Vanilja Bounty (V, Gf, R)


Tapasimme Feel Good Kitchenin Ainon kanssa Kevätmessuilla ja juttua heti riitti. Silloin hän mainitsi että oli juuri tehnyt raakoja bounty patukoita, jotka odottavat kotona. Olen siitä päivästä lähtien klikannut itseni säännöllisesti hänen blogiinsa reseptin toivossa. Koska kookos!

Äiti toivoi pääsiäiseksi raakapalleroita ja minulla on vain bountyt mielessä… Keskiviikkona tulin siihen tulokseen, että minun on varmaan valmistettava bountyt omalla visiollani, sillä muuten käy aika vähiin! Tapasimme Ainon kanssa keskiviikkona Kanavarannan Johan & Nyströmissä. Istuimme tunti tolkulla läppärit vastakkain, kahvi kädessä jutellen ja kypsiä, makeita banaaneja napostellen. Kerroin että en ole varmaan muuta miettinytkään kuin bounty patukoita, ja että olen olosuhteiden pakossa joutunut kehittämään oman ohjeen jota meinaan torstaina (eli eilen) kokeilla. Ehdotin että julkaisemme ohjeet samaan aikaan, tietämättä yhtään miltä toisen resepti näyttää. Onneksi kanssabloggaaja innostui tästä ajatuksesta!

Ainon Bountyohje löytyy hänen blogistaan myös tämän päivän aikana. 
Saa nähdä että do great minds think alike? 


Postasin hetki sitten muitakin pääsiäisherkkuja, käy kurkkaamassa mikäli vielä kaipaat lisää inspiraatiota herkutteluun. Me syömme jälkkäriksi bounty paloja ja taivaallisia cashew-kookoc palloja. Ohje löytyy niihin linkin takaa.

Eräs ystäväni vinkkasi minulle vuosia sitten hyvän säännön bountyn tekoon. Sääntö on: 1 2 3 2 1. Nyt piti ihan palauttaa mieleen, mikä tämä taianomainen numerosarja oli.

Tällä tarkoitetaan suhteita, jolla pitäisi tulla täydellinen koostumus. Päätin luottaa tähän numerosarjaan, päivää ennen pääsiäispäivällistä ei ole oikein varaa epäonnistua. Onneksi luotin tähän tieteelliseen ja matemaattiseen bountyohjeeseen. Kyllä se vaan kuulkaas on niin, että tuli vähän aikaan parhaat herkut. Jos olet kookoksen tai normibountyn ystävä, lupaan että rakastat myös näitä! Ja Ainon reseptit tuntien, voin vähän luvata että rakastat myös hänen herkkujaan.


Voit tehdä bountyt kahdella tapaa. Tapa yksi on tehdä suklaa itse, ja valmistaa ne näin raakasuklaasta. Toinen vaihtoehto on valmistaa vain täyte ja kuorruttaa ne sulatetulla tummalla suklaalla. Molemmat ovat todella herkullisia, mutta itse tehdyssä suklaassa voit myös itse valita maut, makeuden ja mahdollisesti myös lisäboostit, mikäli haluat. Minä päädyin raakaversioon, sillä olen aivan hullaantunut Puhdistamon raakakaakaovoista. Seuraavaksi kiinnostaisi kokeilla Green Streetin kaakaovoita, sillä sitäkin minulle kovasti kehuttiin. Olen vihdoin ja viimein päässyt mukaan siihen maailmaan, missä huomaan, kuinka suuri ero eri merkkien välillä voi olla!

Käytin ohjeessa vaniljatankoa. Mikäli et ole vielä kokeillut tätä, suosittelen! Se on nimittäin joka euron arvoinen makuelämys, puhumattakaan siitä kuinka hyvälle prosessi tuoksuu. Myös aitovaniljajauhe tai vanilja-aromi käy oikein hyvin maustamiseen.  Minulla oli myös yksi valmiiksi puolitettu tanko, joten yhteensä tähän ohjeeseen käytin juhlalliset 1 ja 1/2 vaniljatankoa. Voit myös käyttää yhden kokonaisen ja lisätä hiukan muuta vaniljaa. Vanilja ja kookos ovat lyömätön pari, joten se kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan tähän ihanaan herkkuun.

Jos käytät vaniljatankoa, älä heitä kuorta pois. Voit kuivattaa sen, paloitella maustemyllyyn ja käyttää mausteena!


Vanilja Bounty

Mitenkäs se 1 2 3 2 1 ohje menikään?
1 cup on noin 2.4dl mutta mittauksen helpottamiseksi, 2.5dl on sopiva määrä.

Bounty täyte:

1cup = 2.5dl kookoskermaa
2 cup = 5dl kookoshiutaleita, hienojakoisia
3 rkl kookosöljyä tai kaakaovoita
2 rkl agavea, hunajaa tai siirappia, lisää halutessasi
1 tl vaniljaa, käytin yhden vaniljatangon

Suklaakuorrute:

1dl kaakaovoita
1dl kookosöljyä
1dl kaakaojauhetta
0.5dl agavea,hunajaa tai siirrappia
1/2 vaniljatangon sisus tai vanilja jauhetta
ripaus suolaa

Kookoskerman saat, kun avaat kylmässä olleen kookosmaitotölkin ja lusikoit päälle kertyneen paksun tavaran. Kookoskerma on kylmässä jähmeää ja se myös auttaa bounty-täytettä pysymään kasassa, kun sen laittaa jääkaappiin. 

Kuumenna kookoskermaa, kookosöljyä ja agavea matalalla lämmöllä, niin että kookoskerma muuttuu juoksevaksi. Kaavi sekaan myös vaniljatangon sisältö. Kun sen lisää hiukan lämpimään kookoskermaan, maku pääsee paremmin esille. Myös mukana oleva kookosöljy auttaa makua pääsemään oikeuksiinsa.  

Nosta kattila levyltä ja lisää joukkoon kookoshiutaleet.

Lusikoi massa vuokaan tai pakkaseen mahtuvalle pellille, ja muotoile se tiiviiksi levyksi. Painele myös reunat niin tiiviisti kuin saat. Siirrä pakkaseen jähmettymään. Mikäli ne ovat siellä pitkään, tarkista että ne eivät jäädy kokonaan. Muuten palojen leikkaaminen on vaikeaa.

Seuraavaksi valmista raakasuklaa.

Kuumenna miedolla lämmöllä tai vesihauteessa kaakaovoita, kookosöljyä ja agavea. Lisää kaakaojauhe ja vaniljatangon sisältö ja sekoita seos tasaiseksi. Olen huomannut että vispilällä sekoittaminen on helpointa ja tehokkainta. Huomaa, että tästä tulee melko tuhti ja tumma suklaakuorrute. Vähennä kaakaojauheen määrää, mikäli haluat vähemmän suklaisen lopputuloksen. 

Anna kuorrutteen jäähtyä välillä sekoittaen. Näin se paksunee hiukan ja bountypalojen kuorrutus on vähemmän sotkevaa.

Nosta kookospalat pakkasesta ja leikkaan ne terävällä veitsellä paloiksi. Voit kuumentaa veistä tarvittaessa kuuman veden alla. 

Kasta bountypala suklaaseen. Nosta haarukalla leivinpaperille ja toista kaikkien palojen kanssa. Paloja kannattaa kuorruttaa usean kerroksen verran parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi. Kerrosten välissä, siirrä ne jähmettymään pakkaseen 5-15min ajaksi. 

Lopuksi laita valmiit bountysi jääkaappin jähmettymään.

Hyvää ja herkullista pääsiäisviikonloppua kaikille! Muistakaas tulla huomenna kurkkimaan tänne blogin puolelle pieniä uutisia!


14 kommenttia

  1. Liisa, nämä näyttävät aivan erinomaiselta! Olet selvästi neilannut tuon täytteen, se on koostumukseltaan aivan täydellinen! Olen myös vähän kade, että olet tavannut Ainon ;) Voin vaan kuvitella, että teillä on juttu luistanut! :)

    Ihanaa pääsiäistä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Täytyy sanoa että itsekin fiilistelin tätä täytettä aika lailla! Ja hei, ollaan yhteyksissä. Voisi joskus tavata isommallakin porukalla. Suakin olis kiva nähdä pitkästä aikaa!

      Poista
  2. (P.S. Sellainen miittinki ois aika kiva, jossa nähtäisiin vaikka ruokabloggaajien kesken ja jokainen toisi jotain herkkuja. Varsinkin nyt kun piknik-kelit alkavat... :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellaista mäkin oon miettiny, ja ollu itseasiassa puhettakin muutaman muun ruokatyypin kanssa ;) Ehdottomasti toteutetaan!

      Poista
    2. Haha, ihanat tytöt! Ruokapiknik on todellakin vielä tän kevään to do -listalla, jutulle ei varmaan loppua tulis kun meijät istutettais samaan seuraan kaikki :D

      Ja kääk nää vanilja-bountyt näyttää aivan ihanilta. Toi kookoskerma tekee tosta täytteestä varmaan ihan superherkullisen, pitää kokeilla ens satsiin :) Ja tosi onnistuneet kuvat. Ihan niinku sulla ois joku kotistudio siellä ;)

      Poista
    3. Kookoskerma sopi tosiaan mahtavasti! Meinaan seuraavaksi kokeilla kyllä sunkin versiota. Tää kotistudio oli tällä kertaa keskelle olohuonetta raahattu lipasto ja pätkä lautaa :D

      Poista
  3. Nämä menevät ehdottomasti kokeiluun! Bounty <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Bounty on kyllä parasta..

      Poista
  4. NIIIN hyviä <3

    Oliks ne toiset niitä samoja, mitä viimeks toit mulle, mutta suklaakuorrutteella? Kelattiin tehdä niitä pääsiäiseks ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) oli joo samoja melkein. Se viimesin mitä söitte eilen oli vähä bountyn ja edellisen fuusio.. Mut ostat niitä lidlin suolapähkinöitä, niist tulee hyviä. Ja siel on kans 200g kookospussei.

      Poista
  5. Mä en oikeastaan kaipaa sekaanimaailmasta mitään, mutta bountyjä katselen usein haikeasti. Kiitos siis tästä, näitä on pakko kokeilla :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin kyllä muista kuinka paljon tykkäsin bounty patukoista pienenä :) Nää ovat kyllä juuri niin hyviä kuin muistinkin. Kokeile ehdottomasti :)

      Poista
  6. Oih, nämä on niin ihanan näköisiä! Mulla ollut pitkään to do -listalla raakabountyt. Ehkä testailen tällä reseptillä... josko vaikka vapuksi ennättäisi?
    Heidi // http://gojiavocado.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovsti! Kannattaa tehdä, nää vie ihan kielen mennessään! Kaveri puheli että ehkä tekisi näitä vapuksi ja nyt tässä sormet ristissä odotetaan että kai pääsee syömään, kun oma aikataulu on aika tiukka hehe :D ps. Löysin sut instagramista myös, ihania kuvia! Pitää kurkata myös blogi pikimmiten.

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top