentoin Unicafessa viattomalle nuorukaiselle, että ''ai kaiken otat?'' hänen tyhjentäessä hummuspurkkia (toinen astia oli täynnä vieressä, ei hävettänyt). Tiedän kuitenkin etteivät palkokasvit sovi jokaisen ruokavalioon ja haluisin siksi jakaa tämän mahtavan ohjeen. Tein tällä kertaa myös pähkinättömän version, tavoitellen että jospa tämä sopisi mahdollismman monen lautaselle? Tällaiset pomminvarmat ohjeet ovat mahtavia myös tarjoilutilanteisiin, kun tietää että paikalla on herkkävatsaisia tai allergikkoja. Toisinaan on kiva tehdä myös vähän erilaisia dippejä, ja kokeilla erilaisia vaihtoehtoja.  Kurpitsansiemenet maistuvat erityisen hyviltä, kun ne paahtaa pannulla tai uunissa. Ethän siis unohda tätä vaihetta.  Tämä tahna sopii mainiosti leivälle levitteeksi tai lisukkeeksi ruoalle. Dippasin tähän myös porkkanatikkuja ja olin aivan hullaantunut yhdistelmästä. Tahnat ja hummukset sekä kasvistikut onkin hyvä idea tehdä jääkaappiin valmiiksi, kun pelkää naposteluhimon iskevän. Oli se sitten ennakoitavissa oleva, väsynyt iltapäivä tai suunnittelematon, toisen iltapalan tarve kotisohvalla. 


Artisokka-Kurpitsasiementahna

1 tölkillinen artisokan sydämiä
2dl kurpitsansiemeniä
0.5dl oliiviöljyä
3-4rkl sitruunamehua
1 valkosipulin kynsi
Ripaus suolaa

Koristele valitsemillasi siemenillä (tai pähkinöillä) paahdettujen kurpitsansiementen lisäksi. Minä käytin paahdettuja ja rouhittuja pistaaseja mutta pähkinättömän lopputuloksen saamiseksi valitse vaikka auringonkukansimenet tai seesam!

Jos haluat tahnaasi lisäakua ja väriä, ujuta joukkon 1/2 ruukku rucolaa

Paahda kurpitsansiemenet pannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä. Ota muutama rkl sivuun koristelua varten. Valuta artisokista ylimääräinen neste pois. Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa ja lusikoi pienen kulhoon. Koristele kurpitsansiemenillä ja tarjoile.

Nauti!




5 kommenttia

  1. Hahha <3 Ihanaa, että oot noin kiitollinen, kun kerran vuodessa tuon jotakin sinne alakertaan!

    Toi tahna oli niin hyvää! Pakko tehdä.


    Ja hahah sun unicafe-hummus-tilanne, been there......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietenkin! Mä olin oikeasti ihan hullun liikuttunut siitä teestä :')!! Ja joo.. oon muuten ehkä ujo uusissa paikoissa mutta kyllä mä yhestä hummusannoksesta taistelen tarvittaessa. Se tyyppi viel sano mulle, että tossa on toinenkin purkki. Mut enhän voinu myöntää etten huomannu sitä niin sanoin et ''toi on eri hummus...'' (ihan samaa kamaa oli...)

      Poista
    2. :'''''D Oot mun idoli.

      Poista
  2. Ihan ensiksi pakkoa sanoa, että olen totaalisen in lööv blogiisi! Ihan huippuhyviä reseptejä ja tää artisokkatahna....ei riitä adjektiivit kuvailemaan sen herkullisuutta! :D (tähän sydänsilmäinen hymiö)

    Sara

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ihnaaa! Kiitos kovasti<3<3<3 Mahtavaa saada näin positiivinen ja iloinen kommentti :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top