Hälsans Kök: Täytetyt Vihannekset Välimeren Henkeen


Hyvää huomenta kaikille!

Olen mukana Hälsans Kökin ja Indidaysin yhteisessä kampanjassa, kuten moni varmaan muistaakin. Kampanjaan kuuluu herkullisia kasvisruokia, kokkivideoita ja uuden kokeilua. TÄSTÄ linkistä pääset kampanjasivulle, jossa voit selata bloggaajen tekemiä kasvisruokareseptejä ja äänestä kokkivideoista suosikkia! Minut löytää kahdesta videosta, ja suosikkivideoon kommentoimalla, voit voittaa itsellesi mahtavan palkinnon. Käyhän katsomassa! Tunnelmia kuvauksista voit lukea tarkemmin TÄÄLTÄ.

Tunnelma koko kampanjan aikana oli positiivinen, ja oli kiva seurata muiden tunnelmia Hälsans Kökin tuotteita testaillen. Omia suosikkejani ovat ehdottomasti vegaaniset falafelpyörykät sekä soijarouhe, jota päätin käyttää viimeisessä ohjeessani.


Kasvisruokaa kokkaamassa oli usea muukin bloggaaja. Kurkkaa Weera Bettinan tekemä Shepard’s Pie, Mami Go Go blogia pitävän Minttu teki herkullisen lasagnen ja Just My Imagination blogista soijarouhekastike! Hyvältä näyttää myös hampurilainen Are You Feeling Fashionable blogissa. Pihviä en ole vielä tehnyt tästä soijarouheesta, josten voisin seuraavaksi kehittää itselleni sopivan ohjeen.

Olen jo ennestään kasvissyöjä, joten kasvisruoan laittaminen on minulle tuttua ja luonnollista. Usein kysytään, enkö kaipaa lihaa tai esimerkiksi maitotuotteita millään tavalla. Vastaus on yksinkertaisesti: en. Minua ei haittaa, jos lihaa syödään ympärilläni ja olen tottunut käsittelemään sitä kissojen takia. Ajan kanssa siitä on muodostunut minulle ei-syötäväksi kelpaavaa asia, johon ei liity sen kummempia tunteita, niin kauan kun sitä ei tarvitse omaan suuhun laittaa. Ihmisiä on erilaisia ja tiedän monia jotka ovat pääsiassa kasvissyöjiä, mutta haaveilevat toisinaan lihapullista. Mikäli haluat vähentää lihan syömistä tai korvata viikossa jonkun aterian kasvisperäisellä vaihtoehdolla, Hälsans Kökin tuotteet ovat varmasti hyvä tapa tutustua kasvisruokiin. Esimerkiksi pakasteesta löytyvä soijarouhe varmasti ajaa asiansa jauhelihan tilalla, missä ateriassa tahansa.


Hälsans Kökin tuotteet ovat minulle jo ennestään tuttuja ja myös avopuoliso pitää niistä kovasti. Täytetyt vihannekset saivat mahtavan vastaanoton ystäviltäni, joiden kanssa nautin niitä osana vapputarjoiluja. Teen usein ruokaa ja pieni vaivannäkö ei minua haittaa. Parasta Hälsans Kökin tuotteissa on mielestäni niiden helppous. Soijarouheen voit ottaa suoraan pakkasesta pannulle, eikä sen sitä tarvitse esimerkiksi sulatella tai käsitellä muullakaan tavoin. Tämä on mielestäni tärkeä ominaisuus pakasteruoalle, sillä tartun niihin usein kiireessä ja haluan niiden myös toimivan olosuhteiden vaatimalla tavalla.


Tuotteissa on mielestäni hyvä koostumus ja valmiiksi hyvät maut. Käytän itse melko vähän suolaa, joten en myöskään lisää sitä jo valmiiksi hyvin maustettuihin tuotteisiin. Falafelpyörykät ovat mielestäni parhaita uunissa tehtynä ja loistava naposteltava elokuvailtaan kotona.

Olen avomiehen ja vuosittaisten Ateenareissujen myötä kovasti rakastunut kreikkalaiseen ruokaan. Siellä tulee usein syötyä täytettyjä vihanneksia ja kasvistäytteenä toimiikin usein riisi. En ole koskaan ennen kovertanut munakoisoa ja kesäkurpitsaa näin päin, joten hiukan kyllä jännitin, pysyvätkö vihannekset missään muodossa. Se osoittautuikin odotettua helpommaksi, ja sisus lähti helposti lusikkaa pyörittelemällä, voitto! Täytteeksi valitsin Hälsans Kökin soijarouheen ja makeita kirsikkatomaatteja. Mausteina toimi runsas tuore tilli ja ruohosipuli. Ruoka sai paljon kehuja ja maistui taivaalliselle vielä seuraavanakin päivänä töissä eväänä, aiheuttaen kateutta kanssaruokailijassa, hihii!


Vapputarjoilut

Täytetyt vihannekset välimeren henkeen

Hummus (ohje alla)
Punainen Linssitahna (ohje alla)

Vihersalaatti
Romanialaista Perunasalaattia
Marinoitua Quinoasalaattia


Jälkiruoaksi:

Kuppikakut suklaakuorrutteella

Gluteeniton yllätyskakku (tästä kuulette 19.5!)

Kahvia

Myös ystäväni osallistuivat ruoanlaittoon ja pöydällä näkyvä quinoasalaatti ja vihersalaatti onkin Natalian ja tämän toisen puoliskon käsialaa. Perunasalaatin ja ihanat kuppikakut teki ystäväni Elena. Taustalla vilahtaa myös gluteeniton leipälautanen, jonka Aino toi tullessaan. Ohjeen leipään löydät ladattavasta #VEGEMENU postauksesta.


Täytetyt vihannekset välimeren henkeen

10-12kpl 10cm pätkää täytettävää munakoisoa ja kesäkurpitsaa
eli noin 4-6 vihannesta koosta riippuen.

1pkt Hälsans Kök soijarouhetta
500g makeita kirsikkatomaatteja
1 sipuli
(vihreitä oliiveja)

Suuri nippu tuoretta tilliä ja ruohosipulia+ koristeluun
(Kymmenisen lehteä tuoretta minttua)
100g tuoretta rucolaa

2 valkosipulin kynttä
Mustapippuria
Suolaa tarvittaessa
oliiviöljyä


Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Pilko kesäkurpitsa ja munakoiso noin 10cm paloiksi ja koverra sisus lusikalla pois. Varo ettet riko pohjaa. Sisustan voi säästää ja käyttää seuraavana päivänä vaikka pastakastikkeen joukkoon. Aseta vihannekset pystyyn vuokaan ja peitä foliolla. Siirrä uuniin esipaistumaan noin 15min ajaksi.

Pilko tomaatti, sipuli ja valkosipuli pieneksi ja paista öljyssä kunnes sipuli on kypsää. Lisää Hälsans Kökin soijarouhe ja sekoittele, kunnes se on sulanut. Lisää tilkka vettä, mikäli soijarouhe tarttuu pannuun. Sekoita joukkoon myös oliivit, mikäli ne maistuvat.

Hienonna joukkoon yritit ja rucola ja sekoittele vielä muutaman minuutin ajan. Lusikoi täyte munakoison ja kesäkurpitsan sisälle, sivele hiukan oliiviöljyä päälle ja peitä jälleen foliolla.

Paista tunnin ajan ja ota folio pois. Anna kypsyä vielä 15-30min. Tarkista kypsyys haarukalla, sen tulisi upota munakoisoon vaivatta.


Linssitahna 

1tlk Go Green punaisia linssejä
2dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
Mustapippuria
Ripaus suolaa

Hummus

2tlk kikherneitä
0.5dl sitruunamehua
0.5dl oliiviöljyä
2rkl tahinia
1 valkosipulin kynsi
Ripaus suolaa

Soseuta kaikki ainekset keskenään ja rouhi päälle mausteet. Tarjoile!

Muista käydä kurkkaamassa kaikki videot ja äänestämässä suosikkiasi TÄÄLTÄ! Voit voittaa itsellesi mahtavia Le Creuset tuotteita, jotka minä ainakin ottaisin milloin vain keittiööni.


Hyvää keskiviikkopäivää ja muistakaa herkutella.





2 kommenttia

  1. AH jes viimein sain ton linssitahnan reseptin!! Se oli ihan syntisen hyvää! <3_<3

    VastaaPoista
  2. Se on kyllä maailman helpoin tahna! :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!

Back to Top