Kevyt (mutta sitäkin parempi) Kesäkurpitsakeitto (Gf, V)



Iloista keskiviikkoaamua teille kaikille! 

Minä otan kohta suunnan kohti viimeistä työharjoitteluani, joten voiton puollella ollaan. Aivan kohta on vappu ja kun omaa kalenteria katsoo, niin edessä on ainakin totista herkuttelua! Ja mikä parasta, mukavassa seurassa. Paikalla on monta kasvissyöjää ja ruokahullua joten eihän siitä voi tulla mitään muuta kuin ihana päivä. Ainakin huippureseptejä on tulossa (pysykää kuulolla!), mutta sillävälin: olethan jo ladannut itsellesi #VEGEMENU Vappu 2015 ohjeet??

Vaikka vappuherkuttelu sopii enemmän kuin paremmin, aina välillä tuntuu ihan mukavalta kääntyä jonkun tutun ja turvallisen ohjeen puoleen. Kevyt lounaskeitto on toisinaan paikallaan ja tämä onkin yksi ehdoton suosikkini. Viimeistään vapun jälkeen pitää varata taas linssejä kaappiin ja ennakoida kevyen ja raikkaan ruoan kaipuu. Keitto on todella helppo tehdä ja pienillä tempuilla siitä saa mitä parhaimman makuisen! Kun ainekset paistaa ensin pannulla ja soseuttaa vasta sitten, makuelämys on aivan uniikki. 

Nyt vielä tunnustus: tämä suosikkikeittoni ei suinkaan ole syntynyt ahkeralla kehittelyllä, vaan vahingossa kun ruokabloggaajan jääkaappi on loistanut useamman kerran tyhjyyttä! Onneksi kesäkurpitsaa ja kuivattuja linssejä on melko usein varastossa, sillä muuten olisi jäänyt tämäkin herkku kokematta. Jos olet muuten pinaatin ystävä, lisää myös tuoreita baby-pinaatin lehtiä joukkoon. Vakuutan, että toimii!

Kesäkurpitsahan on itsessään todella kevyttä ruokaa, joten keiton rinnalle voi rohkeasti napata vielä lisukkeita. Monesti mielletään, että keiton kanssa syödään pala patonkia tai sämpylää (kurkkaa tämä gluteeniton ja hiivaton porkkanasämpylä!).  Vaikka leipä on välillä ihan mukava valinta, kannattaa mielessä pitää myös muut vaihtoehdot. Tyhjässä jääkaapissa oli onneksi tölkillinen viinilehtikääryleitä, jotka sopivat kuin valettu tähän makumaailmaan. Arkisesta keitosta taipuu hetkessä vähän fiinimpi lounaskokemus.




Kevyt Kesäkurpitsakeitto 
kahdelle

1 kesäkurpitsa
3-4 pientä uutta perunaa kuorittuna
15cm purjoa
2 valkosipulin kynttä
1dl vihreitä linssejä

Tuoretta tilliä ja persiljaa
3rkl oliiviöljyä
0.5dl kurpitsan siemeniä

(3rkl sitruunamehua)
Balsamicoa
1 kasvisfondi

Lisukkeeksi:
1tlk viinilehtikääryleitä

Laita linssit ja perunatkiehumaan runsaaseen veteen. 

Pilko kesäkurpitsa, purjo ja valkosipuli ja kuullota niitä pannulla öljyssä kunnes ne ovat kypsiä ja pehmenneitä. 

Kuumenna 4dl vettä ja sekoita siihen kasvisfondi. Kaada ainekset pannulta joko tehosekoittimeeseen tai kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kypsät linssit, sitruunamehu (suosittelen!) yrtit sekä neste + fondi. Soseuta tasaiseksi. Tarkista koostumus ja lisää halutessasi vielä vettä. 

Paahda kurpitsan siemenet pannulla ja sirottele keiton päälle. Pirskottele lisäksi balsamicoa ja tarjoile!


Ei kommentteja

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top